ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (21)
Шефът на ВК Марица: Първият мач в София ни бе най-силния
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:48 / 18.03.2010Коментари (5)1320
© Plovdiv24.bg
Капитанката Ани Маринова(най в ляво) и изпълнителният директор Стоян Гунчев (последния в дясно) разказаха за спечелените сребърни медали
Дни след спечелването на сребърните медали във волейболното първенство, изпълнителният директор на Марица Стоян Гунчев и капитанката Ани Маринова разказаха за успеха на отбора и как ръководството и момичетата го приеха, след като вече емоцията от финалния двубой е поотминала.

"Това е първият такъв успех в 64-годишната история на Марица. Играли сме финали за Купата, били сме втори там, но в първенството за пръв път вземаме сребърни медали и играем за титлата. Смятам, че имахме своите шансове. ЦСКА са по-класния отбор, в 8 от 10 мача ще ни бият. Във волейбола обаче нищо не се знае и можеше да ги излъжем. Първият двубой в София според мен бе най-силния на отбора до сега. Особено първия гейм, който загубихме с 28:30 играхме изключително добре, напълно равностойно. Ако го бяхме спечелили, може би ситуацията щеше да е съвсем друга по-нататък, тук го има и психологическия елемент. В Пловдив направо си ги изтървахме, водехме 2:1 гейма", заяви Стоян Гунчев.

"Отсъствието на титулярната разпределителка Цветелина Николова повлия на крайния изход. Анелия Минчева се включи много добре, но след като сме свикнали цял сезон с Цветелина, сега го нямаше този синхрон на този много важен пост в отбора", добави още Гунчев.

Една от най-щастливите от сребърните
© Plovdiv24.bg
медали бе капитанката Анна Маринова, която грабна и приза за най-добър изпълнител на сервиз. "Първият мач не мина както ни се искаше, във втория бе още по-зле. Надявахме се в Пловдив да успеем да ги излъжем, в нашата зала пред нашата публика, но не се получи. Явно техния опит си каза думата, все пак те са играли финали и преди, а на нас това ни е за пръв път", каза Ани, която бе загубила гласа си и едва говореше, като призна, че е така още от първия двубой в София в събота.

"Все още не сме се събирали след финала, за да направим анализ на сезона. Мисля, че всяко момиче в отбора си е направила анализ за себе си и смятам, че всички са доволни от постигнатия успех. Разбира се, съжаляваме, че сме изпуснали и златните медали, всеки спортист играе за победа винаги. Радвам се за приза за най-добър изпълнител на сервиз, но мисля, че не е правилно всяка година всички индивидуални награди да отиват при волейболистки на ЦСКА", каза още Ани Маринова. Освен нея, индивидуална награда взе и волейболистка на Левски Сиконко за най-добър блокировач, а останалите награди отидоха при шампионките от ЦСКА.

"Вечерта след финала отпразнувахме сребърните медали в дискотека. Празнувахме до сутринта и си пожелахме догодина да вземем златните медали", каза още Ани.
Още по темата: общо новини по темата: 15
16.03.2010
16.03.2010
16.03.2010
16.03.2010
14.03.2010
13.03.2010
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Успехът е просто великолепен! Развитието е на прав път и доказано блестящо! Оттук нататък, освен върху майсторството, трябва да се работи и за изграждането на психиката на победителки - самочувствие, концентрация и увереност в силите си! Вярвам, че догодина ще позлатите медалите! Не спирайте! Обичам ви, Маричка!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица с втора поредна победа във финалите при младшата възраст
Фактите и рекордите на хегемона Марица след 10-ата поредна титла
Тежък жребий за Марица! Пловдивчанки в една група с ЦСКА, Левски и Славия
ПУ "Паисий Хилендарски" стана университетски шампион по волейбол
Хегемонът продължава да изумява! Подобри собствения си национален рекорд!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: