ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (4)
Волейболната Марица остана на четвърто място в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:47 / 05.04.2009Коментари (0)1847
Волейболен клуб Марица завърши на четвърто място в женското волейболно първенство на България за 2008/09 година. Маричанки загубиха достойно третия си мач с миналогодишните шампионки от ЦСКА с 2:3 гейма. Въпреки загубата, "жълто-сините" са най-добре представилият се пловдивски отбор - единственият който имаше шанс за медали.

Маричанки, които отстъпват сериозно по средна възраст и опит на съперничките си, можеха да постигнат невероятен обрат в мача. Първите два гейма бяха за ЦСКА. Въпреки, че момичетата на Иван Петков играха доста добре, те паднаха със 23:25 и 17:25. И в двата гейма до средата Марица бе равностоен тим на ЦСКА, но отстъпи в края. В третия се повтори сценария, като резултатът вървеше точка за точка. В края ЦСКА стигна до два сервиза за бронзовите медали - 22:24. Марица обаче не се отказа, успя да изравни до 24:24, а в последствие взе и победата в гейма с пълен обрат - 28:26.

В четвъртия гейм Марица разби противника си, водейки с огромна преднина през целия гейм. Тази част завърши с убедителното 25:14. Решителният тай-брек също започна добре за Марица след 3:0 и 7:5. "Жълто-сините" обаче допуснаха няколко грешки в посрещането и ЦСКА успя да обърне до 7:10. В крайна сметка червените спечелиха тай-брека с 11:15, а с него и бронзовите медали. В предните два мача от серията ЦСКА спечели с 3:0 и 3:1 в София. Маричанки останаха на четвърто място и не успяха да зарадват с победа рожденничката и една от лидерките в тима - Дияна Даскалова - Малинова. Най-мнолго точки за Марица записа Ани Маринова - 19.

Съставът на Марица: Дияна Даскалова - Малинова, Анна Маринова, Марина Ковачева, Божана Димитрова,  Цветелина Николова, Борислава Янкова(Ивелина Монова - либеро, Кристин Колчакова, Ралица Камбурова) Старши-треньор Иван Петков






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: