ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (24) | Вчера (21)
Биатлонистите ни вече са в Пекин, вижте кадри от олимпийското село
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:00 / 28.01.2022Коментари (0)1211
Българските биатлонисти са първите наши спортисти, влезли в олимпийското село на игрите в Пекин. Късно снощи те пристигнаха в китайската столица и после бяха извозени до планинската зона Джандзяку, където ще бъдат настанени в следващите три седмици. Ковид тестовете от летището на всички са отрицателни, съобщават от щаба на БОК на олимпиадата. В отбора ни в момента са седем от осемте състезатели, тъй като Благой Тодев все още е под карантина в Италия и ще пристигне в Китай по-късно.

Биатлонистите ни са настанени в планинското олимпийско село Джандзяку. В него ще бъдат още състезателите по сноуборд, ски-скок и ски-бягане за да са в близост до спортните комплекси. В олимпийското село в Пекин ще бъде настанена единствено фигуристката Александра Фейгин, защото ледените спортове са в столицата, а има и едно междинно село в Янинг, където ще пребивават скиорите алпийци и представителят ни в спускането с шейни. Всичките села са свързани с влака-стрела, който се движи с 350 км/час и изминава 174-километровото разстояние от Пекин до планинската зона за 47 минути.

Селото в Джандзяку се състои от 5-етажни новопостроени жилищни блокчета. Нашите олимпийци са настанени заедно с отборите на Германия, Полша, Естония и Норвегия. Апартаментите на българите са на първите два етажа, които вече са с родния трибагреник по балконите. Стаите са със стандартното за олимпийски игри семпло обзавеждане. Навсякъде здравните мерки са изключително стриктни, в ресторанта всеки се храни в отделна оградена с плексиглас от останалите зона. Към нашата делегация засега има трима китайски доброволци, по-късно в долните две села ще се включат още 5, част от тях говорят български.

Днес Милена Тодорова, Даниела Кадева, Мария Здравкова, Лора Христова, Владимир Илиев, Димитър Герджиков и Антон Синапов посетиха биатлонския комплекс. Те първо се настаниха и подредиха своята вакс-кабина, след това разопаковаха ските и пушките и после разгледаха съоръжението. Личните и специализираните багажи са пристигнали навреме, всички са здрави и готови за тренировки и състезания, единствено Даниела Кадева все още се възстановява след претърпяната наскоро лекарска интервенция на стъпалото. Прогнозите са, че до началото на олимпийските стартове и тя ще може да се състезава наравно с останалите.

Утре биатлонистите ни възнамеряват да направят пълноценни тренировки на комплекса, който се намира на 1800 м надморска височина.

Снимките са изпратени на Sofia24.bg от пресаташето на БОК Тодор Шабански.
Още по темата: общо новини по темата: 31
20.02.2022
20.02.2022
16.02.2022
15.02.2022
15.02.2022
13.02.2022
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Отборът на Пловдивската пожарна стана републикански шампион по футзал
Съдия от Хасково свири мача на сезона за Спартак
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: