ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локо три пъти бие ЦСКА за купата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:55 / 12.11.2008Коментари (0)1720
© Plovdiv24.bg
Мартин Камбуров отстрани ЦСКА за Купата на България миналата година
По капризите на жребия за втори пореден път в две последователни години ЦСКА и Локо (Пд) застават един срещу друг в мач от турнира за националната купа. Статистиката сочи, двата отбора за пръв път ще се срещнат в толкова ранна фаза (1/16 финал) от общо 13-те изиграни мача помежду им. В тях червените имат седем победи срещу три на Локомотив (Пд), а три мача са завършили без победител. Головата разлика е 18:9 за ЦСКА. И в трите показателя - мачове като домакин, като гост и на неутрален терен, предимството е на ЦСКА.
За сметка на това Локомотив (Пд) е постигнал една от трите си победи като гост на армейците. В десетте сблъсъка на двата отбора седем пъти ЦСКА е излизал краен победител и е продължавал по-нататък в турнира, а три пъти това са постигали пловдивчани. Особено важна за тях е победата от миналата година на 1/4 финала, когато изненадващо Локомотив (Пд) надигра ЦСКА с 1:0 на Лаута и го лиши от възможността да направи дубъл през сезона.

Първият двубой между двата отбора се е играл през далечната 1950 г. в Пловдив на 1/8 финалната фаза. Тогава току-що повелият армейския отбор Крум Минев успява да победи силния състав на Локомотив с 1:0, с гол в продълженията на Стефан Стефанов. Само две години по-късно, двата отбора отново застават един срещу друг и то отново в Пловдив, но вече на 1/4 финал. Този път победата е за пловдивчани с гол на Атанас Николов.

Един от най-силните мачове, които ЦСКА прави в двубоите между двата отбора като гост, е в срещата между тях през 1955 г. Тогава армейците громят съперника с 4:1. Това е и най-скандалният мач между двата отбора във всичките им турнирни срещи. Реферът Любен Стамболиев от София гони по двама играчи от всеки отбор за сбиване.

Първият сблъсък става в 42-ата мин., когато изнервеният централен защитник на ЦСКА Манол Манолов - Симолията, налетява на полузащитника Никола Колев и реферът е принуден да ги отстрани от игра. В 60-ата мин. отново става меле между играчите на двата отбора и този път са отстранени Иван Делев от Локо (Пд) и дясното крило на ЦСКА Димитър Миланов - Пижо.

След дълга пауза през 1969 г. на неутрален терен в Плевен двата тима отново са един срещу друг. Локомотив по това време е с много силен отбор, водена от клубната легенда Христо Бонев - Зума. През целия мач игрово предимство има Локомотив (Пд), но в крайна сметка ЦСКА печели с 1:0. Гола вкарва Никола Цанев след груба грешка на пловдивския вратар Паница Хаджийски.

Следващият двубой завършва с разгромна победа на ЦСКА в Пловдив, игран през 1985 г. С Христо Стоичков в състава червените побеждават с 4:0. Реваншът в София изглежда безсмислен, но воденият от треньора Бонев пловдивски тим стига до престижна победа с 3:2 на Армията.

След 17-годишна пауза двата отбора отново са един срещу друг през 2002 г. на 1/4 финал в турнира. Армейците са водени от италианеца Луиджи Симони, а Локомотив (Пд) току-що е поет след обединението с Велбъжд (Кн) от Димитър Димитров - Херо. В първия мач в Пловдив с малко случаен гол в последната минута на Христо Янев ЦСКА побеждава с 1:0, не без помощта и на рефера Димитър Костов от Бургас. Това вбесява след мача Димитър Димитров - Херо, който влиза в словесен двубой с него. В резултат на това Херо е наказан с осем мача без право да сяда на треньорската скамейка. В реванша три седмици по-късно Локомотив отново се представя добре, завършвайки наравно 1:1. След почивката гостите от Пловдив имат шансове за второ попадение, което да ги класира напред, но така и не успяват да го вкарат.

Последният 13-и мач между двата отбора се играе на 31 октомври миналата година на стадиона в парк Лаута. Тогава пловдивските железничари, водени от Ясен Петров и със завърналият се в състава Мартин Камбуров, бият с 1:0. Голът на самия Камбуров в 63-ата минута носи една от най-стойностните победи за пловдивския тим в последните години.

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 45
12.02.2009
08.12.2008
07.12.2008
07.12.2008
07.12.2008
07.12.2008
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: