ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дойчин Ангелов: Конкурсът за ръководство на летище "Пловдив" е опорочен
Автор: Диана Бикова 13:18 / 16.11.2022Коментари (1)4801
© Plovdiv24.bg
Председателят на Съвета на директорите на "Летище Пловдив" ЕАД Дойчин Ангелов изнесе скандални според него данни относно провеждането на конкурс в търговските дружества в системата на Министерство на транспорта, които касаят ръководни длъжности на летищата в София и Пловдив. Ето какво каза пред камерата на Plovdiv24.bg:

"Първо искам да кажа какво направихме първите 6 месеца. Засилихме оборотите на търговските обекти и от 20 000 лева на месец в момента са над 120 000 лв. 270% е увеличен пътникопотокът. Започнахме преговори с авиокомпании, с които смятаме, че са перспективни и да имаме полети до Милано, Франкфурт, Брюксел, Барселона и някои други. През лятото усилено преговаряхме с две турски авиокомпании и сме пред финал за две линии от азиатското летище на Истанбул и вероятно Анталия – Бурса – Пловдив. 

Възобновихме Фонда за развитие на Пловдив, заварихме го несъстоятелен, недействащ от 2019 г., когато се смениха кметовете на общините. Прибавяме нови общини – Смолян, Съединение, Хисаря, а Велинград са готови да внесат предложение в ОбС за включване, и още няколко общини.

Готов е технически новият сайт на летището, направен съвместно с Фонда, който показва даденостите и забележителностите на района. Той предоставя възможност за онлайн търговия и онлайн шатъл. 

Връзката Пловдив – летище, от автогара "Юг", обозначено е и с табели, действа и е голямо облекчение за пътниците. 

За пръв път от 1994 г. имаме професионален екип в съвета на директорите – изпълнителният директор и другият член, който е финансист, но има и авиоекспертиза. И тримата имаме богата експертиза и опит за управление на летище.

В понеделник съм подал жалба в Административния съд, защото категорично смятам, че конкурсът за ръководство на летище "Пловдив" е опорочен.

Участвал съм в такива конкурси и преди, бях допускан да си подам концепцията. Миналата година 2021 г. беше предпоследният конкурс. Оказа се, че не мога да се явя на него, бяха променени критериите за образователен ценз. Оставени са редица специалности, бяха премахнати хуманитарните специалности. Никога не съм крил, че моята магистърска степен от Софийския университет е хуманитарна – завършил съм Философски факултет, втората ми магистратура е Английска филология.

Това е основният проблем в този конкурс. Подадох документите, но не отговарям на условията. Възникват доста въпроси, засега е риторично да ги зададем: дали освен образователен ценз кандидатът трябва да има професионален опит?

Предният път бях единственият, сега за втори път ми се случва. Изпълнителният директор на "Летище София" Пламен Станчев също не е допуснат, неговият стаж е около 40 г. само в авиацията. Има и друга подадена жалба от колега, който от първия ден на трудовия си стаж е работил единствено и само на летище.

Миналата година конкурсът протече докрай, подадени концепции и интервюта и накрая беше анулиран от министъра на транспорта. Възможно е и сега да се случи.

Не мога да гадая какви са били причините за промяна на критериите. Допускам, че може конкретно да е направено изключването на хуманитарни специалности. Приложението на Закона за публичните предприятия е чудесен факт, но конкурсите трябва да са нормални, а не формални, да се избират подходящи и опитни кадри, с база лични контакти. 

Имам трудово правоотношение с ОП "Жилфонд", не е проблем, нормално е с изискванията на закона.

Съжалявам, че се случва нещо като дежа вю отпреди 9 години, когато се увеличаваха полетите, колелото се беше завъртяло добре, работехме интензивно и с турските полети. Сега отново. Персонално за мен няма драма".

Целият брифинг гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 463
29.03.2024 »
23.03.2024 »
17.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
предишна страница [ 1/78 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сега рИвеш ама Га ядИ кИфтетата не рИвеше Нека да видиш какво е Иска ти се от две нянки да бозаеш, ама за сега не ти се отваря парашута. Твоите доносници на летището ще те държат в течение. Глей си Жилфонда (нали и там си началник) и апартаментчето, което гушна за без пари и напълно отремонтирано за сметка на общината и си трай. Наглец !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: