ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Невиждана промяна! Феновете на Ботев тръгват на опера, театър и изложби
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:08 / 03.09.2018Коментари (2)5138
© Plovdiv24.bg
Край на футболното хулиганство по стадиона! Феновете на "Ботев" тръгват по музеи, опери, театър и изложби. Това не е виц, а реална стъпка, която новото ръководство на футболния клуб предприема.

Навръх празника на Пловдив - 6 септември, в зала "Съединение" ще бъде подписан меморандум между "Ботев" и директорите на Народната библиотека "Иван Вазов" Димитър Минев, на Драматичния театър Кръстю Кръстев, на Историческия музей д-р Стефан Шивачев, на операта доц. Нина Найденова и на шефката на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева. Това ще стане в тържествена обстановка, на която са поканени кметът Иван Тотев и областният управител Здравко Димитров.

"Мероприятието е част от проект за обществената роля на "Ботев" да развие мисията си на значима и важна част от живота на града. Клубът е жив организъм, акумулиращ огромна обществена енергия и има възможност да я насочи в определени посоки", казват от ръководството на канарчетата. Шефовете на културните институции приветстват инициативата и уверяват, че ще посветят феновете и най-вече представителите на детско-юношеския отбор в света на изкуството. "Целта е редовно да идват в музея, да посещават експозиции, да им изнасяме лекции за историческата памет", уточни пред "24 часа" д-р Стефан Шивачев. По думите му такова нещо не е правено досега. Инициативата била част от политиката на правителството и парламента за борба с футболното хулиганство. "Трябва да върнем културата по стадионите", казва директорът на музей.

И шефката на операта доц. Нина Найденова е готова да се посвети на благородната кауза.

"Опера на стадиона едва ли ще правим, по-скоро ще започнем съвместни действия за интеграция на младежката формация на клуба. Това е сладурско. Браво! По света го правят, защо не и ние", пита тя.

Председателката на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева възнамерява да връчи четки и бои на феновете. Шефката на пловдивските художници ще учи запалянковците и децата от отбора да рисуват. "Освен да палят стадиони, трябва да се научат на изкуство. Можем да им направим уъркшоп. Те ще ни водят по техни мероприятия, ние ще ги посвещаваме в изобразителното изкуство", казва художничката.

Смята, че биха могли да си бъдат полезни в много сфери. "Поканих ги първо да дойдат на изложба да ги огледам и да им направя програма. Мисията е благородна", коментира Фурнаджиева. По думите й ръководството на "Ботев" било амбицирано да осъществи този проект. "Идваха няколко пъти при мен и бяха много настоятелни", каза тя. По същия начин действали и с шефовете на театъра и библиотеката.
Още по темата: общо новини по темата: 633
19.10.2019
05.06.2019
31.05.2019
30.05.2019
29.05.2019
29.05.2019
предишна страница [ 1/106 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 03.09.2018 г.
+1
 
 
Това с рисуването ми хареса. Сега някак си надписите "само Ботев" и "йух за Локо" по стените ще бъдат някак си по-издържани естетически :) . А ако трябва да съм сериозен има великолепна картина, сътворена от ботевисти на Коматевският възел.
+3
 
 
Браво! Стига с тази чалга! Стига с тази омраза към всичко! Нека направим децата си културни, макар в днешно време това да е много трудно!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: