ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Директорът на Английската предупреди за голяма опасност, ако се случи проектът на Титюков
Автор: Диана Бикова 15:52 / 12.12.2022Коментари (3)16071
© Google
Неприятен развой получава хубавата на пръв поглед новина за нов спортен комплекс в Пловдив. Дни след обявяването на избрания изпълнител, директорът на ЕГ "Пловдив Николай Радев, който е общински съветник от "Автентична лява БСП", поиска обяснение от кмета за разпоредителната сделка с дворовете на езиковите гимназии. Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков обясни за медията ни, че новият спортен комплекс ще прилича на Младежкия център на Гребната база, но ще е много по-голям.

Какви притеснения имат директорите на езиковите гимназии - вижте мнението на Николай Радев за
Plovdiv24.bg.

- Г-н Радев, какъв е проблемът с новия спортен комплекс в двора на езиковите гимназии?

- Преди време ми беше казана идеята да бъдат изградени нови спортни площадки. Никой не беше казал, че това нещо ще бъде стопанисвано от Младежкия център. Беше ми показан някакъв идеен проект, с който аз не бях съгласен поради разположение на различните спортни площадки. Закритата зала, която би трябвало да се строи, е много далече от сградата на гимназията. Липсват съоръжения, които са необходими за часовете по физическо възпитание и спорт за спортовете, по които е задължително децата да бъдат оценявани. Още тогава казах, че имам сериозни забележки. Беше ми казано, че ще ми изпратят някакъв нов идеен проект и повече нищо не беше изпратено. Изведнъж научавам, че смятали да правят първа копка, преди Нова година, в двора.

През това време обаче Министерството на образованието и науката отвори проект за изграждане на спортни площадки, разбира се, не в такъв размер. Бенефициент е община Пловдив, а дирекцията на заместник-кмета Стефан Стоянов и ние с ЕГ "Иван Вазов", свършихме доста работа да подготвим документацията. Бяхме одобрени и по този проект трябва да се построят две площадки – една за ЕГ "Пловдив" и една за ЕГ "Иван Вазов". Това са многофункционални, оградени площадки, за баскетбол, волейбол и хандбал. От МОН изискваха да изпратим снимки на състоянието на двора и ние сме снимали, че има храсталаци, че няма спортни площадки. Изведнъж сега ще се окаже нещо друго и ние може да загубим тези пари. Мисля, че по 190 000 лева беше на площадка.

Отделно, общинският съвет гласува допълнително финансиране за проектиране, защото не стигаха тези средства. Изведнъж се появяват тези нови работи. Аз не съм против да се изградят спортни площадки, защото тук има много свободни терени. Нуждаем се от закрита спортна зала.

Всичко това добре, но първо трябва да се мисли за учениците, за часовете по физическо възпитание и спорт, които са задължителните мероприятия в едно училище. Има изисквания на наредбата за физическо – колко квадратни метра трябва да има за спортни бази за училището. Чак тогава евентуално, тъй като знам, че се мисли футболните игрища на стадион "Марица" да се дават за тренировъчни, чак тогава да се мисли за външни такива.

Най-важното обаче което е: ако ние направим в двора на тези две огромни училища с общежития такъв център, какъвто виждаме, че е на Гребната база, тези десетки всеки ден външни хора, които ще бъдат на територията на гимназията кой ще ги опази да не бъдат навсякъде из двора?

- Как може община Пловдив да се разпорежда с чуждо имущество?

- То не е чуждо де факто, то е общинско, но е публична общинска собственост обаче. В нотариалния акт на този парцел пише, че е дадено за управление на ЕГ "Пловдив" и ЕГ "Иван Вазов". Още навремето всички училищни сгради и дворове бяха дадени за управление на самите училища.

- Дадено е на училищата, а с вас, директорите, които представлявате двете гимназии, не е коментирано нищо друго, освен идейният проект?

- Не. Нищо друго не е обсъждано.

- Ами има обществена поръчка за този мултифункционален център...

- Тя явно дори е приключила, щом ще правят първа копка. А за другите площадки, по проекта на МОН, за който говорих, до момента администрацията не е подписала обществената поръчка да тръгва, въпреки че е готова.

- Този проект кога го спечелихте?

- Тази година, беше пролетта. Разбрах от заместник-кмета Стефан Стоянов, че документацията е подготвена, трябва да се подпише само от ръководството на общината и да се пусне.

- Какво ще правите с г-жа Ерамян (б.а. - Вихра Ерамян, директор на ЕГ "Иван Вазов"), имате ли някакви ходове за този комплекс?

- Нямаме ходове. Искам да видя на това питане какво ще ми отговори кметът, какво е основанието и как смята да процедира. Това е нарушение на всякаква законова документация, според мен.

Очаквайте интервю с директора на ЕГ "Иван Вазов" Вихра Ерамян.


Още по темата: общо новини по темата: 17
23.12.2022 »
16.12.2022 »
15.12.2022 »
14.12.2022 »
13.12.2022 »
08.12.2022 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Много Важният дирЯктУр е видЕл едни 50 хилки как ФлизОт у джоба му и е наточил лиги,а това че от двадесет години само разруха .....та тази гемназия НЯМА работещ стол,това е Елитното училище на града ,а децата нямат осигурена нормална храна,да не говорим за тоалетни....да дворът екато декор на филм на ужасите ....особенно сега ,мъгла тъмнина....и изоставено поле....има и един друг МАААНИЧЪК проблем,как градският транспорт подминава спирката с чакащете деца в 19 ,00 часа вечерта и как те мръзнат и се чудят как да се преберат.....а някъде по света имало училищен транспорт....злите езици говорят де...а Другарят Радев сигУрнУ мисли и за това и ,следсто години ,когато някой реши да пусне транспорт за учениците ,ТОЙ щекаже как се е трудил за таз кауза и работил,работил....
+3
 
 
Изключително разочароваща позиция от страна на директор Радев . Възпитаник съм на Английската гимназия като съм я завършил през 2008 , така също в момента работя наблизо и мога да кажа , че цари пълна безстопанственост на игрищата. Всичко е в храсти , кал , ръждиви огради и никакви условия за нормален спорт. В тези времена да има средства да се облагороди , което ще е в полза на всички и да се спъва проекта е меко казано неадекватно . Този човек беше и кандидат за кмет ... дано надделее благоразумието и се реализира проекта.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: