ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (10) | Вчера (28)
Треньорът на Академик: Година и половина без публика вече дотегна много
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:59 / 07.10.2021Коментари (0)1368
©
Старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков даде интервю преди началото на сезона в Националната баскетболна лига. Пловдивчани гостуват на Черноморец в Бургас в събота в първия си мач в първенството за новия сезон. Академик влиза в НБЛ като бронзов медалист от миналия сезон. 

- Господин, Янков Академик стартира новия сезон с мач във ФИБА Къп срещу гръцкия Ираклис как бихте оценили двубоя? 

- Много съм доволен от играчите, тяхната енергия и желанието, с което играхме този мач. Въпреки проблемите, които имахме, всеки един се опита да даде максимума от своите възможности. Беше добър опит за всички. Ираклис са един много добър отбор с опитни играчи, които също смятам, че не са на максимално ниво и тепърва ще показват добри мачове. За нас това беше голямо предизвикателство и опит. 

- В събота отборът стартира новия сезон в Националната баскетболна лига. Тимът влиза като бронзов медалист от миналия сезон. Какви са вашите очаквания за новия сезон? 

- Смятам, че първенството тази година ще е доста по-интересно от миналата година. Левски имат финансови проблеми, но се опитват да ги решат и ще се доближат като ниво с останалите отбори. Спартак Плевен засилиха селекцията с голям бюджет. Черно море и Шумен, който ще е дебютант през тази година, също направиха добри селекции. Първият мач срещу Черноморец със сигурност ще е труден, особено с липсата на Робертс Фрейманис. Бургас направиха добра селекция с много играчи, изиграха и доста контроли. Ще дадем всичко от себе си и се надявам да покажем добра игра. 

- През миналия сезон Академик игра финал в Балканската лига, а отборът отново ще участва в турнира и през тази кампания. Какво очаквате от турнира?

- И този сезон ще вземат участие израелски отбори. Това е много добър опит за нас. Мисля, че ще има интересни мачове. Надявам се най-вече да сме в добро здраве и да сме в пълен състав, за да можем да се състезаваме по най-добрия начин. 

- Какви кадрови проблеми има Академик преди началото на сезона?

- Робърт Георгиев е трайно контузен и очакваме в края на ноември или началото на декември да започне вече да тренира и да играе с топка. Робертс Фрейманис има възпаление на глезена и се надявам в края на следващата седмица да е на линия. Тони Гуджино имаше проблеми с китката, но от днес той вече ще започне тренировки. Надявам се колкото е възможно по-бързо да се възстановят играчите и да навлезем в по-сериозен тренировъчен процес.

- Какво ще си пожелаете?

- Пожелавам си да сме здрави. Също така и да се върнат хората в залите, защото вече година и половина без публика дотегна много. Смятам, че мачовете в НБЛ ще бъдат равностойни, което предполага повече зрителски интерес и вече всеки да се бори за мястото, за което има сили.
Още по темата: общо новини по темата: 469
15.03.2024
14.03.2024
10.03.2024
07.03.2024
02.03.2024
01.03.2024
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Академик Пловдив ще опита да сътвори сензация тази вечер
Академик Пловдив не успя да спре лидера в ББЛ
Академик Пловдив загуби в Ямбол след много слаба първа четвъртина
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: