ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (26) | Вчера (28)
Над 500 състезатели от 5 континента идват в Пловдив за турнира по спортна аеробика
Автор: Стойчо Генов 15:30 / 22.10.2019Коментари (0)2450
©
546 състезатели от 21 държави ще вземат участие в превърналия се вече в един от най-големите турнири в света по спортна аеробика - 10-ото юбилейно изданиe на PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN. Той ще се проведе от 25 до 27 октомври в Пловдив в Палата 6 на Международния панаир.

Българският национален отбор за мъже и жени ще участва в пълния си състав - Ана-Мария Стоилова, Антонио Папазов, Дарина Пашова, Тихомир Баротев и Ивелина Лукаки. Той ще покрие всички състезателни категории и най-големите ни надежди за медали са свързани именно с тях.

Най-големите им конкуренти на това състезание тази година ще са отборите на Румъния, Русия, както и силния в последните години отбор на Украйна.

В индивидуалната надпревара при жените с нашите момичета Дарина Пашова (бронзова медалистка от Баку) и Ана-Мария Стоилова за разпределението на медалите ще се борят и рускинята Татяна Конакова (европейска вице шампионка в тази категория), румънката Сандра Динка, както и Таис Фернандес от Перу, която само преди броени дни завоюва златния медал на Панамериканските игри в Буенос Айрес, Аржентина.

Антонио Папазов, бронзов медалист от Европейското първенство в категория "Индивидуално мъже“ ще има изключително силна конкуренция в лицето на опитния и рутиниран състезател от Румъния Габриел Боксер и Григорий Шикхалеев от Русия.

Смесената ни двойка Ана-Мария Стоилова, Антонио Папазов ще срещнат още веднъж своите конкуренти от Русия (Т.Конакова, Г.Шикхалеев) и Румъния (С. Динка и С.Драгулеску), с които премериха сили тази година вече 4 пъти на различни състезания.

Сребърните ни медалисти от Европейското първенство и Европейските игри в категория "Групи“ Ана-Мария Стоилова, Антонио Папазов, Дарина Пашова, Тихомир Баротев и Ивелина Лукаки ще спорят за титлата с отборите на Украйна и Филипини. Ще имаме възможността да ги видим за последен път. След това състезание Ивелина Лукаки прекратява своята състезателна кариера. Очакваме емоционално и вдъхновяващо изиграване на най-успешната група на България.

Разбира се при бурното развитие на този спорт не можем да подценим нито една нация и винаги и представянето на нейните състезатели.

В надпреварата при юношите и девойките ще се повтори битката от Европейското първенство първенство – идват най – добрите – Русия, Великобритания, Унгария, Украйна, Турция, Румъния. Също така очакваме силни изигравания от Португалия, Перу и др.

Най – голямата делегация, която ще пристигне в Пловдив е руската – 109 човека, следвана от българската която наброява 73 човека.

За първи път на този турнир ще посрещнем състезатели от Филипини и Австралия.

За състезателите от Азия това ще бъде последно контролно преди участието им в азиатските игри, които ще се проведат месец по-късно .

Отборът на Австралия ще бъде воден от емблематичната за спортната аеробика Анджела Мак Милън, която е световна шампионка за 2002 година и носителка на още десетки медали от световни първенства и купи. Интересен факт е, че тя бе в Пловдив на първото издание на Plovdiv cup aerobics open през 2009 година, но тогава като треньор и ръководител на делегацията на Нова Зеландия от където всъщност е и тя.

Върховно жури на състезанието ще бъде Кристина Казентини (Италия), която е Председател на Техническата комисия по спортна аеробика към Европейската федерация по гимнастика (UEG)

Държавите участнички тази година са: Австралия, Алжир, Азербайджан, Великобритания, Естония Италия Литва, Молдова, Португалия, Перу, Русия, Румъния, Словакия, Турция, Унгария, Украйна, Филипини, Финландия, Чехия, Швейцария и България.

Първото издание на PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN е през 2009 година и до днес се провежда ежегодно, като изключение се прави само през 2012 година. За десетгодишното си съществуване в него са участвали общо около 2700 участници от 32 държави от целия свят. Държавата с най-много участия през годините е Русия – 9 пъти, следвана от Турция – 7 пъти и Алжир – 6 пъти.

През всички тези години домакин на състезанието е пловдивския клуб "Аеробика – АМД“ и то е възможно да се провежда благодарение на изключителната подкрепа на Община Пловдив и съдействието на Съюз по аеробика България.

Официалното откриване на състезанието е на 25 октомври (петък) от 17:00 часа, като след това започват първите квалификации. Те ще продължат през целия ден на 26 октомври (събота). В неделя са финалите на всички възрастови групи и категории.

Очакваме повече пловдивчани да подкрепят българският отбор. Вход – свободен.
Още по темата: общо новини по темата: 22
24.11.2023
14.11.2023
13.10.2022
05.10.2022
11.07.2022
15.06.2022
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: