ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Елица Василева посрещна топло маричанки при минус 25 градуса в Казан
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:03 / 27.02.2018Коментари (0)4440
© Plovdiv24.bg
С широка усмивка и топло отношение бяха посрещнати волейболистките и щабът на Марица (Пловдив) от капитанката на българския национален отбор Елица Василева при пристигането си в зала "Санкт-Петербург" за своята първа тренировка в Казан.

Българските шампионки тестваха снощи терена във великолепния волейболен център в столицата на Татарстан ден преди последния си мач в Шампионската лига за този сезон.

В днешната вторник вечер от 18:00 часа настоящият носител на Купата на ЦЕВ и на Купата на Русия и вицешампион на страната си Динамо Казан (Казан) посреща Марица за последна среща от Група С в най-престижното клубно състезание.

На път за Русия, пловдивската група успя да се измъкне от снежния капан, който обхвана България в неделя, и късно вечерта излетя от Истанбул за Казан. В малките часове на понеделник маричанки пристигнаха в мразовития Татарстан, където отрицателните температури достигат до -25 градуса. Все пак, сухият студ е придружен от безоблачно небе и ярко слънце, така че добро настроение в отбора не липсва.

След пристигането си в зала "Санкт-Петербург" жълто-сините започнаха с физически занимания във фитнеса, където, освен волейболистката на Динамо Ели Василева, ги навестиха и някои от големите звезди на световния мъжки волейбол като Матю Андерсън и Алексей Вербов.

Последва и тренировка с топки на терена, където тази вечер ще се проведе големият мач.

В щаба на Марица бяха впечатлени от съоръжението, което е дом на световните волейболни грандове от Казан - женския Динамо и мъжкия Зенит, и коментираха, че е най-доброто, което някога са посещавали. Със своя капацитет от 5000 седящи места, този истински храм на волейбола впечатлява не толкова с размерите си, колкото с пълните удобства, които предлага за развиване на любимия спорт.

С пет победи и само един загубен гейм от пет изиграни мача дотук, отборът на Динамо Казан е сигурен първенец в Група С и вече очаква да научи името на следващия си съперник в Шампионската лига.

Звездната селекция на татарския клуб гостува в Пловдив на 13 декември за двубой от първия кръг в груповата фаза. Тогава, въпреки отличното представяне на домакините, рускините успяха да се поздравят с чиста победа - 3:0 (25:19, 25:23, 25:23). Броени дни по-късно Динамо успя да защити своята национална купа, побеждавайки Енисей (Красноярск) с 3:0 във финала за трофея, проведен в същата тази зала "Санкт-Петербург".

Тимът от Казан успя да завърши и редовния сезон в руската Суперлига като първенец със 17 победи от 18 мача, а вече води и с 1:0 победи в четвъртфиналния си плейоф срещу състава на Сахалин (Южно-Сахалинск).

Българските шампионки са на срещуположния край на таблицата в Група С, без победа дотук и без шансове за изкачване по-нагоре в класирането. Момичетата на Иван Петков обаче подхождат към гостуването си в Казан с амбицията да приключат този иначе успешен сезон в евротурнирите по възможно най-достойния начин.

В сравнение с първия сблъсък с Динамо, в групата на Марица от 14 волейболистки има две промени - новите попълнения Шайна Джоусеф и Александра Миланова вместо играещите в първенството на Индонезия Кремена Каменова и Таня Петкова.

Първи съдия на двубоя тази вечер ще бъде финландецът Паси Хакарайнен, а втори - израелецът Рой Бенсимон. Делегат на ЦЕВ е Анте Матияца от Хърватия.

Още по темата: общо новини по темата: 270
21.05.2019
07.05.2019
22.04.2019
19.04.2019
18.04.2019
18.04.2019
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица започва същинската битка за 10-а поредна шампионска титла
Хегемонът Марица завършва днес редовния сезон с домакинство на Хектор
Девойките на Марица се класираха за държавните финали, без да загубят гейм
Марица организира за пети път турнира в памет на Николай Диманов
Хегемонът Марица прегази Левски за 13-ата си поредна победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: