ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иванка Киркова: Скъпи ученици, погледнете училището си с нови очи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:36 / 15.09.2023Коментари (0)2115
© Plovdiv24.bg
Поздравителен адрес от началника на Регионално управление на образованието - Пловдив по случай новата учебна година

Уважаеми директори и учители, скъпи ученици,

15 септември е! Нашата нова учебна година! Ново начало, с нови надежди, към нови хоризонти! Поздравявам Ви по случай началото на учебната 2023/2024 година! Нека бъдем горди и заедно да работим за напредъка на българското образование и духовност! Този ден ни напомня, че бъдещето ни е в знанието и паметта.  Този ден събира в едно силни емоции и огромна общност от хора – малки, по-големи или вече пораснали, които здраво са свързани с обща кауза помежду си – образованието, което е най-важният фактор за стабилното бъдеще на поколения напред.

На прага сме на поредната нова учебна година –  каква ще е тя едва ли някой може да се наеме да прогнозира, защото въпросите са много, отговорите се променят постоянно. Именно в това динамично време – време за размисъл, време за преосмисляне на посоките и ценностите, време за градеж – училището е натоварено с една от най-отговорните задачи за обществото – да съхрани традициите на българското образованието и да развие уменията на децата за предизвикателствата на съвременността.

Всяка година през този месец на изобилие и златен плод училищата се възраждат за нови знания, приятелства и приключения. Изпълнен с трепет и вълнение е 15 септември, събрал в себе си енергията на младостта, силата на знанието и възрожденския порив към духовно израстване и просвещение. Въпреки предизвикателства пред образователната ни система, сърцата ни преливат от вяра в добрите резултати, стремеж за развитие и желание за нови хоризонти.

Гледам оптимистично в бъдещето на нашето образование, в бъдещето на България. Вяра ми дават хилядите учители, за които професията наистина е призвание и кауза, осъзнат житейски избор за реализация. Нашата образователна система е основен фактор за духовното, стопанско и политическо възраждане на нашия народ. Нашите общи усилия днес ще дадат на Родината ни нови поколения, способни да я водят напред в един свят, в който знанието е най-големият капитал. Вярвам в желанието на учителите да инвестират време, енергия, знания и идеи в класните стаи. Вярвам във високия професионализъм, искреност и отговорност на педагогическата колегия към всички ученици. Вярвам в силата им да създават личности, лидери на новото време.

Особено вълнуващ е днешният ден за първокласниците, пристъпващи за първи път през прага на училището, за да го нарекат родно и да съхранят спомена в сърцата си.

Мили първокласници, поемете ръката на учителите! Те ще ви водят уверено през чудния свят на знанието, за да ви разкрият възможности и да развият вашите дарования. Бъдете смели, любознателни и трудолюбиви, за да постигнете мечтите си!

Скъпи ученици, погледнете училището си с нови очи, вижте нови перспективи, открийте нови приятелства! Първият учебен ден е първата стъпка от Вашето развитие. Бъдете позитивни, мечтайте, облегнете се на вашите учители и родители, за да имате здрава опора при изкачването на личните си върхове.

Уважаеми родители, училището може да даде много на учениците, но то не може да замени здравата семейна среда, в която личният Ви пример, отговорното отношение към работата на децата в училище дават шанс младите да се изградят като специалисти и граждани и да получат добро възпитание. С Вас имаме обща мисия – да образоваме децата, да бъдат знаещи, можещи, добри и креативни хора. Само заедно можем да постигнем това. Подкрепяйте децата си и възпитавайте у тях уважение към учителя. Това е начинът да успеем в партньорство да изпълним своята мисия.

Уважаеми колеги, Вашият труд утвърждава високите стандарти на образователната система в област Пловдив. Призванието да си учител е най-висшето, най-трудното и най-благородното! Неуморността и всеотдайността Ви формират решителни и целеустремени млади хора. Нека новата учебна година Ви донесе професионално удовлетворение, мечтани успехи и творческо вдъхновение, за да продължите да разпалвате с лекота огъня на знанието в нашите възпитаници. Отстоявайте истината! Свободата на личността го изисква всекидневно, неотменно и последователно.

След два дни е Вяра, Надежда и Любов! С Вяра ще Ви посрещам! С Надежда ще Ви напътствам! С Любов ще Ви обгръщам!

На добър час!

С уважение,

Иванка Киркова

Началник на Регионално управление на образованието – Пловдив


Още по темата: общо новини по темата: 675
20.03.2024 »
20.09.2023 »
16.09.2023 »
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/113 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: