ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (32)
Европейското първенство по гребане вдига спортния имидж на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:16 / 23.09.2009Коментари (2)2404
Вижте снимки от Европейското първенство по гребане в Брест, само в Plovdiv24.bg
След долетялата преди няколко дни добра новина от беларуския град Брест, че конгресът на ФИСА определи Пловдив за домакин на Европейското първенство по гребане за мъже и жени през 2011 г. заместник-кметът по спорта и водач на българската делегация Георги Титюков отговори на актуални въпроси пред Plovdiv24.bg:

- Господин Титюков, сред кандидатите за домакинството на ЕВРО 2011 на финалната права бяха останали Пловдив и Хамбург. Кои пловдивски предимства взеха превес?

- Хората от федерацията много харесват нашия канал. Повърхността му е на нивото на очите. Това прави състезанията много зрелищни. Хамбург получи домакинството за едно от трите състезания за Световната купа.

- Щом ставаме домакини, значи ще правим обходен канал?

- Това не е задължително изискване, но рано или късно ще трябва да го направим, за да сме на олимпийско ниво. Дори сега да се осигури финансиране  - а става дума за много пари, няма как до 2011-а да стане.

- А как беше в Брест, където се проведе тазгодишното европейско първенство и откъдето се връщате, в сравнение с пловдивския канал?

- Страхотен канал. Съвсем нов е. Има възможно най-модерните съоръжения. По времето, когато е изграждан пловдивският, изискванията са били далеч по-скромни. Но за домакинството на едно първенство има и други фактори, които изтъкнахме като аргументи в наша полза.

- Кажете ги...

- Освен с хубав канал, Пловдив разполага и с добри комуникации. Всички отбори на приключилото първенство отчетоха тази липса в беларуския град като голям проблем. Където и да се приземиш - било в Минск или Варшава, която е по-близо, пътуваш с часове. По магистралата от Минск до Брест например пределно допустимата скорост е 80 км. Пловдив е много, много напред. Имаме модерно летище, което може да посрещне много посетители. Дори някой да кацне в София, пътят по магистрала е само 120 км. 

- Колко души се очаква да дойдат?

- Около 1500-2000 ще бъдат състезателите заедно с обслужващите екипи. Пловдив разполага с достатъчно голяма база, за да приеме и тях, и зрителите, които се очакват.

- Ще стигнат ли местата на трибуната?

- Замисляме да монтираме още една.

- Ще има ли сили общината да финансира такова спортно събитие?

- В следващите два бюджета ще заложим пари. Няма само ние да даваме. Чакаме и от държавата. Подготвил съм писмо, което тези дни ще изпратя до министъра на спорта, както и до парламентарните комисии по финанси и икономика, за да предвидят необходимите средства.

- Колко ще струва?

- Още не се знае. До края на октомври ще се сформира организационният комитет. Ще е нужно обаче преустройство на хангарите, нови седалки за зрителите, помещения за масажистите, други подобрения на Гребната база. Европейското ще бъде една генерална репетиция за Световното по гребане в неолимпийските дисциплини, което предстои в олимпийската 2012 г. Очаквам всичко това да вдигне спортния имидж на Пловдив. 
Още по темата: общо новини по темата: 17
09.09.2011
31.08.2011
18.08.2011
10.08.2011
10.08.2011
10.08.2011
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако не започне проектирането и изграждането на обходния канал, това може и да е последното европейско на Пловдив по гребане.
0
 
 
направо не мога да повяржам,ми то нашия канал е като вада за поливане на картофи в сравнение с този в Б рест
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте как Ботев я прегърна! Огромна "жълто-черна" радост, фенове нахлуха на терена
Зингаревич: Керкез остава със сигурност! Надявам се да печелим още трофеи!
Душан Керкез: Страдахме, но знаехме, че ще дойде нашият момент
Ботев прегърна Купата! "Канарчетата" подчиниха Лудогорец в спиращ дъха спектакъл
Най-великата пловдивска спортистка идва в родния си град
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: