ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бонев: Говорих със собственика Адам Сотков, вече е запленен от идеята Локомотив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:36 / 07.09.2022Коментари (9)10216
© Plovdiv24.bg
Легендата на Локомотив (Пловдив) и българския футбол Христо Бонев говори след дербито с Ботев. Зума не скри задоволството си от успеха и факта, че 18-годишният юноша Тодор Павлов бе сред водещите фигури. Футболист №1 на Пловдив за ХХ век коментира и срещата си с настоящия собственик на клуба Адам Сотков, за когото Plovdiv24.bg информира читателите си още преди 5 месеца.

Г-н Бонев, коментарът ви за победата на Локомотив над Ботев в битката за Пловдив?

- Всички, които обичаме Локомотив, сме много доволни и щастливи от този успех. Не беше лесно, но е сладко. Александър Томаш бе затруднен при избора на единадесеторката, защото имаше куп проблеми в навечерието на сблъсъка. Двамата централни защитници Луан и Райън Бидунга бяха контузени. Някои от новите попълнения пък не бяха в нужната кондиция, за да помогнат на максимума.

Когато видях състава преди мача, се учудих много, че 18-годишният наш юноша Тодор Павлов започва като титуляр в центъра на защитата до друг продукт на академията ни Мартин Паскалев. Това породи много въпросителни у мен, тъй като Ботев разполага с много чужденци. Но със започването на дербито се видя, че нашите футболисти са го приели присърце и надделявахме в единоборствата.

За мен победата е невероятна радост. Чувствам го като свое задължение да поздравя Томаш за смелостта, която прояви, да постави на изключително важен пост в отбраната 18-годишния Павлов. Едно момче, което беше играло досега само две минути. Именно то ни накара да се чувстваме още по-горди

Четирима души от състава бяха от нашата школа - Тодор Павлов, Мартин Паскалев, Бирсент Карагарен и Митко Илиев. Те бяха гръбнакът на отбора в този двубой.

Кое ви изненада в сблъсъка?

- Трудно мога да кажа, че се получи дерби, защото Ботев излезе само с един българин в стартовия си състав - Виктор Генев. Не зная как треньорът им е обяснявал на чужденците, че дербито е толкова важно и емоционално. Че трябва да излезеш с чест от него. След последния съдийски сигнал стана чудото. Всички, които обичат Локомотив, бяха на деветото небе. Искам да пожелая още повече успехи на отбора.

Има ли още какво да се иска от Локо Пловдив?

- Сашо Томаш изпробва доста футболисти. Дава шанс на младите. На пейката имаше още трима наши юноши. Голямо браво и за директора на нашата ДЮШ Димитър Палазов, който заедно със своите треньори прави това чудо на фона на незавидната ни тернировъчна... трудно ми е да кажа база. Много е незавидно състоянието за занимания, условията. Въпреки това в школата съумяват да работят правилно, да ръководят целия процес. Виждаме в края на краищата какъв е резултатът на фона на двата титулярни състава.

Не може да не ви попитаме за инцидентите, които помрачиха дербито...

- Аз смятам, че тези неща не отиват на двата отбора, на дербито. По принцип гледам само футбола на терена, но това, което направиха група хора от агитката на Ботев, хвърля сериозно петно върху историятa на един изключително голям български клуб. Аз лично съм изиграл много дербита, в които борбата винаги е била само на терена, и сме побеждавали, и сме падали, но всичко е било само на игрището. Приятелството и добрите отношения и досега са изключително положителни. Жалко е това, което се случи.

Как виждате Локомотив Пловдив в бъдеще?

- Тази победа е важна повече за самочувствието на футболистите, треньорите и ръководителите. Но в момента Томаш е човекът, който изгражда почти нов отбор. Налага и нова схема. Мисля, че след време всички ще бъдем доволни от работата, която се върши.

Новата трибуна "Бесика" е почти готова, представяте ли си я вече препълнена?

- Това ще е нещо велико, мечта, която ще е реалност. Всички трибуни ще изглеждат като "Бесика". Преди мача с Ботев се видях с бившия собственик Христо Крушарски и с настоящия Адам Сотков. Огънят, който се запалва в тях, още гори. За Крушарски е известно, но вече и Адам е запленен от идеята Локомотив. Това дава да се разбере, че той ще поеме с цялата сериозност развитието на нашия клуб и това ме удовлетворява.

Интервюто е на в-к "Тема Спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 94
22.03.2023
22.03.2023
21.03.2023
21.03.2023
20.03.2023
20.03.2023
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Адам Стоков,е брат на помака Стикс и братовчед на Алисето италианския циганин.
0
 
 
Адам Сотков чистокръвен "българин" от индийски произход с лилави венци. Попаднал е на точното място. И свинаря- легенда му прави фелацио срещу 5000 лева на почетен президент. Типично по цигански.
0
 
 
Бонев запя друга песен. Той беше първия футболен човек, който подпали искрата на омразата, след негови интервюта, че футболистите на двата отбора не са се обичали, и открито са се мразели. Това преля и в средите на запалянковците и се разгаря с всеки мач. НЕка да му тежи на съвеста. Приказките за битка само на терена и за взаимно уважение са след дъжд качулка. Никога легендата на Ботев-Д.Дерменджиев не е споменавал за някаква омраза. Никога!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Гледайте: Малките локомотивци запяха "черно-бели" песни след победа над Ботев с 3:1
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: