ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (21) | Вчера (25)
Олимпийски шампиони садят дръвчета за 60-годишнината на Спортното училище
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:13 / 01.10.2009Коментари (0)822
© Plovdiv24.bg
Осем олимпийски шампиона, кадри на Спортното училище, са поканени да присъстват на отбелязването на 60-годишнината от основаването му на 10 октомври в 14 часа. За историята на училището днес разказаха о.з. Георги Атанасов и Величко Кабуров, завършили първите два випуска през 51-а и 52-а година. Атанасов разказа, че още първата година са кандидатствали 700 души и са приети 177 от цялата страна. Тогава курса на обучение е бил двугодишен и записалите се през 1949-а година са завършили през 1951-а.

В началото учениците са се местили от сграда в сграда. Първоначално са били на мястото на сегашния Пловдивски университет, след това са се преместили в панаирните палати, били са и в Семинарията. В сегашната сграда край Зоологическата градина сегашните ученици са от малко повече от 30 години, разказа още Атанасов.

Честването на 60-годишнината ще бъде на 10 октомври от 14 часа. Първоначално бе планиран час 15:00, но старта най-вероятно ще бъде изтеглен по-рано. Причината е, че в 16 в зала Академик ще се проведе празненство по случай 90 години баскетбол в България и събитията се застъпват.

Поканени са всички, свързани със Спортното училище, като специални писмени покани са разпратени до медалистите и по-важните хора, завършили школото, общо над 100 души от цялата страна. Ще бъде положен букет пред паметника на Левски, след това ще се открие и плоча на стената на училището, която ще отбележи юбилея и рождената дата на "Държавния техникум по физкултура и спорт", както се е наричал тогава. След това ще бъдат засадени 6 дръвчета, символизиращи 6-те десетилетия на училището, а освен тях и 20 малки декоративни дървета, които ще оформят Алея на 60-те години Спортно училище.

Организаторите на юбилейното честване се оплакаха и от градската управа. "Никакъв интерес и никаква помощ не получихме от Община Пловдив. За сметка на това от район Западен проявиха голям интерес и ни помогнаха с разчистване, изсичане на дървета и други организационни неща. Искаме да благодарим също на Атанас Търев, който също е завършил Спортното и на Иван Абаджиев", каза още Георги Атанасов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Треньорът на Несебър: Уважение към Спартак! Изключително съм доволен от Никола Гелин
Талант на Ботев празнува днес, но няма да черпи на "Коматево"
Официално: ЦСКА-София има нов треньор, не е Александър Томаш
10 отбора и над 120 деца участваха в ученически футболен турнир на район "Източен"
Халф на Локомотив претърпя операция
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: