ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
И вратарски подарък не спаси Ботев от разгром на Герена! Черната серия срещу Левски продължи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:45 / 04.11.2018Коментари (23)12425
Ботев Пловдив загуби от Левски с 1:4 в мач от 14-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Георги Аспарухов" в столицата. Бившето "канарче" Станислав Костов (29, 55), Хали Тиам (51) и Давиде Мариани (74) вкараха за "сините", а Антонио Вутов (45+1) бе точен за гостите.

По този начин жълто-черните не успяха да сложат край на неприятната серия от 21 години без спечелена точка на Герена. За последен път това се е случвало на 30 май 1997 година, когато Ботев побеждава Левски с 1:0 с гол на Марин Бакалов. В последвалите 21 двубоя "канарите" регистрираха 21 загуби.

Поражението остави Ботев на 5-о място във временното класиране с актив от 23 точки.

Левски откри резултата в 29-ата минута. Цветкович намери в наказателното поле Станислав Костов, който с премерен удар вкара за 1:0.

В 43-ата минута бе първият точен удар на пловдивчани към вратата на съперника. Тодор Неделев шутира с левия крак от фаул, топката отиваше под напречната греда, но вратарят Божидар Митрев успя да я избие в корнер.

В добавеното време на първата част Ботев щастливо стигна до изравняване след ужасяваща грешка на вратаря Митрев. Антонио Вутов отправи удар по земя от над 25 метра, при който топката мина под плонжа на разсеяния страж на сините - 1:1.

Въпреки комичния гол Левски успя да реши мача с нови две попадения в рамките само на 4 минути. В 51-ата Мариани центрира от корнер към оставения непокрит Хали Тиам, който засече с крак от 10-ина метра за 2:1.

В 55-ата минута Габриел Обертан проби отдясно и центрира по земя към Станислав Костов, който изскочи зад гърба на Кристиан Димитров и засече топката с крак в мрежата - 3:1.

Четвърт час преди края домакините забиха четвърти гол в мрежата на Ботев. Това стана след центриране от корнер, при който Давиде Мариани се озова в непосредствена близост до Кайзер. Последва диагонален удар, при който топката рикошира в крака на Джонатан Перейра и опъна мрежата за 4:1.

Ботев игра в състав:

Даниел Кайзер, Джонатан Перейра, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Йордан МиневСеркан ЮсеинТодор НеделевАнтонио Вутов (68- Васил Шопов), Кристиан Добрев (54- Стивън Петков), Густаво Афонсо, Диого Кампос (46- Лъчезар Балтанов).

Още по темата: общо новини по темата: 633
19.10.2019
05.06.2019
31.05.2019
30.05.2019
29.05.2019
29.05.2019
предишна страница [ 1/106 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 05.11.2018 г.
+4
 
 
Лефски - с двама българи и 9 наемници! Нямаме възможности да се преборим с тия на този етап. Локо-Лефски беше уреден тото-мач, хич да не ми се правят, че са били говедата. Те могат да бият само Септември, Витоша и Верея. Пародия на отбор и треньор, за Клошарски - е ясно. А имат яко да връщат точки.
+1
 
 
До сега всички мачове които феновете най много желаеха да се спечелят, се загубиха. Победи срещу Верея и Септември не греят. С този страхлив треньор ще сме така. Смяна е необходима и то още сега.
-5
 
 
Този мач, както и тези срещу Разград и литекс са част от сигурнире загуби ! Ето, затова сте жълти податливи жени. Сега пак няколко победи срещу слабаците и така до следващото полягане. На това се гради просперитета на жълтото недоразумение! Локото има 7 победи на герена за 7 години! Вие колко имате папагали?
+6
 
 
Нашите атаки бяха беззъби, нямахме голово положение. Техните атаки бяха с много мощ и всяка вещаеше опасност. Корнерите бяха 7:1. И всичко това при положение, че владението на топката беше 50:50. Изоставането ни в класата от първите три отбора е огромно. Това са даденостите, на този етап. Не се и очертава нещо по-различно, поне докато се изгради стадиона!
+6
 
 
Много жалко! Пловдив губи днеска два пъти! Само Локо.
0
 
 
Все пак мач между отбори с един и същи собственик . Гледайте поведението на Минев при три от голавете ! Второ , ако мачът не е даден , то може ли да чуем мнение от защитниците на г-н Киров - Белия .
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
25 години от деня, в който Димитър Христолов стана президент на Ботев
Проблем в Ботев! Оперираха основен защитник, аут е за месец
Ботев оправи картотеките на двама! Още две нови попълнения чакат
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: