ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Проговори бившият играч на Локо, чието дете беше погубено от лекар
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:31 / 21.09.2016Коментари (1)2978
© Plovdiv24.bg
"Смазан съм! В главата ми е пълна бъркотия и не мога да си подредя мислите. Шокиращо е, че толкова много искахме това дете, а точно преди раждането почина". Това коментира бившият футболист на Локо (Пд) Радослав ДимитровНероденото му дете почина в осмия месец в утробата на съпругата му Виктория, а двамата смятат, че причината за трагедията е лекарска небрежност.

Според техни разкази бременната жена отишла на 28 август т.г. в АГ болницата във Варна с оплакване, че са й изтекли водите, но д-р Георги Георгиев я отпратил вкъщи с думите, че се е напикала. На 31 август била установено, че бебенцето е мъртво. Според Радослав и Виктория момиченцето им щяло да оживее, ако е било извадено навреме, но заради изтичането на околоплодните води плацентата се е отлепила и плодът се е задушил.

"Този доктор за мен е един изрод, студен човек. Когато съпругата ми научи, че детето е починало, тя инстинктивно опита да прегърне доктора. Ей така, за успокоение. Той не реагира човешки, а й каза, че си тръгва и не може повече да се занимава с нея. Освен това четох изказването му, че бегло познавал жена ми, а истината е, че тя ходеше на прегледи при него. Дори му даваше и по 40 лева на преглед, а той не й даваше касов бон. Чудно ми е защо е искал пари, след като тя е здравноосигурена?!", каза пред "България днес" футболистът, който е познат сред феновете на играта като българския Меси.

Футболистът разказа как съпругата му е припаднала в болницата, след като е чакала 3 часа да я настанят. "Когато започнах да викам някой лекар да дойде да помогне, се появи някакъв служител и ми каза да внимавам как се държа, защото може да се окажа в затвора за агресия срещу лекари. Безумно се държаха в тази болница. Съпругата ми разказа на какви унижения е била подлагана, никой не е проявил грам човещина за положението, в което се намира", добавя Димитров.

Играчът на румънския елитен клуб Ботошани признава, че със съпругата му ще търсят справедливост срещу действията и бездействията на доктора, но чакат издаването на смъртния акт. "Интересно ми е каква глупост ще впишат в смъртния акт, за да се оправдаят от болницата. Не искам да съдя този човек, не искам да получавам някакви пари - искам да се разбере какъв доктор е, да предпазя други жени да ходят при него, за да не ги сполети нашата мъка", заяви играчът, който има 4 мача и 1 гол за националния отбор.

Той сподели, че от румънския клуб са проявили пълно разбиране и са го пуснали за три седмици, за да може да бъде плътно да страдащата си съпруга.

"Това е най-голямата трагедия в живота ми. В продължение на много време обикаляхме по болници из цялата страна, за да може жена ми да забременее. А когато накрая се случи, трагедията ни застигна. Трудно ми е да мисля за футбол - пропуснах 2 мача, в следващия сигурно пак няма да играя. Съотборниците ми ме питат какво се случи и всеки път когато разказвам, се връщам към онези ужасни моменти на загубата на бебенцето ни", завърши с тъжна нотка в гласа футболистът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 21.09.2016 г.
+1
 
 
Бог забавя, но не забравя. Та въпросните доктори може да почакат, но да имат едно на ум.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: