ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка предложи как да се спрат гонките в града ни и зададе няколко неудобни въпроса към МВР Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:14 / 14.09.2015Коментари (38)11934
© Plovdiv24.bg
Илюстративна снимка
Читателка на Plovdiv24.bg изпрати до редакцията на сайта писмо, което публикуваме без редакторска намеса и което ще бъде препратено официално в ОД МВР Пловдив за отговор на поставените въпроси:

"Здравейте, драга редакция! Пиша ви по повод зачестилите статии за т.нар. "гонки" в Пловдив. Не зная дали ще обърнете внимание на писмото ми, не зная дали новият шеф на полицията в Пловдив или "загрижените държавни служители" биха отговорили на въпросите, които бих искала да задам, но все пак реших да опитам:

Първо: Какво се цели с раздухването в медиите на темата "Гонки" - дали наистина целта е да се спрат незаконните гонки в града, дали наистина всички са толкова загрижени за намаляване на нелепо загиналите от високите скорости? 

Защото, ако това е така,  не е нужно толкова да се пише и говори по темата, решението не е да се налагат високи глоби или да се криминализира деянието, защото по този начин проблемът няма да бъде решен. 

Можем да се поучим от Гърция. Има толкова много изоставени писти на селскостопанската авиация, които се рушат и могат да бъдат дадени за ползване от любителите на високите скорости, така гонките ще се провеждат под контрол. Но явно целта е да се гласуват високи глоби, а не да се реши проблемът.

Второ: Каква е статистиката - колко са загиналите при тези гонки, а в същото време колко е броят на пострадалите и загиналите при пресичане на пешеходна пътека, при отнемане на предимство, при преминаване на червено или при неправилно изпреварване?

"Обществена" тайна е, че в Пловдив, на бензиностанция "Газпром" на "Кукленско шосе" до митниците, се събират т.нар. "хондаджии". 

Защо именно към тях са отправени всички нападки, те ли са единствените, които провеждат гонки. А къде са тези с BMW-та? Всеки, който поне малко е технически запознат, знае че в гонки и дрифтове участват най-вече именно автомобили от тази марка. Защо и дума не се казва за техните гонки? 

Работя в чужбина и в началото на месец май се прибрах в България. Докато бях в чужбина, синът ми разказваше колко често го спират за проверка, че имаше случай за една вечер беше спрян три пъти за рутинна проверка на документи, платена гражданска и оборудване на колата. 

Не му вярвах, винаги си мислех, че все нещо е направил и за това го спират. Аз имам шофьорска книжка от 27 години и съм активен шофьор, шофирам и в чужбина, но спиранията ми за проверка се броят на пръсти. 

Когато се прибрах, реших да се уверя лично. Излязох с него с колата му след 22 часа и тръгнахме към "Газпром"-а на "Кукленско шосе". 

Наистина имаше три патрулни автомобила на булеварда и синът ми ме предупреди, че ще го спрат и да не се обаждам, защото ще започнат да се заяждат с него. 

И точно така стана. Не само го спряха, а и полицаите се държаха много арогантно не само с него. Не зная как съм гледала полицая, но той се обърна към мен с въпроса: "Проблем ли има, нещо искате да ми кажете ли?".

Не се сдържах, идвах от цивилизована държава, където служителите на реда се държат вежливо и възпитано и със самото си поведение всяват респект, и го попитах от кога в Пловдив е забранено нощно време да караш безцелно по улиците, без да нарушаваш правилника. 

Пуснаха ни, завъртяхме на кръговото на Околовръстното и се върнахме към Пловдив. Когато наближихме патрулките, друг полицай се засили да ни спира, но колегата му, с когото разговарях, явно го предупреди, защото той ни махна да продължим. 

Ако не бях в колата, сигурно отново щяха да го спрат. Продължихме към центъра. Часът беше около 23.00. На кръстовището на ул. "Богомил" и бул. "Източен" се провеждаха гонки с BMW-та. 

Стартът им започваше от  "Богомил", а финалът беше на бул. "Мария Луиза". Макар и късния час имаше движение, автомобилите просто спираха и изчакваха състезаващите се. 

Синът ми обясни, че тук проверка няма да има. Бях изумена! Тук, в центъра, където имаше движение, нямаше жив полицай, а на "Кукленско шосе", където ние бяхме единственият движещ се автомобил, имаше три патрулки и шест полицаи? 

Някой може ли да ми обясни логиката или идеята на ситуацията? Наистина ли се цели да се спрат гонките? Синът ми кара "Хонда", 75 к.с. мотор. Два пъти е викан в различни РПУ-та да подписва протоколи и обещания, че няма да участва в гонки. 

Кой ще ми обясни с кого може да се състезава с такъв мотор, с някоя костенурка ли? Всеки разумен и технически грамотен човек знае, че състезателните автомобили са с минимум 200 к.с мотори и повече. 

Ето защо отново задавам въпроса: Защо? С каква цел се прави всичко това? Но съм убедена, че няма да получа отговор на въпросите си.

На 09 и 10.09 на новото Асеновградско шосе точно преди надлеза за Кукленско шосе имаше рутинна проверка. Пресичах на булеварда на зелено, но един луксозен автомобил с еднакви числа в регистрационния номер, не само ми отне предимството, но и ме освирка, че му се пречкам на платното. 

Погледнах към полицаите, които до този момент бяха с лице срещу движението и забелязах как се обръщат с гръб, сякаш не са свидетели на ситуацията.

Мислех си дали да ги попитам защо не го спряха, но после си зададох въпроса: Има ли смисъл? Та те не реагираха в момента. А в същото време чета:


и си задавам отново въпроси, но този път не, защо е целият този фарс, а защо се върнах и накъде върви страната ни? Вече загубих надежда някой да ми отговори и то адекватно, с факти, с цифри, а не с надути и отнесени фрази? Хубав ден!"...


Още по темата: общо новини по темата: 86
13.09.2023 »
31.07.2023 »
26.06.2023 »
11.06.2023 »
03.05.2023 »
09.03.2023 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Синът ви много бързо ви е нахъсал и то точно срещу БМВ-та. Гонките госпожо не само с БМВ-та и Хонди, да не говоря, че 80% от хондите с въпросните мотори по 75 конски сили и прочие, са с аупух тип "кюнец" ф 120 и "пърди" в пъти повече от колкото да върви. И не знам какво толкова дигнаха олелия при положение, че гонките през късните часове ги има от преди бая години, дори смея да кажа, че преди бяха повече. Решението е широко дълго асфлатирано място близо до града.
Здравейте в друг сайт подобен на вашияtraffic news има една новина за малката бориса която се нуждае от помощ и като ваш читател ви моля да поискате от колегите си да побликувате и при вас новината за да може пловдивчани да помогнат кой колото може.
на 16.09.2015 г.
+1
 
 
Камери му е майката и солени глоби , защото ние българите докато не ни бръкнат в джоба не си взимаме поука от нелепи и глупави постъпки.
+1
 
 
от целия разказ за обиколките си из нощен Пловдив с Хондата на синчето си, разбрах че тя предлага да се предоставят изоставени летища за тези гонки. ГОСПОЖО ТЕЗИ КОИТО ПРАВЯТ ГОНКИТЕ АКО ИМАХА ДВА ЛЕВА ДА СЕ УСМИХНАТ, ЗА ДА СИ ПЛАТЯТ ПОЛЗВАНЕТО НА КОЯТО И ДА Е ПИСТА, НЯМАШЕ ДА СИ КУПУВАТ 10-15 ГОДИШНИ ДАРАЦИ. синчето ви ако не обикаляше съмнително по околовръстното или в промишлените зони, а беше отишло на центъра или в квартала да пие кафе или по бира нямаше да го спират толкова. вие сама казвате че по Кукленско нямало никаква кола. нормално е като се види спортен автомобил и да бъде спрян за проверка и да му се направи предупреждение. вие лично какво бихте си помислили в този случай при условие че тази тема е раздухвана постоянно. още един въпрос какво бихте си помислили ако през нощта видите група мургави да обикалят около къщата ви. естествено че да крадат нещо, а те просто са излезли на разходка също като вас със сина ви. но има и нещо вярно в думите ви затова, че няма патрули точно на местата на които гонките пречат на хората, а тези места са широките булеварди в града
Красивите дървета около пазара до Стадиона загиват! Не са подкастряни откак са засадени. Ако това се направи, те ще бъдат спасени.Моля отнесете проблема до отговорния фактор.
на 15.09.2015 г.
+1
 
 
На бул. Шести септември в района на Областната управа също се чува страшния шум от надпревара на мотори. Установила съм, че тя става в интервала 22,30 - 23 ч. Ще се вземат ли мерки в името на НЕВИННИТЕ граждани?!
-2
 
 
И после подобни "майки " ще обвиняват кого ли не за некролога на сина им на някой стълб !!! Не трябват само конски сили , трябва и акъл !!!
О,Локо Пловдив Ти си най-голям! О, Локо пловдив Ти си най-велик! _ Теб обичам Аз Ти ...си най-голям ___ Ти си най- великия На света .
на 14.09.2015 г.
0
 
 
Мерцедес, БМВ, Фолсваген, Опел, Рено, Пежо, Ситроен, Фиат, Алфа Ромео, Ланчия, Ауди, Тойота, Нисан, Субару, Мазда, Мицубиши, Хюндай, Киа, Деу, Шкода, Дачия, Форд, Шевролет ... ВСЕ ИЗВЕСТНИ МАРКИ КОЛИ, КАК СЕ СПРЯХТЕ ТОЧНО НА "HONDA " И "BWM " ?????
+12
 
 
в Пловдив е обществена тайна че контрол няма! как искате да има контрол с 3 патрулки? познайте в Пловдив колко пъти съм виждал патрулка? колко камери за скорост има? точно 0
+4
 
 
Не знам защо, но си мисля,че авторът на писмото не е майка на тийнейджър с Хонда Сивик 75к.с. ....нито стила на изказване, нито начина на писане и познанията за "хондаджии" и конски сили ми говорят,че това го е писала жена, която е достатъчно възрастна да има син, който е на 20-22г... Още повече, живее в чужбина, от два месеца е в Пловдив и вече знае къде са гонките с хонди, къде с БМВ-та ... нещо ми намирисва тука :) Иначе - за гонките - ми като знаят къде са - сложете камери и датчици и после е ясно
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+6
 
 
Не знам, но моя опит като шофьор в чужбина и в България, мога да кажа, че е точно обратното. В България за осем месеца работа и обикаляне с колата, са ме спряли точно нула пъти. А за работата ми отново като шофьор в Испания, ме спираха поне по два пъти на месец за проверка. Не съм съгласен и за вежливостта на полицаите, ако се правиш на "баровец" и в западна Европа ще ти намерят цаката, да се заядат и глобят, съответно ако си културен и те са културни. За България все още за тези 8 месеца не са ме спирали.Но и преди това съм на същото мнение, ако се държиш културно и те са културни, ако се правиш на тарикат си изгорял.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: