ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Започват преговори за авиолиния от Виена до Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:56 / 06.04.2024Коментари (1)2321
©
Преговори за откриване на нова авиолиния от Виена до Пловдив започва Фондът за развитие на летище "Пловдив". По този повод се организира специална среща на българската общност във Виена с изпълнителния директор на Летище Пловдив Дойчин Ангелов и кмета на община Чепеларе Боран Хаджиев, който е и член на Управителния съвет на Фонда за развитие на летище "Пловдив".

Присъстващите на срещата ще бъдат запознати с възможността за откриване на директни полети от австрийската столица Виена до Пловдив, които ще подобрят връзката между двата града и ще създадат нови възможности за пътувания и бизнес. Срещата ще се състои на 13 април 2024 година от 12 часа в ARCOTEL Kaiserwasser Wien. 

"Всички членове на българската общност във Виена са добре дошли и ги очакваме с нетърпение", съобщиха от Фонда за развитие на летище "Пловдив". 

Срещата в Австрия е по подобие на тези с Испания, при които се коментират възможностите за полети от испанския град Малага до Пловдив.

Директните полети правят пътуванията по-лесни и по-удобни за пътниците, като им спестяват време и усилия, които биха били необходими при прехвърляне на други летища или пътуване до друг град.

"Предоставянето на директни полети до Пловдив привлича повече туристи и инвеститори, които могат да допринесат за икономическото развитие на региона", коментира изпълнителният директор на аеропорта Дойчин Ангелов

В момента във Фонда за развитие на летището членуват вече 11 общини – Пловдив, Смолян, Чепеларе, "Родопи", Сопот, Калояново, Куклен, Хисаря, Съединение, Садово, Брезово и три юридически лица, частни дружества – "Пампорово" АД, "Гранд хотел Пловдив", СНЦ Фонд Феникс.

Чрез директните полети до Пловдив Южен Централен район се развива по-бързо и по-ефективно, като се създават нови възможности за бизнес и заетост.

Възможностите за подкрепа на нови авиолинии проучват и от българските общности във Франция, Испания, Италия, Германия, Норвегия и Кипър. 

Заради големия брой запитвания с желание за нови авиолинии, Фондът обявява началото на кампания за подкрепа на откриването на директни полети от Летище Пловдив до различни дестинации в Европа. 

"Смятаме, че това ще бъде важна стъпка към подобряване на въздушния транспорт в региона и ще допринесе за по-лесния достъп на българите до родните им места, свързаността с техните близки и развитието на туризма.", коментират от Фонда за развитие. 

От там поясняват, че всеки лев ще бъде от значение и ще помогне за реализацията на това начинание. 

"Можете да се включите, като изпратите сума по ваше желание чрез набирателната сметка на Фонда за развитие на летище Пловдив. Всеки жест на подкрепа е важен и ще помогне за привличането на нови авиолинии. Благодарим ви за вашата подкрепа и участие!", допълват от Фонда. Набирателна сметка на Фонд за развитие на летище Пловдив: BG86SOMB91301049280401

От там поясняват, че за разкриването на нови авиолинии са необходими финансови стимули за авиокомпаниите. Летището е държавно и може да инвестира в инфраструктура, но не може да отдели средства за стимули на авиокомпаниите. Фондът е този, който може да го направи. Общините, частните компании и гражданите могат да станат членове на Фонда и да подкрепят финансово инициативите за развитие на летището и привличането на нови авиолинии.


Още по темата: общо новини по темата: 471
26.04.2024 »
24.04.2024 »
17.04.2024 »
14.04.2024 »
12.04.2024 »
06.04.2024 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
До къде ли ще е следващата му разходка? Аз залагам на Италия, понеже я няма в колекцията си от безсмислени командировки. Понеже все "върви" с Фонда напред, трябва да е ясно, че като администратор той пряко не трябва да има нищо общо. Фонда си има председател (един от кметовете). Къде може да се види отчета на този Фонд за годините назад как са харчени парите? След като искаш пари от населението, то трябва да вижда и знае това.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кауфланд
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: