ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (18)
Дрифт шоу и състезание с БМВ-та на писта "Дракон" през уикенда
Автор: Стойчо Генов 16:03 / 21.10.2020Коментари (0)2957
©
Сериозна борба за първите места в трети кръг от любителския шампионат в тайм атак дисциплината BMW Cup 2020, много атракции, сред които дрифт шоу и дрифт такси ни подготвят организаторите от БМВ Клуб България.

Финалният трети кръг ще се проведе на 24 и 25 октомври на писта "Дракон“ край пловдивското село Калояново и е отворен за публика, спазвайки всички противоепидемични мерки. Програмата в съботния ден започва в 10:00ч. със състезателни сесии, а дрифт шоуто е от 13:00 ч.

Динамично и интересно e сървенованието между претендентите за шампионската титла. Към момента в генералното класиране миналогодишният шампион Игор Тодоров от BMW Team Burgas води с една точка Стериан Фолев от Mirafiori Team , а след тях се нареждат Ивайло Кръстев, Пламен Георгиев и Александър Бурдин. Като част от състезателните сесии, атракция за публиката ще бъдат и Performance и Grid сесиите, с които участниците печелят допълнителни точки. Победителите в различните класове ще получат ваучери за гориво и още награди от Shell V-Power. ,,Орбико България“ подкрепя събитието като предоставя смазочни продукти от серията ,,Shell HELIX ULTRA".

Една от големите изненади е автомобилът, който ще бъде използван за Safety Car – новото BMW Серия 4. Точно в деня на неговата премиера, посетителите на събитието ще са сред първите, които ще имат възможността да видят на живо най-новият модел от марката, предоставен от Бова Кар.

Сред състезателните автомобили за пръв път ще бъде представен и още един уникален екземпляр, единствен за България, който все още се пази в тайна.

Финалният кръг ще бъде празник и за любителите на дрифта. 10 пилота от цяла България ще зарадват публиката с дрифт шоу в съботния ден. Сред тях са двукратният европейски шампион Александър Язов – Матрицата, Балканският шампион за 2018г. Стефан Цанков – Арчи, Виктор Атанасов, Виктор Дилов, Диян Желязков, Иван Пърпалов, Румен Пацев и момчетата от Кидс - Илиян Гайдев, Никола Попов и Никола Тасев.

Най-запалените фенове ще могат да гледат дрифт шоуто директно от пасажерската седалка на дрифт такси. Записванията стават само на място на пистата.

По време на изминалият (втори) кръг, на BMW Cup 2020, беше счупен рекордът за най-бърза обиколка на писта "Дракон“ с BMW автомобил от Игор Тодоров, който успя да даде 1:01.731 с Е36 328i турбо. През предстоящия уикенд очакваме още изненади.

Шампионатът се организира за шеста поредна година от БМВ Клуб България
Още по темата: общо новини по темата: 72
08.07.2024
17.06.2024
02.05.2024
29.04.2024
29.04.2024
20.04.2024
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Петкратна шампионка с Марица подсилва румънски отбор
Минимална преднина на Локо в дербито, ето всички шампионатни мачове досега
Спираш на "Колежа" за дербито - плащаш 20 лева
Легенда на Ботев: Трябват ни 30 силни минути, за да смачкаме Панатинайкос
Огромно признание от Италия за пловдивска грация, тя пожела успех на "златните" ни момичета
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: