ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Дидо Бачков: В Спартак няма как да е спокойно! Трябва много работа и търпение!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:14 / 30.11.2022Коментари (0)1960
©
Треньорът на Спартак (Пловдив) Данаил Бачков направи обстоен обзор на изминалия полусезон. Младият специалист даде интервю пред клубния сайт на синьо-белите.

Завърши есенният дял на първенството в Трета лига. Каква е вашата оценка?

Оценката ми е добра, изиграхме един не лош полусезон. Завършихме на 9- то място с 32 точки, с положителна голова разлика. Ние сме единственият отбор в групата, който не е победен като домакин. Допуснахме само три равенства и като добавим факта, че реално ние не сме и домакини и не играем на нашия стадион, а на стадион "Пловдив", това е много добър показател!

Моите резерви са към гостуванията ни, където спечелихме само осем точки. Върху това и ще работя през зимната подготовка, трябва да сме по-смели и агресивни навън. Но като цяло смея да твърдя, че през целия полусезон не бяхме надиграни от нито един отбор в групата. Срещу добрите или така наречените силни отбори в групата показахме много добро лице. Срещу Черноморец, Несебър, Гигант завършихме наравно, имаше мачове, където бяхме равностойни или по-добри, но загубихме незаслужено! Също така не трябва да се забравя факта, че идваме от окръжната група и тепърва отборът ще се надгражда и става по-силен. Факт е също, че като класиране можеше да сме две три места по-напред.

Видяхте ли тенденциозно съдийство срещу Спартак в някои от мачовете?

Не знам дали беше тенденциозно, но е факт, че в много от мачовете бяхме ощетени!

Бихте ли определили най-добрия мач и този, от който не сте доволен?

Изиграхме много добри мачове и като резултат и чисто футболно. Срещу Саяна като гост, където загубихме в добавеното време, срещу Несебър водехме с 2:0 до 90-ата минута и с два гола в продължението ни изравниха, срещу Черноморец, Гигант, Розова долина - все добри мачове! Разбира се, има и такива, от които не съм доволен. Мачът с Първомай, равният в Куклен ... Има и още мачове, в които не ми хареса това, което видях като продукция от моя отбор.

Ще продължите ли с налагането на юноши от собствената школа?

Да, ще продължим с налагането на футболисти от нашата школа! През първия полусезон участие взеха Георги Лазаров, който вкара и 12 гола, Васил Стойчев, Цветан Вълчинов, Димитър Милчев, които са набор 2004, Веселин Локов набор 2005. Но аз постоянно им казвам, че нищо даром не идва, трябва да си изцяло отдаден на футбола и във всяка тренировка или мач, в който играят, трябва да показват и доказват, че мястото им е в първия отбор и искат да се развиват и вървят нагоре.

Предстои мач с Гигант за АФЛ. Какви са амбициите на Спартак в този турнир?

Амбициите ни са да играем във всеки един мач за победа, защото ние сме Спартак Пловдив, пък ще видим до къде ще стигнем. За първенството в Съединените изиграхме равностоен мач, така че и този двубой за АФЛ ще е интересен и оспорван.

Къде виждате Спартак в края на сезона в Трета лига?

Ако надградим от изминалия полусезон с добра подготовка и 2-3 попълнения на позиции, от които имаме нужда, се надявам да сме с три четири места по на горе в класирането! Но по-важното е да се развиваме като отбор и да показваме добро лице и като домакин и като гост! Знам, че постоянството е най-трудно постижимо във футбола, но с много работа и търпение ще стане!

Спокойно ли се работи в Спартак?

Няма как да е спокойно, защото ние сме Спартак Пловдив - отбор шампион на България, отбор с богата история и резултатите са от значение, точно това искам да предам на моите футболисти, че играят за легендарен отбор и трябва да свикват с напрежението! Иначе спокойствието от гледна точка на президента Динко Миленчев и спортния директор Денис Хасан го имам, хората вярват в мен.

Какво бихте пожелали на феновете?

Пожелавам им да са живи здрави и търпеливи! Да подкрепят отбора така както винаги са го правили!
Още по темата: общо новини по темата: 72
16.09.2023
20.04.2023
01.04.2023
27.03.2023
24.03.2023
20.03.2023
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Съдия от Хасково свири мача на сезона за Спартак
Един гол дели Спартак от голямо постижение
ПФК Спартак: Напред към Втора лига!
Браво, гладиатори! Спартак с решителна крачка към Втора лига
Представят книгата "Из младостта на пловдивския футбол"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: