ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Нова грешна стъпка на Ботев! Положението става доста сериозно!
Автор: Стойчо Генов 16:20 / 28.02.2021Коментари (21)12601
Ботев (Пловдив) продължи с колебливите си игри и завърши 1:1 срещу Монтана в двубой от 19-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Мишел Еспиноза (83) отново бе точен за жълто-черните, а Николай Минков (48) вкара попадението за гостите.

Така новият наставник на "канарите" Азрудин Валентич продължава да търси първия си успех, а неговите възпитаници продължиха ужасната си серия и вече 9 поредни двубоя са без победа.

Жълто-черните имат вече актив от 16 точки, но останаха на 12-о място във временното класиране. Зад ботевистите в подреждането са Ботев (Враца) с 15 точки и Етър с 13.

Първото по-прилично положение за Ботев бе чак в 31-ата минута, когато многоходова атака завърши с центриране на Па Конате на първа греда. Там Атанас Илиев опита плонж с глава, но вратарят Благой Макенджиев внимаваше и улови.

В 42-ата минута Кевин Янсон изпълни много добре корнер с левия крак, при който няколко играчи се разминаха с топката и тя се насочи към голлинията. Там обаче защитник на Монтана изчисти в последния момент.

В самия край на полувремето груба грешка на Благой Макенджиев едва не доведе до откриване на резултата. Вратарят на Монтана изпусна топката след безобидно центриране и тя се озова в намиращия се с гръб към него Атанас Илиев. Нападателят от 4-5 метра опита нещо като задна ножица, при която топката се отби в гредата и тупна върху голлинията, но не успя да я премине с целия си обем.

Три минути след почивката Монтана откри резултата. Това стана след грешка на Янсон, от която гостите организираха перфектна контраатака по десния фланг. Башлиев проби и центрира към малкия пеналт, където вратарят Георги Аргилашки не успя да пресече подаването и Николай Минков засече с крак на далечна греда за 0:1.

В 70-ата минута Па Конате подаде към Атанас Илиев в наказателното поле. Нападателят овладя топката и шутира силно с левия крак, но много високо над гредата.

В 83-ата минута Ботев се върна в мача с красив изравнителен гол. Янсон подаде към Мишел Еспиноза в наказателното поле. Францизинът бе с гръб към голлинията, овладя с гърди и с шут от въздуха с левия крак прати топката в долния ляв ъгъл на вратаря Благой Макенджиев за 1:1. Попадението бе първо за "канарите" в шампионатен мач в Коматево от 26 октомври 2020 година насам.

Еспиноза спаси отбора си и в предишния кръг с гол в последните секунди за равенството 2:2 срещу Царско село.

Ботев игра в състав:

Георги Аргилашки, Па Конате, Марио Младеновски (46- Станислав Работов), Виктор Генев, Кевин Янсон, Филип Филипов (63- Славчо Шоколаров), Реда Рабей, Емануел Току, Атанас ИлиевДимитър Тонев (64- Мишел Еспиноза), Салиф Сисе.

Още по темата: общо новини по темата: 707
17.02.2022
13.07.2021
30.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
27.05.2021
предишна страница [ 1/118 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-4
 
 
Нека сдружението който все още е собственик на 100% от акциите добре си помислят дали да ги дадат на Зингаревич. Ако това ни чака аз съм "мерси".
-2
 
 
И тоя супер доволен....да не са завършили заедно с Акрапович ?????
-2
 
 
Със скандинавски бабереци от кюмурджийски произход до там е нивото.
-5
 
 
Ееееее ама сте много лоши.Сега като намерим още 27милиона за да построим стадиона на гранда на Пловдив ще почнат и да бият момчетата
-5
 
 
Аз мисля че отборчето играе спретнат и красив футбол но само малшанса води до тези резултати за сега.
+5
 
 
Изключително слаба продукция от нашия отбор. Никога не съм си и помислял, че като влезе Шоколаров (и Еспиноза) играта ще се подобри... Надявам се нещата да потръгнат.
на 28.02.2021 г.
+1
 
 
брау брау ... поне гол вкарахте у дома.
+3
 
 
Не играчите, тренера го не бива. Дано не стане късно. Хайде стига с това, дайте му време. За кога да го чакат? Нима някой вярва, че ще бием "числото"за купата. С този Вали толкова.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: