ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (28)
Маричанки печелят служебно срещу Локо, но ще направят шоу за феновете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:50 / 13.07.2016Коментари (0)2394
©
Локомотив (София) отказа да участва в мачове №3 и №4 от премерата си с Марица (Пловдив) от третия кръг на Националната отборна лига по плажен волейбол за жени, които трябваше да се играят тази вечер в Града под тепетата, информира BeachVolleyball.bg. Така Жълто-сините печелят тези срещи служебно с по 2:0 (21:0, 21:0) и вече имат 6 пункта на третата позиция във временното класиране.

Въпреки отказа на Локомотив да изиграе мачовете си в Града под тепетата днес, домакините от Марица решиха да не разочароват своите верни фенове и да им предложат нещо дори по-интересно.

Вместо двете срещи със столичния тим, пловдивската публика ще може да се наслади на два мача с участието на четири от двойките на Марица. Те ще бъдат ръководени от съдийската бригада, назначена да свири премерата с Локомотив, а диджей ще се погрижи за доброто настроение на всички край пясъчния корт с актуалните летни музикални хитове.

"Ще си направим един празник на плажния волейбол в Марица", заяви мениджърът на клуба Борис Халачев. "Предполагам, че ще се получат и по-равностойни мачове от тези срещу Локомотив вчера. Освен това, две от по-младите ни двойки ще получат хубав шанс за изява пред публика, което ще е полезно за тяхното развитие. Приканвам нашите фенове, а и всички пловдивчани, да заповядат на пясъчния корт довечера, за да се насладят на този красив спорт заедно с нас!"

Празникът в днешната сряда вечер на корта на улица Ясна поляна до Гребната база (зад ресторант Марбея) ще започне в 18:00 б.в. при вход свободен.

Що се отнася до отказа на Локомотив, обяснението на играещия треньор и ръководител на отбора Бригита Славова е, че на връщане от Пловдив за София снощи спукала две гуми на личния си автомобил и затова нямало как Червено-черните да се придвижат до Пловдив за срещите днес.

"Меко казано, доста странно оправдание, при положение, че отборът на Локомотив спокойно би могъл да ползва железопътен транспорт, за да пътува до Пловдив, а още по-бързо и удобно - междуградските автобуси, които пътуват на всеки час по това направление", коментира ситуацията пред BeachVolleyball.bg промоутърът на Националната отборна лига Николай Марков.

Само за три кръга от началото на сезона това е вече втори случай, в който Локомотив отказва да пътува. Поради неявяване софиянки загубиха служебно с 0:4 и цялата си премера от първия кръг във Варна срещу местния Перун.

"Такова отношение на един клуб към официално професионално състезание от национален ранг е недопустимо", добави още Марков. "За мен, поведението на Бригита Славова е неспортсменско и безотговорно, както към усилията на останалите участващи клубове и на НОЛ като организация да се създаде един уникален продукт, привлекателен за публиката и продаваем пред спонсорите, така и към тези деца, които тя е картотекирала да участват в първенството и в които тя би трябвало да запали и поддържа любовта към този спорт."

За момента Локомотив губи още две точки от актива си и вече е с -6 точки, но най-вероятно решението на НОЛ по казуса, което ще бъде взето възможно най-скоро, ще бъде софийският клуб да бъде окончателно изваден от шампионата.

Още по темата: общо новини по темата: 74
25.09.2018
23.09.2018
20.09.2018
16.08.2018
14.08.2018
13.08.2018
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица започва същинската битка за 10-а поредна шампионска титла
Хегемонът Марица завършва днес редовния сезон с домакинство на Хектор
Девойките на Марица се класираха за държавните финали, без да загубят гейм
Марица организира за пети път турнира в памет на Николай Диманов
Хегемонът Марица прегази Левски за 13-ата си поредна победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: