ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Адриана Дачева от Локо: Започвам леко да полудявам от тази карантина
Автор: Стойчо Генов 13:30 / 27.04.2020Коментари (0)3202
©
Женският футболен клуб Локомотив Пловдив представи с кратко интервю своята състезателка Адриана Дачева. Тя живее и работи в София, но въпреки това пътуваше редовно до Пловдив за мачовете и тренировките на отбора, преди да избухне пандемията от коронавирус. Ето как Адриана Дачева отговори на въпросите.

Здравей, Адриана, как си? Как прекарваш времето си под карантина и най-вече …без футбол?

Здравейте, благодаря, добре съм. Здрава съм, както и моите близки, а това в крайна сметка е най-важното. Времето си под карантина прекарвам основно като работя – за момента работим от вкъщи и вече започвам леко да полудявам… старая се всеки ден да се разхождам, да отделям време за спорт – бягане, тренировки вкъщи. Футболът наистина много ми липсва, не помня от колко време не ми се е случвало толкова много време без футбол.

Нека да разкажем на нашите читатели, че ти си от София, какво те накара да преминеш в пловдивския отбор?

Така е, от София съм и ми се налага да пътувам, както за тренировки, така и дори за "домакинските" ни мачове. За 4-5 години футбол смених няколко отбора и смело мога да кажа, че сред този колектив в момента - съотборници, треньор, се чувствам най-добре, чувствам ги като мое семейство! Макар и да нямам възможността да съм редовно с тях на тренировки, да прекарвам повече време с тях, тъй като не съм от Пловдив, те наистина ме приеха изключително добре и ме накараха да се чувствам една от тях. За което съм им много благодарна, както и на моя треньор Ангел Славов! За мое щастие ни осигуряват чудесни условия – контроли, лагери, което е чудесна възможност за сплотяване на колектива.

Лично ти били препоръчала на други момичета, който не са от Пловдив, да последват твоя пример и да преминат в Локомотив?

Смятам, че последната една година изградихме един чудесен колектив и свикнахме една с друга – както в игра като съотборнички, така и като хора в живота. Бих посъветвала всички момичета, които имат желание да играят футбол, да следват мечтите си и да бъдат там, където се чувстват добре и ценени – дори, ако това означава да пътуват 100-200 км в посока за тренировка. Заслужава си !

Как протичат тренировките в Локомотив?

Тренировъчният процес в клуба ми харесва много. На лагера направихме чудесна подготовка, тренирахме двуразово и здраво. Изиграхме и доста контроли, включително извън България. Много съжалявам, че точно след това се случи всичко с тази карантина и не успяхме да покажем добрата форма, в която се намирахме, благодарение на треньор и ръководство.

Имаш ли поставени цели, които искаш да постигнеш с клуба си?

Целите за тази година са Купата на България. Надявам се да имаме възможност да изиграем тези мачове. За догодина се надявам да сме на едно от двете челни места в класирането - защо не? Човек трябва да мечтае и разбира се, да тренира здраво, за да осъществява мечтите си.

Искаш ли нещо да кажеш на екипа ти?

Искам да кажа, че ценя и се гордея с всяка една от тях, ценя усилията, амбицията, желанието и хъса за игра на всяка една, която влиза на терена, независимо за 90 или за 20 минути, и оставя сърцето си на игрището! Благодаря ви! Благодаря ви и за прекрасното отношение към мен, затова, че ме приехте сред вас! Благодаря и на треньора си, който винаги се старае да ни осигури възможно най-добрите условия във всяко едно отношение и дава цялото си сърце и душа за този отбор! Благодаря му и за гласуваното доверие!

Според теб прави ли се достатъчно от БФС за женския футбол?

Моето мнение е, че като цяло в България женските спортове са силно пренебрегвани. За съжаление, това е и ситуацията с женския футбол. Много от хората дори не знаят и не са чували, че има женско първенство по футбол, реагират с изненада, че има цели 10 отбора, които играят женски футбол…. Какво повече да кажа? Със сигурност може да се направи още много!

И за последно, какво би посъветвала феновете, за да се справят с изолацията по време карантината?

Бих ги посъветвала да бъдем заедно и сплотени така, както сме и на терена, за да можем да преминем успешно през това положение. Нека спазваме мерките за сигурност и пазим своите близки – така ще можем по-скоро да се насладим и на удоволствията в живота, на футбола.
Още по темата: общо новини по темата: 295
23.04.2024
15.04.2024
15.04.2024
10.04.2024
10.04.2024
10.04.2024
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: