ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (15) | Вчера (21)
С 670 000 лева спортна зала "Асеновец" ще стане като нова
Автор: Стойчо Генов 13:32 / 12.11.2021Коментари (0)988
©
Община Асеновград планира ремонт на спортна зала "Асеновец". Средствата, които ще се ползват за реализиране на плановете, са от отпуснатите за превенция и справяне с последствията от COVID-пандемията. Общата сума, определена от държавата за община Асеновград, е в размер на 1 330 000 лева.

Средствата са отпуснати с постановление на Министерски съвет (МС). Сумата ще бъде разделена основно за четири направления, с решение на Общинския оперативен щаб за превенция и борба с коронвируса. От тези средства няма да бъдат пренясочвани за болницата в града, тъй като през миналата година там бе инвестирано в изграждане на съвременно COVID-отделение и е достигнат максималния лимит.

"На първо място, целта е да се осигурят места, на които хората да могат да спортуват и по този начин да подобряват здравето и тонуса си. Второ, пари ще бъдат отделени и за градските паркове, където жителите и гостите на Асеновград да могат да се разхождат на открито и да не се струпват в затворени пространства.

Третото предложение е да се вложат средства и за трите детски градини, които останаха неремонтирани. Идеята е да се направят дворните им пространства, за да може децата да провеждат повече занятия на открито и да стоят по-кратко време вътре в сградите. И четвъртото направление, което е неизбежно - ще бъдат инвестирани пари в обновяване и разширяване на новия гробищен парк в Асеновград", обясни заместник-кметът по строителството Стоян Димитров.

Той уточни, че конкретно за ремонта на спортна зала "Асеновец" са предвидени 670 000 лева. Те ще бъдат инвестирани за цялостното реновиране на сградата. Това включва демонтаж на всички покривни настилки, монтиране на нова 10-сантиметрова топлоизолация и мембранна изолация. Ще се постави и подходяща за тази конструкция хидроизолация така, че да не се получават течове. Предвижда се подмяна на вертикалните щрангове, които отвеждат водите от покрива и ще се постави нова гръмоотводна инсталация. Част от ремонта е цялостната подмяна на дограмата. Ремонтирани ще бъдат съблекалните и вътрешното пространство на залата. Специален кът ще бъде изграден и за спортистите по борба. Планирано е да се обособят две нива, като на второто ще има зала за карате ММА, киокошин и други бойни спортове.

"Преди около седмица бе проведена среща с треньори точно в тази зала. Вторият етаж от сградата също ще бъде отремонтиран, като бившата зала по борба ще бъде преустроена във фитнес зала, за да може всички спортисти, които тренират тук, да я ползват. Надяваме се по този начин да създадем по-добри условия за спорт на спортните клубове от община Асеновград и в резултат - те да реализират още по-добри резултати", обясни заместник-кметът. В заключение той каза, че средствата са осигурени и след като бъде обсъдено и гласувано от Общинския съвет в града ще се проведе обществена поръчка за избор на изпълнител, след което ремонтът може да започне веднага.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Важен играч на ЦСКА-София поднови тренировки, на линия е за Ботев
Ботев триумфира в "Битката за Тракия" при ветераните
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: