ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Христо Бонев: След Европейските турнири ще се целим в титлата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:53 / 07.01.2010Коментари (23)3778
© Plovdiv24.bg
След като вече промените в Локомотив Пловдив са факт, почетният президент на клуба Христо Бонев говори по-свободно за бъдещето на "смърфовете". Ето какво каза той за сделката, работата през следващите месеци и за какво си мечтае:

- Г-н Бонев, някога били ли сте no-голям оптимист за бъдещето на Локомотив Пловдив?
- Наистина е така, много съм щастлив, че след всички неприятности, на които бе подложен и отборът, и нашите привърженици, светлината в тунела дойде в лицето на новия собственик на клуба Константин Динев. Първо искам да изкажа големи благодарности към госпожа Галя Топалова, която направи много за отбора по начина, по който тя разбира футбола. Това, което можа, тя направи. Сега вече с много настроение и оптимизъм започваме работа с новия собственик и президент, който за щастие на Локомотив Пловдив обича много този клуб още от времето на покойния Георги Илиев и винаги е изразявал симпатиите си и желанието си да вземе отбора.

- Ще хвърлите ли светлина върху преговорите с новия собственик за закупуването на клуба?
- След като г-жа Топалова ми разреши да търся купувач, заедно с Атанас Узунов и Едуард Ераносян запретнахме ръкави. Накрая въпреки тежката икономическа криза в страната г-н Динев се съгласи и това беше най-голямата радост за нас и награда за труда, който положихме.

- Как убедихте Коко Динев?
- Той знаеше каква е обстановката в клуба. Наясно беше и с най-големия плюс на Локомотив Пловдив - това е публиката. По мое мнение, а и на много други хора, такава публика - вярна и да обича отбора, няма в България. Тя го е показала не само в България, а и по времето, когато играехме в европейските клубни турнири.

- Новият треньорски щаб вече е в Пловдив. Какво стана на срещата с него?
- Проведохме 3-часова среща с новите треньори. Добри Митов го познавам много добре още от времето му на футболист, когато като селекционер на България го виках в националния отбор. Изключително съм доволен и приятно изненадан от новия старши треньор г-н Наджи Шенсой. Това е човек много компетентен, който има много познания за футбола и най-вече е наясно с манталитета и действителността на българския футбол. Мисля, че това е най-големият трансфер на г-н Динев, който засега Локомотив прави. Всички заедно с истинските привърженици ще успеем да останем в А група. Вече догодина ще можем да погледнем натам, където ни е мястото - към турнира за Купата на УЕфА.

- Повече от 4 години изминаха от последното участие на Локомотив Пловдив в евротурнирите - паметните мачове с Болтьн. Реално ли е да се мисли за Европа още на втората година от идването на власт на новия собственик?
- Смятам, че самият той е амбициран за това нещо. Ако не го постигнем, няма да отива нито на Коко Динев, нито на нас - хората, които сме до отбора. А и амбициите на новия старши треньор на Локомотив Пловдив са същите. Затова и амбициите ни са догодина да се започне с участие в евротурнирите, а по-нататък, тъй като апетитът идва с яденето, може да имаме и други претенции.

- Шампионска титла?
- Със сигурност, защото само една шампионска титла не отива на Локомотив Пловдив. Направихте много компромиси в името на каузата.

- Как си стиснахте ръцете с Едуард Ераносян?
- Той е израснал пред мен от дете, бил съм му треньор. В един момент някой каза, че не съм можал да преглътна успеха на Едуард Ераносян с шампионската титла на Локомотив Пловдив, на която аз съм се радвал дори повече от него. Случи се така, че разменихме някои реплики по вестниците. Може би аз, като по-голям от него, не трябваше по този начин да постъпя, но и за него, и за мен Локомотив Пловдив ни е животът. В един момент, в който отборът се нуждае от нас, щеше да е смешно да се занимаваме с дребни неща. И той, и аз, и всички, които сме на „Лаута", желаем само доброто на клуба. Ето защо двамата с Еду още със стъпването ни в Локомотив Пловдив се разцелувахме и прегърнахме. Всичко вече е минало, защото дребните неща не са за големите хора.

- Направихте и друг компромис - искахте Ясен Петров да поеме отбора...
- Преди да съм разговарял с г-н Динев, на първата ни среща казах, че един от хората, които могат да помогнат, е Ясен Петров. Г-н Динев обаче много държеше на новия треньор и аз се съгласих, което не е нито компромис, нито променя мнението ми за Ясен. Но отново казвам - днес (б.р. - вчера) останах възхитен от познанията на г-н Шенсой и мисля, че той ще остави диря в Локомотив Пловдив.

- Какъв футбол ще играе отборът през пролетта - печеливш, атрактивен или правилен?
- Предстоят ни месеци, в които ще направим всичко, което зависи от нас, за да остане отборът в А група. Трудни дни ни очакват, но мисля, че Шенсой ще намери най-верния път към играчите - да играят футбол който да печели точки и в същото време да ги подготвя за следващата година.

- Притеснявате ли се как ще свирят съдиите през пролетта?
- Мисля, че нашите съдии свирят толкова, колкото могат. В последно време виждаме неща, които учудват всеки, който има поне малко понятие от футбол. Затова всички рефери трябва да си направят равносметка че те не са главни действащи лица на терена. Те са хора, които спомагат за провеждането на срещата и не играят роля кой да победи. За целта е нужно да си променят манталитета и като ангажирани с футбола, трябва да помогнат и те. Да бъдат съдии, а не хора, които развалят цялата картина.

- Какво ще кажете на феновете на Локомотив Пловдив?
- Нашите привърженици винаги ще бъдат до отбора. Призовавам ги да са още по-търпеливи към футболистите, особено в първите мачове през пролетта. С помощта и обичта на феновете ще направим така, че отборът да спечели нужните точки, а през следващия шампионат президентът, треньорът и футболистите ще им се отб-лагодарят по начин, който подобава.

Източник: в. "Тема Спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 32
12.03.2010
27.02.2010
08.02.2010
03.02.2010
24.01.2010
23.01.2010
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как ви звучат сега тези думи на почетният ви президент, два кръга преди края на шампионата, драги Лакомо - тивци.
+1
 
 
само внимаваите да не биете там РОМА МИЛАН ЛАЦИО...Барселона..Реал Мадрит xhyayhxhyayhx
0
 
 
Съмнява ме за 1 година от предпоследно място да стигнете до евро турнири. Вижте се че сте на 2 точки от нас. Но е хубаво да се поставят цели и да има амбиции, не като нас да се борим всяка година за оставане в групата. Късмет на Локо пък дано и ние в Ботев да имаме повод да говорим за евро турнири в скоро време.
0
 
 
бат ти Зума говедо е направил толкова за национала колкото сегашните взети заедно не могат.ЗАТОВА ТОЗИ ЧОВЕК КАКВОТО КАЖЕ Е ИЗРАЗ НА ЛЮБОВ КЪМ ЛОКО ПД.
-1
 
 
аиии локооооо дано сам да е така както казва Зума
-2
 
 
чета и се чудя защо жълтите пилета си врат човките в темите за най-големия Български футболист за всички времена .Жълтури колкото и да пляете Бонев толкова повече ви личи комплекса, че умирате от яд, като гледате каква легенда имаме.ЗУМА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЗАПОМНЕТЕ.
+5
 
 
Зулумчо пак се е олял в мечтите си, но на него му е простено, тъй като с натрупването на годините човек се вдетинява.
+5
 
 
Нека се знаят две неща - като футболист Бонев безспорно е велик, но като личност е на коренно противоположния полюс. Алчността му и манията му за величие карат много хора, а не само феновете на Ботев да се отнасят пренебрежително към него. Пример за голям футболист и голяма личност е Гочо Василев.
-5
 
 
Христо Бонев е най-големия, а папгалите умират от яд, че нямат като него и затова плюят.
+2
 
 
Доста забавно интервю :) И кои промени по-точно са налице не разбрах ? Зеки все още е собственик
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Томаш отказа да запълва групата с юноши, Локо само със 17 играчи срещу ЦСКА 1948
Чико: Преди финала на 15 май фенове на Ботев ми показваха по 4-5 пръста, но тогава затворихме устите на половин Пловдив
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Изборът е направен! В Локо решиха къде ще проведат лятната подготовка
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: