ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (6)
Драми за Купата на БФС при старшата, Локо громи при младшата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:12 / 02.09.2009Коментари (0)4595
© Lportala.net
Юношите-младша възраст на Локомотив Пловдив, водени от старши-треньорът Васил Анков разгромиха Брестник с 0:6 като гост в село Радиново, непосредствено до авто-магистрала "Тракия". Резултатът е най-малкото с което домакините се отърваха, като с тази победа, родените през 1994-та година се приближиха до класиране за републиканската фаза от турнира за Купата на БФС, съобщи Lportala.net.

Момчетата в черно-бяло започнаха да налагат съперника си едва в 16-ата минута, след като Петър Челибеев премина през няколко противникови играчи, пусна наляво към Мирослав Радев, който без да се замисля сложи кълбото на крака на отбелязалия хеттрик Станислав Йорданов, който прехвърли вратаря срещу себе си и на празна врата откри. До този момент Миро Радев бе пропуснал по-рано да открие сметката за момчетата от Лаута, но действа несериозно и стреля във външната страна на мрежата. Четири минути след първото попадение, резултатът бе удвоен. Комбинацията между Радев и Йорданов отново се оказа печеливша и вторият отново бе изведен от своя съотборник сам срещу вратаря, който отново бе лесна плячка - 0:2.

До началото на вторите 40 минути, двата състава вече бяха извършили по две смени, а резултатът бе едва 0:2. В 49-ата минута Йорданов проби отдясно и с меко центриране обърна топката към другата греда, където с летящ плонж Мирослав Радев стреля към вратата, но вратарят Сираков спаси. Три минути по-късно, след грешка в защитата в зелено Станислав Йорданов остана сам срещу протиниковия страж и реализира хеттрика си. Последваха кошмарни минути за домакините. Веднага след подновяването на играта Петър Челибеев бе изпуснат от защитата на Брестник и с премерен удар по земя направи 0:4. 60 секунди по-късно Станислав Йорданов засече с воле, центрирана от Радев топка, но напречната греда спаси домакините. Две минути по-късно резервата Йордан Пенев също пропусна да се разпише след силен удар с левия крак от границата на наказателното поле, отразен от вратаря на Брестник. В 58-мата минута, малките "смърфове" сътвориха красива атака, след самостоятелна игра на Челибеев отдясно, пас, успореден на голлинията към Станислав Йорданов, който с пета продължи кълбото към дебнещия зад него Пенев - разстрел и 0:5. В 63-ата минута бе фиксиран и крайния резултат, след нова асистенция на Челибеев и гол на Запрян Запрянов, който си поигра на котка с мишка с вратаря на домакините и накрая прекара топката между краката му.

В пловдивското дерби при младшата между Марица и Спартак Пловдив победата взеха "гладиаторите". Те достигнаха до успеха след голове на Венци Гюзелев и Радослав Терзиев през първото полувреме, оформяйки крайното 0:2 още преди почивката. Борислав (Първомай) пък отстрани Тракия (Пловдив) с 5:1.

При юношите-старша Локо на Васко Ангелов записа загуба от тима на Локомотив-2009, явяащ се сборен тим между бившите селекции на Димар и Спортното училище. Два гола за гостите в червено-черно отбеляза Стоян Шейтанов, а интригата за 1:2 запази Гюнюл Коджаали. Въпреки настятелността си да изранят, "черно-белите" завършиха мача с автогол на Илиян Марчев в последната 90-та минута, след като той и вратаря Ферди Мюмюнов не се разбраха и сами фиксираха крайното 1:3.

Изключително интересно се разви друг от мачовете при старшата. Марица победи с 4:2 Ботев в динамичен мач с много драма. Резултатът откри за Марица Станимир Димиртов в 24-ата. Последваха два гола на футболисти на Ботев, но за разлика от Десислав Тонев в 42-ата минута, Николай Терзиев си вкара автогол. Така резулаттът стана 2:1. В 66-ата минута Милен Плачков заби още един гол за 3:1. Талантът Цецо Тонев върна "канарчетата" в мача с гол в 76-ата минута. Последното попадение вкара пак Милен Плачков в 87-ата минута.

Изключително интересно се разви и двубоя между Спартак и Ботев 2002. Двата тима завършиха наравно 2:2 в редовното време. "Гладиаторите" поведоха набързо с 2:0 до петата минута с голове на Вълко Атанасов и Денис Генчев от дузпа. В последниет 15 минути обаче футболистите на Ботев 2002 се разиграха и с голове в 75-ата на Мирослав Караилиев и Станислав Каадан в 87-ата изравниха. В последствие изравнилите в края Ботев 2002 спечелиха с дузпи - 5:6.

Утре в 10.00 ч. на Лаута ще играят и последните представители на Локо - децата на Владимир Януш, родени след 1996-та година в дербито срещу Ботев Пловдив. В другия мач играят Векта и Марица. Ботев 2002 почива.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Елизара Янева започна с убедителна победа на "Ролан Гарос" при девойките
Фен на Ботев поиска играч на ЦСКА 1948 на "Колежа", Цветомир Найденов с култов отговор
ЦСКА-София гори между 6 и 12 мача без публика
Браво! Пловдивчанин ще свири финал на европейското
Пловдивчанката Лидия Ненчева с два бронзови медала от европейското по стрелба
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: