ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (23)
Стойка Кръстева и Ивет Горанова бяха наградени със "Спортен Икар"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:36 / 16.12.2021Коментари (0)826
©
Олимпийските шампионки Стойка Кръстева и Ивет Горанова получиха "Спортен Икар" за 2021 година. Боксьорката спечели олимпийската титла по бокс в категория до 51 килограма на Игрите в Токио 2020, а Горанова взе златото в дисциплината кумите на каратето при 55-килограмовите.

Церемонията се проведе в Грандхотел "София" и на нея присъстваха президентът на БОК Стефка Костадинова. Министърът на спорта Радостин Василев изпрати подздравителен адрес.

Освен "Икар" Кръстева и Горанова и техните лични треньори съответно Ангел Ленков и Борислав Георгиев получиха медали от БОК "Спортът за един мирен свят".

"Беше една много дълга година и същевременно мина много бързо. Щастлива съм как премина 2021-ва и че сбъднах най-голямата си мечта да спечеля олимпийската титла. Всяка награда е ценна за мен. Сега вече ми е по-интересно, защото всички искат да ме победят, а аз искам да затвърдя и повторя тези резултати досега", каза Ивет Горанова след награждаването.

"Всяка една награда за мен е уникална сама по себе си. Щастлива съм, защото това е оценка за положения труд. Всяка награда има специално място в моя дом. Надявам се искрено боксът да остане в олимпийската програма, защото има големи традиции в България", заяви Стойка Кръстева.

В категорията "Отбор на годината" наградата беше присъдена на националния ансамбъл по художествена гимнастика в състав - Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова за олимпийския триумф в японската столица през август. Гимнастичките не присъстваха на церемонията, тъй като по-късно днес ще участват в Бенефиса "Сън" в "Арена Армеец".

За "впечатляващо представяне" бяха отличени останалите български медалистки от Токио 2020 - Антоанета Костадинова (спортна стрелба, сребро) и състезателките по борба Тайбе Юсеин и Ивелина Николова, които се окичиха с бронзови отличия.

Награди в категория "Млад и талантлив спортист" получават Изабела Янкова (17 години, планинско колоездене) и Николай Русев (15 години, спортно катерене).

Призът за "Пробив в световния спорт" се дава на плувеца Йосиф Миладинов и на гребеца Емил Нейков.

Миладинов завърши осми на 100 метра бътерфлай на олимпийския турнир по плуване в Токио 2020 и стана първият състезател от България на олимпийски финал. Той спечели две златни отличия на Европейското първенство за младежи. Нейков пък спечели световната и европейска титла на скиф за младежи до 23 години.

В категория "Достойно представяне" е отличен Карлос Насар, който вчера взе световната титла по вдигане на тежести до 81 килограма.

С награда за "Висок спортен дух" са наградени вицешампионите от Параолимпиадата в Токио 2020 - Християн Стоянов (бягане на 1500 метра T46) и Ружди Ружди (тласкане на гюле F55).

Приза за "Шампионско дълголетие" получи 40-годишният футболист Мартин Камбуров, който през тази година подобри рекорда на Петър Жеков за най-резултатен играч в българския футболен елит.

Наградата за "феърплей" се връчи на Николай Недков (ориентиране), спасил живота на своя конкурент Станислав Пачник (Полша) по време на Световното първенство в Турция, както и на футболния рефер Ивайло Стоянов, участвал активно в спасяването на турски международен шофьор при пътно-транспортен инцидент в Кресненското дефиле.

Със специален приз на Фондация "Български спорт" са отличени световната и европейска шампионка по борба Биляна Дудова, състезателите по вдигане на тежести Христо Христов и Божидар Андреев и европейските шампиони по бокс за младежи Уилям Чолов и Радослав Росенов.

Награди в тази категория за навършване на кръгли годишнини получават и президентът на ТК Левски Явор Цаков, дългогодишният председател на БФБадминтон Пюзант Касабян и членът на УС на Фондация "Български спорт" Здравка Йорданова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Клуб от Първа лига с яростна декларация, обяви нов стадион
Акрапович е готов да спасява Левски! Агенти го предлагат на Сираков
Тъмнината помогна на Кузманов в Чехия, има шанс за обрат
Двама от големите герои на Ботев се срещат с фенове
Митко Тонев качи снимка от мач с Локо и написа: КрумовАД!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: