ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Осъдиха бивш нападател на Ботев за нанесен побой
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 25.09.2019Коментари (2)7921
© Plovdiv24.bg
Футболистите Илиян Христов и Смилен Златанов бяха осъдени условно за нанесен побой върху младия благоевградчанин Борис Олев. Присъдата бе произнесена в Районен съд Благоевград от съдия К. Панкова след процес, продължил повече от 5 години.

Двамата бяха осъдени на по 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и обезщетение за пострадалия в размер на 6000 лева, съобщава struma.com. Припомняме, че те бяха привлечени като обвиняеми за нанесена средна телесна повреда, след като през лятото на 2014 година, в центъра на Благоевград пребиха с особена жестокост и без причина младия Олев.

Plovdiv24.bg припомня на своите читатели, че Илиян Христов е бивш нападател на Пирин (Бл) и Ботев (Пд), като игра за "канарчетата" в периода, когато тимът се подвизаваше в Югоизточната "В" група.

Случката се разигра на 20 август, когато две компании се засекли в закусвалня за ранна закуска след дискотека. На една от масите седял Илиян Христов в компанията на своя приятелка, когато в заведението влязъл и Олев в компанията на свои приятел. Христов и приятелката му вече похапвали и, за да се направи на важен пред нея той подвикнал на преминаващия покрай тях Борис: "Гледай къде ходиш, да не ми блъснеш пицата, че съм дал 1.30лв за нея".

На тази реплика момчето възпитано отговорило, че не е нужно да се заяжда с непознат, още повече в присъствие на момиче. Това подразнило приятелката на Илиян и тя си тръгнала, проваляйки срещата им. От своя страна футболистът побеснял заради уместната забележка на Олев и го причакал отвън, където го нападнал.

Неговият колега от отбора на "Септември" Смилен Златанов се присъединил и двамата започнали да налагат жестоко Олев по лицето и тялото. Той успял да се отскубне от ударите и побягнал към стоянката на такситата на Младежкия дом, но се спънал и паднал.

С изключителна дързост и наглост, младите футболисти продължили да бият падналия Борис, ритайки го където сварят. Таксиметрови шофьори се притекли на помощ и отървали благоевградчанина от още по-як пердах. Закарали го в спешния център, а по-късно той постъпил в Пирогов, където претърпял операция на носа.

Ръката му била счупена, имал хематоми по лицето в продължение на месец. Нападението провалило плановете на Олев за студентска бригада. Той потърсил правата си в съда и в качеството си на граждански ищец и частен обвинител поиска справедливо наказание, както и обезщетение за нанесените травми в размер на 15 000лв.

Футболистите категорично отричат да са участвали в боя, нещо повече, те дори заявяват под клетва, че въпросната вечер изобщо не са посещавали дискотека в Благоевград, тъй като на следващия ден имали тренировка. Момчетата са с чисто съдебно минало. През всичките 5 години, докато траеше процесът, те не смениха версията си и настояваха, че са невинни, въпреки събраните доказателства от страна на Прокуратурата.

Адвокатите на футболистите изтъкнаха, че в случая и те са жертви, тъй като пропуснали възможност за трансфер в чуждестранни клубове, заради делото срещу тях. В крайна сметка те бяха осъдени условно, а болките на Олев бяха оценени на 6000лв.
Още по темата: общо новини по темата: 398
09.11.2020
20.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
17.07.2020
16.07.2020
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: