ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ангел Бекяров: Футболистите гладуват, гонят ги от квартирите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:48 / 30.04.2009Коментари (0)6208
© Plovdiv24.bg
Бившият футболен съдия Ангел Бекяров е един от хората, които бяха най-близо до Ботев от началото на първенството. Пловдивския Колина, както го наричаха всички, работи за клуба от август насам. Той беше административен директор през есента, а след това се оттегли при очакваното идване на новите собственици. След като сделката пропадна, Бекяров се върна да помага.

- Миналата седмица казахте, че и вие хвърляте кърпата?
- Вижте, след като се върнах в Ботев, работех без договор. Приех да помагам на доброволни начала в административната работа. Нито пари съм искал, нищо. Отказах се, тъй като обстановката вече стана съвсем невъзможна за работа.

- Какви са задълженията на Ботев и кога са се натрупали?
- Има дълг към НАП, който е повече от 1 млн. лв. Той е трупан през продължителен период от време. Отделно са текущите задължения за заплати и другите видове разходи. Футболистите са получили по половин заплата за февруари, за март не са взели нищо, сега изтича и април. Стигна се дотам, че футболисти ми се обаждат, за да ми кажат, че ги гонят от квартирите им за неплатени наеми. Някои се чудят какво ще ядат довечера, утре...Това в никакъв случай не може да бъде обстановка в професионален клуб.

- Кризата още от есента ли е?
- Да, но тогава кандидатите да купят клуба Ирена Кръстева и Делян Пеевски преведоха авансово една значителна сума пари. С нея Ботев изкара известно време. След това влязоха пари от първия транш от трансферите на Саидходжа и Минев в ЦСКА. И толкова. А в Ботев непрекъснато изникват задължения, дупки за запълване.

- Каква е истината за нереализираната сделка с Кръстева и Пеевски?
- Само Димитър Христолов знае. Доколкото разбрах обаче, при посещението си в София във вторник привържениците на Ботев са се засекли с Делян Пеевски. Той е казал - дадохме солидна сума пари, а Христолов дори не намира за нужно да ни се обади. Уверил ги е, че ако получи акциите, ще започне да финансира Ботев.

- Твърди се, че има запор върху акциите на Ботев във връзка с този дълг?
- Не знам, не съм юрист. Говорят се какви ли не неща. Четох например, че Димитър Христолов е прехвърлил акциите на брат си, но не знам дали наистина е така.

- Кой в момента е загрижен за бъдещето на Ботев?
- Честно казано, най-парадоксалното е това, че единствените реално ангажирани с клуба са запалянковците. Ботев е една голяма общност в Пловдив, в нея влизат деятели, бивши футболисти и т. н., все хора, които са яли бял хляб в Ботев. В случая обаче се оказа така, че само на феновете им пука какво става в клуба. Ето например, когато тези дни се разпусна детско-юношеската школа, първият, който ми се обади, беше Божидар Божилов от фенклуба. Попита ме за какви пари става въпрос, за да продължи съществуването на школата. Вероятно, освен феновете, всички други вече са обезверени. На запалянковците вече им писна, готови са на какво ли не. Аз използвам случая да им благодаря, че приеха да се срещнем преди мача със Сливен. Обещаха, че всичко на стадиона ще бъде наред, и спазиха това, всичко беше на ниво. Направиха го в името на Ботев. Но положението вече става неудържимо.

- Христолов обади ли ви се преди мача със Сливен?
- Да, каза, че двамата със спортно-техническия директор Сава Савов трябвало да мотивираме момчетата. Как да ги мотивираш в тази обстановка? Все пак те направиха каквото можаха, а и срещу ЦСКА в София се представиха много достойно. Този отбор не заслужава толкова лоша съдба.

- БФС притисна Ботев да плати 41 000 лв., натрупани от задължания за глоби и съдийски такси?
- Доколкото разбрах, направили са още една отсрочка. Задълженията ще бъдат платени с парите, които се чакат от тв-права. Тези постъпления, както и парите от трансферите на Саидходжа и Минев, в момента са единствените сигурни приходи на клуба.

- Ако задълженията не бъдат платени, Ботев най-вероятно няма да вземе професионален лиценз за следващия сезон и трябва да играе във "В" група?
- По принцип е така, ако БФС не направи компромис. Запознат съм с изискванията на УЕФА, според мен в България ги покриват не повече от 7-8 клуба. Eдинственият положителен изход за Ботев е бърза сделка, идване на нов собственик и покриване на задълженията. Ако това не стане, въобще не съм оптимист за бъдещето на Ботев.

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 359
19.02.2011
07.09.2010
25.06.2010
27.04.2010
23.03.2010
18.02.2010
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: