ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Хейгън: Чакам с нетърпение да се докажа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:02 / 19.06.2009Коментари (0)2215
© Plovdiv24.bg
В дните на кратка лятна футболна почивка, Лаута пустее, футболисти и треньори взимат заслужен отдих след изтеклия сезон, а чужденците са за кратко по родните си места. За един от тях тези неща няма да се случат. Чернокожият халф от Гана Бърнард Хейгън бе привлечен преди близо две години, изигра няколко мачове с черно-бялата фланелка, преди да бъде споходен от две последователни нелепи контузии. За състоянието, възстановяването и бъдещето му във футбола и Локомотив той даде интервю специално за фен-сайта на привържениците на "смърфовете".

- Как си, Бен?
- Чувствам се отлично. Липсва ми футболът и адреналинът, малко съм изморен от стоенето на едно място, но се чувствам добре.

- Как протича възстановяването ти? Нормално ли е всичко?
- Процесът е бавен и болезнен, но скоро ще се върна на терена. Старая се да бъда максимално внимателен и да спазвам всички лекарски препоръки. Това е втората ми поредна контузия за кратък период от време, но съм в добра физическа форма и вярвам, че няма да има сериозни последици.

- Кога мислиш, че ще можеш да започнеш с леки тренировки?
- Надявам се след две седмици да махнат двата пирона, които имам в коляното. След това ще се нуждая от още месец възстановяване. Едва след това ще мога да започна да тренирам. Вече започнах да работя върху цялостното физическо състояние на тялото ми.

- Ще имаш ли възможност за почивка или да се върнеш в родината си това лято?
- Не, няма да успея да отида в Гана, макар че семейството ми много ми липсва. Съмнявам се и да успея да отида на почивка, защото ми предстои още известен период на възстановяване. Старая се да бъда максимално внимателен, за да се върна на терена колкото е възможно по-скоро и във възможно най-добро физическо състояние, за да съм максимално полезен на Локомотив.

- Говори ли някой от клуба за бъдещето ти в отбора?
- Не, никой не е говорил с мен все още. Договорът ми с отбора изтича след една година. За съжаление заради двете контузии, които имах тук, в България, все още не съм имал шанс да покажа възможностите си в този отбор. Знам, че имам какво да дам, имам и желанието да го направя, така че чакам с нетърпение следващия сезон.

- Как виждаш бъдещето си във футбола след двете ти ужасни контузии с Локомотив?
- Както вече казах, аз съм в добра физическа форма, въпреки двете контузии. Работил съм и продължавам да работя върху себе си и да инвестирам в себе си. Възстановяването ми върви добре и не се притеснявам. Бъдещето ми във футбола тепърва предстои.

- Какво си спомняш от деня, когато игра срещу втория тим на ЦСКА?
- Да, всички казват, че играта ми е била страхотна. Аз обаче не мисля, че това беше най-добрата игра в кариерата ми, защото все още се възстановявах от първата си контузия. Опитвах се да дам най-доброто от себе си, за да не загуби отбора ни. Интересуваше ме само това - да завършим поне наравно, не и със загуба. Не бях достатъчно внимателен със себе си. В деветдесетата минута виждах, че нещата не вървят добре за отбора и направих отчаян опит да реализирам гол. Това беше грешка, защото ме извади за дълго от играта. Така че си спомням само две неща - огромното ми желание да дам всичко от себе си и болезнения резултат за мен.

- Интересува ли се някой от състоянието ти - клуба, съотборниците ти? Чувстваш ли се забравен от някой изобщо?
- Много съм щастлив, че имам до себе си хора, които ми помогнаха да мина през всичко това. Изключително трудно е, защото съм в чужда държава, най-близките ми хора са далеч. В момент, когато не мога да разчитам изцяло на себе си, се нуждая от приятели и разбиране и съм благодарен, че ги получавам. Отборът се интересува от състоянието ми, но доколкото може, аз разбирам, че приоритетите са други.

- Кои хора бяха най-близо до теб в тези трудни за теб моменти.
- Има няколко много близки до мен хора, които ми помогнаха изключително много както във физически, така и в емоционален аспект. Много съм им благодарен, без тях нямаше да се справя. Българите са много отворени и сърдечни хора и се радвам, че съм в тази страна.

- Какво ти помага да бъдеш силен психически?
- Силната ми вяра в Бог и в себе си. Всички ми задават този въпрос, защото никога не падам духом и съм винаги усмихнат. Ако се чувствам нещастен, това няма да оправи нещата, дори напротив. Знам, че давам най-доброто от себе си и вярвам, че резултатът ще бъде положителен.

- Съжаляваш ли за нещо?
- Само за това, че в момента седя и говоря с теб, а не играя.

- Как ще запомниш Локомотив в крайна сметка?
Аз не се разделям с Локомотив, че да обобщавам и да създавам крайни изводи. Освен това, за мен по-важно е как те ще запомнят мен. Присъствието ми в отбора тепърва предстои, както и оценките от двете страни.

Източник: lportala.net







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Крушарски с интересен коментар за евентуалното идване на Гриша Ганчев в Локо
Уволниха Акрапович и бившият му клуб постигна основната си цел
Крушарски: Двама ще последват Хоркаш, разреших на треньора да си избере три нови пелета
Шапки долу пред един от големите герои на Локо, който несправедливо бе наказан 8 месеца
Честито! Двама от Локо имат повод да почерпят днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: