ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (24)
Четвърта маричанка в националния отбор на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:26 / 01.06.2009Коментари (0)939
© Plovdiv24.bg
Четвърта състезателка на „Марица" извика старши треньорът на девическия национален отбор по волейбол на България Стоян Гунчев-Чугуна за подготвителните лагери и турнири преди световното първенство в Мексико през юли. След капитанката Цветелина Николова, либерото Кристин Колчагова, крайната нападателка Калина Манева, 51-годишният селекционер привика и Ралица Камбурова, която вече се включи в подготовката.

Младата маричанка сменя в държавния ни тим съотборничата си Калина Манева, която отпадна от състава заради тежка контузия в кръста. Както е известно аут от състава на националките е и основната нападателка Емилия Николова, която пропуска световното първенство. Тя получи контузия по време на квалификациите в Габрово и според медицинските изследвания има скъсани предни и странични кръстни връзки плюс плаващ хрущял в коляното. Тези дни Николова ще посети клиниката на д-р Дюпон във Франция, за да види дали ще може да избегне операция.

Новопривлечената националка Камбурова е универсална състезателка. 18-годишната волейболистка играе като посрещачка и нападателка. Родена е на 17 юни 1990 годинна и е възпитаничка на продуктивната детско-юношеска школа на Марица. Ралица блестна с отличните си изявите си девическите отбори на маричанки, с което заслужи привличането си и в представителния женски състав.

В момента държавният ни девически тим продължава да се готви на лагера си под тепетата. Волейнационалките тренират всеки ден в спортната зала на „Лаута" под ръководството на Стоян Гунчев и старши треньора на Марица - Иван Петков. Младите ни националки са в Пловдив до 3-ти юни, а после се местят в Габрово, където ще премине втората част от подготовката им. За физическата подготовка на националките ще се грижи личният треньор на двукратната световна ампионка в спринта Тезджан Наимова- Стойко Цонов, а за рехабилитацията им - Петър Караджов.

След лагера в Габрово, държавният ни девически тим заминава на 22 юни за Полша, където ще участват в силен международен турнир. Той ще бъде във Варшава и ще събере националните отбори на световни волейболни сили като САЩ, Япония и Италия. След това националките отиват в Гърция, където от 1 до 5 юли е балканиадата за девойки. Тези две участия ще бъдат генерална репетиция преди шампионата на планетата в Мексико. Световното първенство ще се проведе от 16 до 25 юли в Тихуана и Мексикали, които се намират в северозападната част на страната.

Както е известно Стоян Гунчев-Чугуна успя да класира девическите националки за световното първенство в Мексико, което е исторически успех. Това е така защото България не е играла на световен шампионат за девойки от 1991 година, а миналата година същият този отбор не успя да се класира дори за европейското първенство.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: