ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Летище "Пловдив" посрещна първия полет от Милано
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:52 / 07.05.2011Коментари (39)12895
С водна дъга бе посрещнат първия полет от Милано на Летище Пловдив. 140-те пътници, които излетяха тази сутрин с полет на авиокомпания "Райънеър" от Летище Бергамо, бяха посрещнати с хляб и сол по стар български обичай. Да отбележат началото на втората редовна линия на Летище Пловдив бяха областният управител инж. Иван Тотев, народните представители от ПП ГЕРБ Величка Шопова, инж. Зоя Георгиева и Стефан Дедев, Катарджина Габорец от авиокомпания "Райънеър", председателят на Фонда за развитие и кмет на община Асеновград д-р Христо Грудев, кметовете на община "Марица" Запрян Дачев, на община Първомай - Ангел Папазов и много други официални гости.

Изпълнителният директор на Летище Пловдив Дойчин Ангелов сподели, че е развълнуван, тъй като нещо, което е било само проект, вече е действителност. Когато осъществихме първата линия, скептиците казваха, че случайно е станало нещо и си задаваха въпроса как ще продължи. И то продължава. Втората редовна линия на Летище Пловдив вече е факт, допълни Ангелов. Той съобщи, че заминава за форум в Италия, на който ще бъдат очертани възможностите за трета линия, която може да стартира през есента.

Ние вървим напред и това се случва с помощта на много хора, някои от които са тук. Един от тези хора е областният управител инж. Иван Тотев, със сигурност Фондът за развитие на Летище Пловдив, пловдивските депутати от ГЕРБ, на всички мои колеги, които работят тук, каза още директорът на летището.

Хубаво е, когато има толкова много хора, които ползват услугите на Летище Пловдив и линиите, които с много сериозна работа успяхме да стартираме, заяви от своя страна областният управител инж. Иван Тотев и допълни: "И аз искам на всеки да му стане ясно, че това да сме тук и да има толкова много хора, които идват и тръгват нанякъде, е резултат от работата на страшно много хора, от работата на цели общински администрации. Това е една цел, която си поставихме и изпълнихме заедно с целия регион, с общините".

Иван Тотев отново подчерта, че това е само първата крачка за развитието на Летище Пловдив. Нашите амбиции са много, много по-големи от това, което имаме до момента, допълни областният управител. Той заяви, че пътят от старта на преговори до кацането на самолета е много дълъг. Иван Тотев изрази увереност, че до края на годината ще има още една или две редовни линии. Може би след година-две това летище ще стане конкурент на летище София, каза още областният управител инж. Иван Тотев

Председателят на Фонда за развитие на летище Пловдив д-р Христо Грудев подчерта, че успехите са факт вследствие на доброто взаимодействие между местната и държавната власт. Заедно тръгнахме и ето виждате реализирани нашите мечти, сподели кметът на община Асеновград.

В алеята до терминала присъстващите засадиха второ борче в чест на втората редовна линия, а директорът Дойчин Ангелов пожела линиите да станат толкова, колкото са игличките на двете дръвчета.


(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 470
24.04.2024 »
17.04.2024 »
14.04.2024 »
12.04.2024 »
06.04.2024 »
06.04.2024 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Някой летял ли е до Лондон с тази компания? Разкажете тук или лично, за купуването на билети, самия самолет и полета до Лондон. Хубаво е, че има линии до Лондон и Милано, но няма яснота?
+1
 
 
ПОЖЕЛАВАМ НОВИ УСПЕХИ НА ВСИЧКИ КОИТО МИСЛЯТ ЗА ПЛОВДИВ
0
 
 
Някой знае ли дали има летищна такса, когато взимам билета през нета? Или на място ще има изненада + 20 евро?
на 08.05.2011 г.
0
 
 
Може да се помисли за една линия до Шарлероа - нискотарифното на Брюксел...
+1
 
 
Ами че то Жирона в Испания ли е?Май не.Тя е в Каталуния,ако попиташ местните.
+2
 
 
Браво, много хубава новина! След няколко дни ще ползвам точно тази услуга на летище Пловдив и съм много щастлив. Знаете ли, колко е удобно да излетиш на 10 км от дома си. Продължавайте в съшия дух. А относно полета до Испания, пропадна заради проблеми на летище Жирона....
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 08.05.2011 г.
0
 
 
Би било добре и други авиопревозвачи да се включат , а не само РаянЕър .
+1
 
 
Браво. Колкото излитане има и толкова кацания да има. = 73=
-5
 
 
Пожелавам провал на ГЕРБ за изборите и во век и веков ! Изкрадоха ни земята , засяха я тихомълком , взеха пари от ЕС - по 29 лева на засят декар + реколтата - пълно безочие ! Кой смееше някога да сее в чужда нива без разрешение ? Елате в с Болярци ПД , или Катуница , където потомствения червен разбойник , и млад капиталист -Трендафил Илчев зася половината землище противозаконно , а жена му като шеф на поземл. комисия държи скици и планове на парцелите , и се разпореждат като в бащиния из землището на селото ! Това е позорно , какъв ГЕРБ , тия мошеници плачат за затвор !!
+3
 
 
Аз пък си искам връзката Кючука-Смирненски до Транспортна болница.До избарните дестинации я фръкна-я не!!Но между тези два квартала всеки ден кръстосвам и ми писна вече от заобиколки.....Славчооооо
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: