ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бароан: Спечелим ли дербито, феновете ще забравят всичко останало и ще кажат, че сме най-добрите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:04 / 01.09.2022Коментари (4)2411
© Plovdiv24.bg
Един от ключовите играчи на Ботев (Пловдив) - Антоан Бароан, даде обширно интервю преди градското дерби с Локомотив. Най-интересният мач за футболен Пловдив е в събота от 20,30 часа на стадиона в "Лаута".

"Малко е трудно да дам оценка. Откакто дойдох тук, преминах през много емоции. В началото играх добре 6 месеца, изиграх доста мачове. След това- през втората част на сезона се контузих и ментално не бях в оптимално състояние да играя. През новия сезон вече се чувствам по- добре ментално, а и като цяло. Сега вече знам какво исках. През миналия сезон просто играех, не мислих за това какво се случва. Сега вече знам какво желая. Работя всяка тренировка, за да мога да играя добре и да вкарвам голове", започна Антоан Бароан в предаването "Домът на футбола" по Диема спорт.

Ето какво още каза французинът:

Разликата между този сезон и миналия е, че тогава за първи път напуснах семейството и родината си. Последните 5 месеца бяха трудни, защото бях сам, беше тежко. След това имахме ваканция. Прибрах се за две седмици, говорих със семейството си- с баща ми, с майка ми, с агента ми. Сега съм добро ментално състояние. Сега мисля само за футбол, фокусиран съм върху това да работя за отбора и клуба и всичко се получава добре.

Не мисля за конкуренцията. Фокусиран съм върху себе си. Няма значение дали има още двама футболисти на моята позиция, или няма нито един. Фокусиран съм върху моя футбол, върху това да тренирам добре и да играя добре. През миналия сезон бях единственият нападател, но в много от мачове не играх, така че съм фокусиран само върху моето представяне.

Когато погледна към тези цифри, за себе си не съм доволен. 35 мача и 9 гола за нападател не е достатъчно. Но ако погледнем към мачовете и начина, по който играя, може би не е топ, но все пак е добре. През миналия сезон играх доста мачове като полузащитник, а така е по- трудно да бележиш. Този сезон вече играя повече като на централен нападател и разбира се е по- лесно да вкарвам. Разбира се, когато играеш футбол винаги искаш да си най- добрия. Ако мога да съм най- резултатния чужденец в историята на Ботев, ще се опитам да го направя.

Това е футболът. Понякога играеш добре и губиш, понякога играеш лошо, но печелиш. В тези 8 мача, може би заслужавахме да спечелим повече от веднъж, но може би не правихме достатъчно, за да стигнем до успеха. Например срещу Черно море. Този мач повлия на доста от момчетата в отбора. Те ни вкараха два гола в последните минути, беше трудно, но продължихме да работим и излязохме срещу Септември, след като си бяхме казали, че няма значение как, но трябва да стигнем до трите точки.

Все пак следващият мач е срещу Локомотив, а беше невъзможно да влезем в този двубой без победа. Може би и треньорската смяна повлия. При такава промяна всичко е различно… той има своя начин на мислене и работа, всеки е различен. Той говори с мен, каза ми какво ще изисква от мен, разбира се искаше да бележа, да давам повече- максимума си. Това е разликата, днес давам повече от себе си

Сега се наслаждавам повече. Няма значение, дали тренировката е тежка или не, по време на всяко занимание се наслаждава, може би това е разликата с преди. Не мога да кажа, че преди не се наслаждавах, но сега съм щастлив да съм на терена и да давам всичко за отобра. За мен този мач е като всеки друг. Чувството е същото, когато играя и срещу Славия и срещу ЦСКА 1948. Но знам, че за феновете, за пловдивчаните в отбора, това е специален мач. Те дават енергията на останалите играчи в отбора, защото когато бях във Франция, не знаех за това дерби. Но сега знам, че това дерби означава много за Ботев и отиваме за победата срещу Локомотив.

Така е във футбола. Това важи за всяко дерби. Изиграхме осем мача от началото на сезона, ако бяхме загубили всички, но спечелим дербито срещу Локомотив, мисля, че феновете щяха да забравят за всичко останало и да кажат, че сме най- добрите. Така е във футбола. Но ние трябва да останем фокусирани, да опитаме да играем добре и да спечелим трите точки. Може би има малка разлика в подготовката през тази седмица. Но ако променим прекалено много за този мач, това ще ни се отрази. Трябва да пробваме да сме фокусирани, да тренираме добре и в събота да дадем всичко срещу Локомотив.

Може би двамата им централни защитници няма да играят, но това няма да ни улесни. Няма значение кой играе в този мач. Младите играчи, по- опитни, чужденци. Това е различен мач. Всеки играч ще е на топ ниво, без значение кой играе, ще дам всичко от себе си. Без значение дали ще се изправя срещу млади защитници, или по- опитни, за мен е едно и също- това е мач срещу Локомотив.

Знаем каква е целта пред отбора в края на сезона- да запазим третата позиция. Сега ще е трудно, може би трябва да спечелим всеки мач до края, за да сме на това място. Но мисля, че можем да го направим, защото сме добър отбор. Относно моята роля - да продължавам да бележа голове и да помагам на отбора, както го правя и сега.
Още по темата: общо новини по темата: 94
22.03.2023
22.03.2023
21.03.2023
21.03.2023
20.03.2023
20.03.2023
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 01.09.2022 г.
0
 
 
Петанчо ли си или Петканчо много си тъп щом такива незначителни неща те радват Чета един плакат на стадиона че сте гордоста на града но вие май бъркате града с гетото Бъди жив и здрав и обективен
+1
 
 
Нормално е Барон Мюнхалзен да говори така, той знае, че Локомотив е хегемона на Пловдив, че Локомотив е много класен отбор. Всички го признават, дори и индианците. Всички в Ботев ще бъдат изключително щастливи, ако победят, нормално. За Локомотив това е обикновен мач със средняшки отбор от покрайнините на Пловдив. Особенно след Петата и 6 те бахура тръпката за дерби нацяло изчезна при феновете на Пловдивският любимец.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: