ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Коко Динев: С Локо пробивът в Европа не е мечта, а задължение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:02 / 27.02.2010Коментари (44)7138
© Plovdiv24.bg
- Г-н Динев, чувствате ли предстартова треска в навечерието на първия ви мач като президент на Локо (Пд), още повече че става дума за среща с ЦСКА?

- Естествено е да се вълнувам! Това е първият ми мач като президент на Локомотив (Пд)! Вълнувам се, защото това е една моя дългогодишна мечта! Локомотив (Пд) е отборът, с който съм емоционално свързан отдавна!

- Как оценявате решението си да се преместите в Пловдив? Развиват ли се нещата така, както искате?

- За този кратък период хората, които са оторизирани да ръководят клуба, свършиха доста работа. Трябваше и стадионът бързо да се приведе в нормален вид. Наред с това спортно-техническото ръководство имаше време да привлече нужните играчи.

- Вие лично доволен ли сте от селекцията?

- На този въпрос може да се отговори в края на първенството. Отговорът ще бъде в класирането и отношението на феновете към отбора.

- С какъв кредит на доверие от ваша страна се ползва Наджи Шенсой?


- Аз се стремя да не се занимавам пряко с въпроси от спортно-техническо естество. Локомотив има треньор, на който е гласувано пълно доверие, както е във всеки нормален клуб.

- Предлагаха ли ви и други варианти и защо избрахте косоваря?

- При нас се случват нормални неща, както е навсякъде. При всеки нов човек се предлагат различни хора за различни постове. Но моето решение е, че Шенсой е старши треньор и точка.

- Защо Едуард Ераносян в момента не помага на Локо?

- Кой ви е казал, че не помага...

- Вие лично уредихте Котев и Данчо Тодоров, ще играят ли те срещу бившия си клуб?

- Не виждам защо да не играят, след като са наши футболисти. Мисля, че те са доказани футболисти и могат да са много полезни на Локомотив.

- Какви са конкретните функции в клуба на Христо Бонев и Атанас Узунов?

- Вие всички знаете какво представлява Христо Бонев. Той е жива легенда не само на Локомотив, но и на българския футбол. За него не са нужни титли и длъжности. Името му е достатъчно, за да внася респект в спортно-техническия щаб, а нашите млади футболисти има какво да научат от него. Колкото до Наско, той е административен директор на клуба и от това нещо произтичат и неговите задължения.

- При тази селекция променихте ли мнението си за целите пред отбора?

- Това е интересен въпрос с оглед на малкия точков актив. Но според това каква подготовка проведохме и заради това, че Локомотив вече разполага с достатъчно класни и доказани футболисти, целта е победа във всяка среща. Момчетата не трябва да бъдат обременени от есенното класиране, а да вярват в себе си. Аз им вярвам и съм сигурен, че Локомотив ще бъде хитът в пролетния дял от шампионата.

- Има ли отборът сили за победа още в първия кръг и ще ги стимулирате ли допълнително?

- Вече отговорих. Ще играем във всеки мач за победата, а премиите са регламентирани във вътрешния правилник на клуба. Много ми се иска да започнем с победа, и то като гост на ЦСКА.

- Ще ви липсва ли Ботев в „А" група?

- В разговори с феновете на нашия отбор разбрах, че мачовете с Ботев независимо от класирането са най-истинските. Аз съм имал възможност да наблюдавам в годините назад не една и две срещи между тези два отбора, които са имали много футболни достойнства. На мен като локомотивец Ботев няма да ми липсва, но пловдивското дерби и Ботев като клуб ще липсват на българския шампионат.

- Може ли да очакваме нови назначения в ръководството на отбора през лятото или през пролетта?

- След като ме поканиха да поема Локомотив и сега, когато сделката вече е факт, моето желание е било винаги и ще остане такова - на „Лаута" да работят най-добрите и доказани във времето професионалисти. Смятам, че Христо Бонев и Наско Узунов си вършат отлично работата и на този етап не е нужно нито в административен план, нито в спортно-технически да има нови попълнения. Но аз съм готов да разгледам всички предложения и ако трябва, в името на Локомотив и по преценка на ръководството няма да имам нищо против да вземем и други хора, които да работят и да помагат.

- Какво е мнението ви по темата за концесията?

- Разпоредил съм на моите юристи да се запознаят в детайли с предложения договор. На този етап аз не мога да ви кажа, че съм се запознал. Едно е истина, че Локомотив ще участва в процедурата за отдаване на стадиона на концесия.

- С колко ще е по-голям бюджетът на Локо от този на Вихрен?

- На Вихрен бюджетът не беше малък. Тези неща се определят в зависи от приходите и разходите. Има много условности покрай нуждите в спортно-техническата част - лагери, екипировка, база... Заплатите са най-голямата разходна част, но те не зависят само от нас, а и от това какъв е пазарът и какви условия предлагат конкурентите. Все пак бюджетът ще е такъв, че да стига Локомотив да изпълни целите. За тези два месеца обаче бяха извършени и сериозни разходи по отношение реконструкцията на стадиона, които по никакъв начин няма да повлияят на финансовото състояние на клуба.

- Има някои съмнения около приходите, които влизаха във Вихрен, докато го ръководехте?


- Не съм наясно за какво точно ми говорите, но по отношение на приходната част ще кажа, че ще се финансираме като всички останали от телевизионни и рекламни права, билети... Ще се опитаме да развием търговията с фенски артикули. Ще търсим нови рекламни договори.

- Окончателно ли зарязахте Сандански?

- Не, там имам сериозен бизнес и много приятели не само във футболните среди. Аз съм помагал, с каквото съм могъл. Там сега отидоха няколко момчета от Локо като преотстъпени, но моята грижа във футболно естество в момента е единствено и само Локо.

- Кога ще се изпълни мечтата ви за пробив в Европа?

- Нека сме живи и здрави, а с тази публика това не е мечта, а задължение.

- Освен като футболен президент сте на първите страници и в жълтите издания покрай слуховете за конфликт със съпругата си Емилия и любовна афера с колежката й Преслава?

- Много се радвам, че ми задавате този въпрос! От доста време съм спрял да обръщам внимание на жълтата преса! И може би защото не съм търсил опровержение на тези слухове, те набират такава инерция! Емилия е жената, която е постоянно до мен и е свързана с мен! Всичко останало са слухове и измишльотини на хора с добре развита фантазия !

Източник: в. "Меридиан мач"

Още по темата: общо новини по темата: 32
12.03.2010
08.02.2010
03.02.2010
24.01.2010
23.01.2010
16.01.2010
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нито ботяв ще ми липсва ,нито аграрните плъхове. САМО ЛОКО ПЛОВДИВ!!!
на 28.02.2010 г.
+1
 
 
"На мен като локомотивец Ботев няма да ми липсва, но пловдивското дерби и Ботев като клуб ще липсват на българския шампионат."
За Локо Пловдив родих се аз!За теб тупти сърцето ми!
на 28.02.2010 г.
-1
 
 
Чухте ли интервюто на Васко Камбуров между 1вото и 2рото полувреме?Цитирам:-''Ботев най-сетне се намира там,където му е мястото!''
0
 
 
ей коко селски кога стана локомотивец we майна , изпадна миналата година с вихрен и сега с локото това те чака , ботев пловдив това е пловдив
12. 03 1912 г. – 12. 03. 2012 г. 100 години "Ботев" Пловдив Since 1912.
на 27.02.2010 г.
+1
 
 
Локо с Коко вместо в Европа ще отиде в Б група догодина и там възродения Ботев ще ви навре в кучи г*з. Това отсега да го знаете и се подготвяйте защото 6 - 5 там няма да има.
0
 
 
защо тук са само папагали-дали ще бием или паднем ,си е само наша работа.нали си нямате отбор,нали христолов вече не милее за вас-затова сте толкова злобни
+2
 
 
Отбора на "ПАЙНЕРА"ПД ще вземи само 3 точки тоя сезон от служебната загуба от БОТЕВ ПД.
+1
 
 
Сменяйте треньора на полувремето още!
-2
 
 
Този Наджи Шенсой е много слаб треньор не може да си подреди правилно състава направи куп грешки и напълно нормално е развоя на мача до момента.
+3
 
 
Че вие при Галето бяхте по-добре бе палячовци... хахахахаха...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Огромно признание в Китай за бивша звезда на Локо
Тежък удар за Локомотив Пловдив
БФС сменя формата, Ботев и Локо с отбори във Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: