ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ще продължи ли Ботев добрата си серия в Лига Европа?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:26 / 13.07.2017Коментари (1)3183
© Plovdiv24.bg
Ще се превърне ли Израел в Стена на плача или Стена на радостта за Ботев? Пловдивчани гостуват днес от 21:00 часа на местния Бейтар Йерусалим в първи мач от втория кръг на Лига Европа, като двубоят ще се проведе в Петах Тиква. Канарчетата отиват с една основна цел - да вкарат поне гол на своя съперник. Това ще съхрани шансовете им за реванша в Бургас, който е на 20 юли от 20:30 часа.

Ботев ще разчита много в предни позиции на скоростта на Косоко и изобретателността и далечните шутове на Тодор Неделев. Пловдивчани минаха лесно през албанския Партизани в първия кръг. Още при гостуването си в Тирана те изиграха двубоя по учебник и победиха с 3:1. Сега Ботев ще опита поне в известна степен да повтори успешното си представяне. Пловдивчани няма да се затворят в глуха защита, а ще опитат да разгърнат офанзивния си стил и в Израел, пише "Тема спорт". Разбира се, с оглед съперника канарчетата ще действат с една идея по-прибрано, отколкото в Тирана. Но те няма да изневерят на традиционния си в исторически план атакуващ подход.

Срещу канарчетата обаче излиза доста по-качествен и солиден отбор от Партизани. Бейтар завърши 3-ти в местния елит през миналия сезон. Тимът разчита на силната си атака, която се отличава със скоростта и сработеността си. Основна заплаха представлява централният нападател Итай Шехтер, но Езра, Веред и Сабо също са опитни футболисти, които във всеки момент могат да нанесат удар. На пейката ще остане ветеранът Йоси Бенаюн (37 г.), известен с престоите си в Ливърпул, Челси и Арсенал. Той ще влезе в заключителните 25-30 минути. Бенаюн се включи като резерва с гол и 2 асистенции в първия кръг на ЛЕ срещу Вашаш (4:3 и 3:0). Бейтар, типично за израелските отбори, не е добър 6 защита. Именно ариергардът е слабото звено на йерусалимци и Ботев ще опита да се възползва от това.

Пловдивчани от своя страна имат само един по-сериозен проблем и това е отсъствието на капитана Балтанов. По всяка вероятност ще настъпи корекция на схемата на игра - от 4-1-4-1 срещу Партизани, сега по-скоро ще бъде използвана 4-2-3-1. Заместник на Балтанов се очертава да е Серкан Юсеин (21 г.), като той ще действа пред защитата, заедно с 19-годишното откритие Яя Меледже. Николай Киров по всяка вероятност ще направи и една промяна в предни позиции - Крум Стоянов се очаква да стартира по лявото крило за сметка на Тони Тасев.

Тимът ще играе в нетрадиционния светлосин екип, който е резервният му през този сезон.

През изминалия сезон съперникът Бейтар игра в плейофите на Лига Европа, но отпадна на последното стъпало преди групите от славния френски Сент Етиен. Йерусалимци имат 4 победи в последните си 5 домакинства на международната сцена.

Ботев пък участва във втория кръг на ЛЕ и при предишното си класиране - през 2014/15 г. Тогава обаче бе спрян от австрийския Санкт Пъолтен след загуба с 0:2 в гостуването.

Сега канарчетата са пределно амбицирани да прескочат второто европрепятствие. Пловдивчани имат достатъчно състезатели с опит и самочувствие в отбора, които биха могли да изиграят ключова роля в двубоите с Бейтар. В отбора разчитат много на Йордан Минев, Тодор Неделев, Омар Косоко, Виктор Генев и Иван Чворович. Жълто-черните отработваха през последните дни няколко заучени положения от статични ситуации, чрез които ще опитат да изненадат отбраната на Бейтар.

Букмейкърите изглеждат сигурни в победата на Бейтар днес, тъй като ставките, предлагани за победа на израелците, варират между 1,25 и 1,40.
Още по темата: общо новини по темата: 157
22.08.2017
22.08.2017
14.08.2017
04.08.2017
04.08.2017
03.08.2017
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 13.07.2017 г.
+1
 
 
Каквото стане - това ще е. Гледам - евреите с почти 30 млн. бюджет, ние с 2-3 млн. Важно е да се представим достойно, да излезем с чест от мача - за което не се съмнявам в нашите момчета. От друга страна - това са мачове за израстване на нашите футболисти. Нищо чудно да вземем точка или три. Само дано не ги прибере много отзад Белия - това не е нашата игра.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: