ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Запълват дупките по "Цар Борис III Обединител", отворили се след дъждовете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:45 / 24.10.2010Коментари (8)4807
Множество дупки са се образували през последните дни по цялата дължина на бул. "Цар Борис III Обединител", за това ни сигнализираха читатели на Plovdiv24.bg. Хората се възмущават от състоянието на този толкова важен булевард, на който движението е винаги интензивно. Потърсихме кмета на район "Централен" Райна Петрова, за да разясни ситуацията.

"Знам за проблема, дупките са се отворили след последните валежи в града. Още преди 2 дена изпратих хора да ги измерят. Сега трябва само да известя институциите в града, като полицията и пр. Още тези дни започваме запълването на дупките по целия булевард", това каза кметът на "Централен".


Още по темата: общо новини по темата: 238
23.03.2024 »
26.12.2023 »
09.07.2023 »
15.05.2023 »
01.05.2023 »
06.04.2023 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Ми, какво правя... Бича айляк, като истински пловдивчанин!
на 24.10.2010 г.
0
 
 
Хора, внимавайте с кратерите точно срещу спирката до подлеза на Понеделник пазара! Лично щях да предизвикам сериозно ПТП заради тях! Интересно, г-жа Петрова няма ли кола!?
+3
 
 
Отново скъпо струващи компромиси-запълване на дупки!Да хвърлим по една лопата и-готово . Решения за днес,а утре ?! Или проблема е в неспособноста да се управлява градът ни.
+3
 
 
Момчета, основните булеварди на Пловдив са в окаяно състояние и когато вали, и когато е сухо, и през зимата, лятото, есента и на пролет. Нормалната продължителност на живота на асфалта е не повече от 10 години. Щом въобще се появят пукнатини, то означава, че основния износващ пласт асфалт от 4 см, който не трябва да пропуска вода към пътното платно, отдавна е износен. Този булевард и всички основни булеварди в Пловдив, чрез които функционира града ни, т.е по тях минава 98% от трафика на автомобили, градски транспорт и товарен транспорт, са в окаяно състояние и дупките ще става все повече и повече. А Пловдив беше един от малкото градове, даже единствения в нашата циганска държава, в който имаше точна оценка на цялата улична мрежа с конкретен план-график кога кое трябва да се ремонтира. Паралелно с това Водоснабдяване и Канализация е изтеглило заеми и ремонтира магистралните си водопроводи и канализацията по основните улици. Когато се ремонтира една улица, трябва да се ремонтира всичко накуп - първо канализацията, а след това и пътната настилка - излиза до два пъти по-евтино. Хубавите намерения в нашия град и средствата от 50 милионния заем бяха тотално осрани и опорочени при изпълнението. Основна вина за това има нашия ПЪРВОКЛАСЕН ТЪПАК и антикмет Главчо Атанасов и неговото обкръжение. Той много хитро прехвърли т.нар. КЪРПЕНЕ НА УЛИЦИТЕ на районните кметове, които имат нищожен бюджет (примерно 300 хиляди лева) от общия бюджет на Община Пловдив (220 милиона лева). Не само, че не би трябвало райкметовете да се занимават с това, но и реално няма достатъчно пари за качествени ремонти, камо ли пък основни, планови и текущи. Главчо Атансов остави основните булеварди да се рушат, а се амбицира да преасфалтира преди изборите кварталните уличики, някои от които бяха прясно асфалтирани преди 3-4 години с 50 милионния заем. С цената на нов заем, който той няма да плаща и който слава богу няма да му дадат. А в цял свят, дори в съседна Турция, кварталните улички ги правят с бетонни блокчета, защото е по-евтино и защото изисква много по-рядко ремонти - просто уличките са много по-малко натоварени от основните булеварди.
+3
 
 
Щом от дъждове се изравят дупки, си представете като падне един хубав сняг и след това има поледици!Заради тези некадърници и престъпници в общината, хубавия ни хилядолетен град се превръща в гето!
на 24.10.2010 г.
+1
 
 
Защо от снимките оставам с впечатлението че са се изровили кръпките Много грешна пара е потрошена за имитация на кърпене Дали и сега ще е така
+3
 
 
Много от районните кметове са пълни управленчески недоразумения, но въпросната кметица на централен май е най голямото! Вместо да привика фирмата извършила ремонта преди това и да я накара да си ги запълнят качествено дупките, тя се тутка и се мае! Не са от дъждовете а от некачествен ремонт, докато ги запълнят хората ще си потрошат колите! Де му е на Славчо, хвърковатата бригада? Райнето не знаели за нея, или не си знаят телефоните за да оправят един дребен проблем?
+2
 
 
ЦЕЛИЯ БУЛЕВАРД Е С ДУПКИ И ОТ БАЯ ВРЕМЕ ТВА С ДЪЖДЪТ ДА ГО РАЗПРАВЯТ НА ДРУГИ
+5
 
 
По-глупаво обяснение от кметицата не бях чувал.Сякаш в Пловдив е валял пороен дъжд три дни поред и за това са се отворили дупките.Мъка,мъка.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: