ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Марица получи 3 гола в София, но посочи няколко фрапантни грешки на съдийската бригада
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:36 / 06.11.2022Коментари (0)1656
© ФК Марица
Марица загуби гостуването си на лидера в класирането на Втора лига ЦСКА 1948 II. Срещата бе от 16 кръг на шампионата и се игра на стадион "Царско село", а столичани спечелиха с 3:0.

"Двубоят ще се запомни с еднопосочните отсъждания на местния съдия Иван Иванов. С изключение на единия страничен рефер цялата съдийска бригада бе съставена от столичани, въпреки че домакините са именно столичен тим", написаха "жълто-сините" в официалната си страница.

За Марица срещата пропуснаха контузените Петър Атанасов и Мартин Газиев, като гостите  играха с променен състав. Шанс за изява бе даден на няколко футболисти, които по-рядко намират място в титулярния състав. 

Ето как от ФК Марица описаха спорните ситуации в двубоя:

Още в началото, след удар на Радослав Апостолов, топката рикошира във футболист в червено, стигна до Станислав Маламов на втора греда, а той стреля и отбеляза. Реферите обаче отсъдиха спорна засада и голът бе отменен.

Малко по-късно, при едно разбъркване пред домакинската врата и изстрел на състезател на Марица, паднал играч на ЦСКА 1948 II в наказателното поле спря топката с ръце. Кристалната дузпа бе подмината високомерно от съдията Иванов.

В 24-та минута състезател на домакините напредна и навлезе в наказателното поле, където се строполи на тревата и Иванов веднага посочи бялата точка, въпреки че нямаше неопзволена игра от страна на Симеон Вешев. Валентин Йосков бе точен и даде преднина на "червените".

След няколко минути Симеон Вешев беше изведен с глава зад защитата от центъра, но още с измъкването му бе маркирана поредната засада. В 29-та минута след хубав удар на Валентин Йосков извън наказателното поле по земя, топката срещна страничната греда и влезна в обратния ъгъл за 2:0.

В края на полувремето Валери Домовчийски направи уникална задна ножица, след центриране на Вешев, но топката премина на милиметри встрани. 

През втората част играта не се промени особено. Не се промениха и критериите на рефера Иванов. Валери Домовчийски преодоля защитник на домакините, който вече имаше жълт картон. Моментално Домовчийски бе свален на земята с ръце. Съдията отсъди явното нарушение, но санкция за футболиста на домакините така и не последва.

Маричани имаха още няколко ситуации, които не успяха да развият добре, както и няколко неточни удара. Ситуации имаха и домакините, като на няколко пъти Илия Николов се намесваше отлично.

В 70-та минута Александър Александров отбеляза трети гол след добър пас зад гърба на отбраната на "Марица". 

Марица запазва седмата си позиция с актив от 22 точки. В последния мач от есенния дял на шампионата във Втора лига пловдивчани са домакини на Струмска слава (Радомир). Двубоят е на 12 ноември, събота, от 14:30 часа на стадион "Марица" в Пловдив. 

Марица игра в състав:

Илия Николов, Георги Иванов, Йордан Пейчинов, Димитър Аврамов, Илиян Йорданов  (Соломон Джеймс), Ифеани Дейвид , Валери Домовчийски © (Христиан Димитров), Радослав Апостолов  (Дъглас Иваноф), Симеон Вешев , Станислав Маламов (Айкут Янъков ), Стефан Попов (Милен Танчев). РЕЗЕРВИ: Петър Начев, Веселин Марчев. Треньор Николай Димитров
Още по темата: общо новини по темата: 71
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
05.06.2023
19.05.2023
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Неопитен съдия свири гостуване на Марица
Ботев с трудна победа над Марица
Пуснаха на търг фланелка на Левски, средствата отиват за юноша на Марица
Трогателно! Фенове на ЦСКА помагат на юноша на Марица
Марица победи Спартак-2, но предстои друго градско дерби за първото място
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: