ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев загуби с 0:1 от Левски, Апостол Попов на вратата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:50 / 14.03.2009Коментари (0)10980
Ботев загуби с 0:1 домакинството си на Левски в среща от втория кръг на пролетния дял от първенството, играна на стадион "Христо Ботев".

Срещата започна скандално, след като феновете на "канарчетата" изпълниха заканата си да изкарат солидна глоба на клубния президент Димитър Христолов. Още в първите минута при спорно отсъждане край тъч линията, точно пред трибуна "Изток" агитката на "жълто-черните" обсипа терена с бомбички и мобилни телефони. Реферът Станислав Тодоров прекрати за кратко двубоя и старателно прибра мобилните устройства като доказателство. Една от бомбичките пък падна в непосредствена близост до бившето "канарче" Веселин Минев, който се строполи на земята, но нямаше проблем след това да продължи двубоя.

Точно преди краткото прекъсване домакините имаха възможност да открият резултата. След бърза атака и добро извеждащо подаване на Тодор Тимонов Омониго Темиле изскочи сам срещу Петков, но стреля неточно.

Именно Темиле бе грешникът и 15-на минути по-късно, когато падна и единственото попадение в срещата. Той върна грешно една топка в центъра на терена, но оголи цялата дясна зона на защитата на "жълто-черните". От това се възползваха софиянци, които организираха бърза атака, при която Дарко Тасевски бе изведен сам срещу вратаря и реализира за 1:0, покрай плонжа на Лилчо Арсов.

Арсов се отчете с няколко доста добри спасявания преди почивката и по този начин съхрани шансовете на "жълто-черните" за второто полувреме.

От своя страна преди почивката домакините имаха редица добри възможности да изравнят. Темиле се активизира изключително много, търсейки реабилитация за грешката си при попадението на "сините" и бе неудържим по дясното крило. Именно той на няколко пъти изсипа центрирания в налазателното поле на Петков, но липсваше тарана, който да ги материализира.

Най-красивото положение бе няколко минути преди края на първото полувреме, когато при хубава многоходова акция от дясно Темиле центрира в наказателното поле, където Тимонов от воле красиво засече, но ударът му премина далеч от целта.

В самия край на полувремето дебютиралият със синята фланелка в първенството бивш играч на Локо (Пд) Йордан Милиев получи заслужен втори жълт и съответно червен картон и остави служебните шампиони с човек по-малко на терена.

След почивката реферът накъса играта с многобройни нарушения и бавене на изпълнението им, което не позволи реално да се играе футбол повече от 15-на минути. Това не позволи на двата отбора да играят градивен футбол и да създадат много опасности за гол. Допълнително ситуацията на Ботев бе усложнена от двете принудителни смени, които се наложи да направи преди почивката Костадин Ангелов. Заради контузии напуснаха капитанът Илиян Гаров и Добрин Орловски.

Най-интересният момент бе в самия край на срещата. След грешка в защитата на "канарчетата" Георги Иванов се откъсна сам срещу Арсов. Вратарят го блокира с тяло, но това бе достатъчно, за да може Гонзо да падне като покосен от кршум. Реферът реши да се застрахова, свирна фаул и даде втори жълт и съответно червен картон на ветерана.

Наложи се Апостол Попов да облече вратарската фланелка и да доиграе срещата под рамката на вратата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Строителите на стадион "Христо Ботев": Все по-близо до финала!
Попето е възстановен, повежда Ботев срещу ЦСКА-София
Пловдивското дерби се отдалечава… засега
Победи с 6:2 и 4:1 за Стамен Белчев в срещите с Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: