ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Италиански журналист: Пичоне е добър наставник за Серия C
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:57 / 08.10.2009Коментари (34)7581
© Plovdiv24.bg
Италианският журналист Дженаро Д`Амброзио от сайта calciomercato.com даде интервю за Гонг и сподели своето мнение за италианската инвазия в Ботев:

- Знаете ли в Италия, че в България на практика се роди един нов италиански отбор. Ботев Пловдив стана собственост на италианци с президент бизнесмена Марко Орнела, с треньор на име Енрико Пичоне, с италиански футболисти, които играят в този отбор от известно време?

- Да, тази история е известна, защото в нашите медии има колонки за различни чуждестранни шампионати. Такова нещо се случи в Англия с Куинс Парк Рейнджърс. Случи се и в Румъния преди няколко години. Общо взето, където отиде италиански предприемач, той се старае да вземе със себе си както италиански треньори, така и футболисти.

- Познати ли са в Италия тези хора?

- Става дума за по-скромни футболисти. Мисля, че става дума за Ребека, Брици.

- Да, за Дзаньолети, Морини и други.

- Това са футболисти от трета и четвърта дивизия в Италия. Да, някои от тях са стигали и до Серия Б, но въпреки това говорим за по-второстепенни играчи. Треньорът Пичоне е смятан у нас за добър наставник за Серия С. Със сигурност не говорим за големи шампиони. За българското първенство обаче те могат да се окажат задоволителни като качества. Трябва обаче да бъдете внимателни, защото опитът показва, че когато италиански предприемачи купуват клубове в чужбина, тези авантюри траят кратко. Това не го казвам аз, а опитът, който имаме в тази посока. Така че нямам нищо против Брици, разберете ме добре. Обикновено след няколко години, когато италианският собственик се умори от екзотичната инициатива, той си тръгва и оставя скромно наследство. Защото водейки толкова много играчи от Италия, той не се занимава с Детско-юношеската школа, с местните играчи. Подобно нещо се случи преди с един испански отбор, вече не си спомням името му. Така че трябва да се внимава с тези проекти, които в началото карат хората да мечтаят, но за бъдещето има защо да бъдете загрижени.

- А има ли социална програма за безработни в Италия, по която идват всички тези футболисти в България?

- Да, има. Не знам точно, какви са ни отношенията с България, но у нас има центрове за футболисти без договори. Там те тренират и поддържат форма. Там им се дават и консултации, за да могат да си намерят отбори и да сключат договори. Може наистина да става дума за асоциации от този тип в случая, които да са се свързали с чужди страни, за да предложат тези играчи. В Италия има толкова много играчи без договори, че биха могли да напълнят цялото ви първенство. Те са неизчерпаеми.

Още по темата: общо новини по темата: 4
12.10.2009
12.10.2009
12.10.2009
16.09.2009






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
да ама в КПР има малко италиански футболисти.А и Бриаторе е само един от собствениците,така 4е няма место за сравнение.
0
 
 
помълчете десетина мин в знак на протест
0
 
 
Това е поредната буферска манипулация!Не му вярвайте!Само вашите италианци са оригинални и само те и Митето говорят истината!Напролет ще мачкате и отивате директно на финала на шампионската лига...
0
 
 
БАТЕ МИТКО СИ ОСТАВА... Командоса лесно не се сваля ;)!
на 08.10.2009 г.
0
 
 
14. Локомотив Пд 8 6 - 15 5 15. Сливен 2000 8 8 - 16 4 16. Ботев Пд 8 5 - 22 1 Буххаххаха тия буфери кво се дърват все едно са на 2-о място с 28 т. преди 3-я в 7-я кръг !!! Алооооо изпадащите от Столипиново като ви спрат тока няма да можете да гледате Лайнута и по ТВ !!!
на 08.10.2009 г.
0
 
 
Ами щом Бате Борисов бие 2 г. подред нашите " най-добри" отбори ! Със сигурност отборите от Италия 2B-1 също ще ги бият да не говориме за серия С ! То нашата А група е по-слаба от 6-та италианска дивизия !
0
 
 
Ма много злобаят тиа Буфири по форумите.Не ви ли прави впечатление това. Сигурно защото и един идинствен италянец от тия "безработните" дето сега са в Ботев играе с ЖЕЛАНИЕ колкото целия отбор на Локо взети заедно.
0
 
 
Четох го споко. Ми взима пример жената, тя в една руса п...а колко мозък има, ще се ръководи от вас много ясно.Като вземе един централен нападател, и не знам още кво си там, ще усетите коварния и план!!!
0
 
 
Потато, май не си чел интервюто на ЕРОСЯН... Галя стяга яка селекция през зимата.... от свободни агенти. И тя помага, защо я плюете? Кажи и това на феновете на Локомотив...
0
 
 
Е поне вече не се чудете защо Ботев е толкова активен на трансферния пазар. За тях няма затваряне на трансфения прозорец, няма невъзможни цели(Що се касае за 4-то разрядни играчи). А и ще кажа на феновете на Локомотив, "Това, което правят от щаба на Ботев Пловдив, е похвално и много хуманно, да помогнеш на нуждаещ се в беда, да протегнеш ръка на падналия духом, да нахраниш гладния, това скъпи черно-бели фенове е безценно', тези момчета ще са верни до гроб. Евала на Митко Христолов в Италия вече сигурно са му издигнали паметник, като приател на италианския народ .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте как Ботев я прегърна! Огромна "жълто-черна" радост, фенове нахлуха на терена
Зингаревич: Керкез остава със сигурност! Надявам се да печелим още трофеи!
Душан Керкез: Страдахме, но знаехме, че ще дойде нашият момент
Ботев прегърна Купата! "Канарчетата" подчиниха Лудогорец в спиращ дъха спектакъл
Жълто-черно "море" заля улиците на София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: