ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (15) | Вчера (18)
БФС изхвърля Литекс от "А" група утре
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:03 / 15.12.2015Коментари (5)3634
© Bulphoto
Литекс ще бъде изваден от "А" група утре. Дисциплинарната комисия на БФС ще заседава от 11,30 часа. Нелогичен прочит на дисциплинарния правилник няма да има - тоест отбо­рът от Ловеч ще бъде отстранен на основание на член 28, ал. 1. А той гласи:

За напускане на терена от група състезатели или от целия отбор, довело до прекратяване на срещата, на напусналите състезатели се налагат наказания - ССП за 1 (една) година, считано от датата на провинението, и глоба в размер на две хиляди и петстотин лева на състезател. Отборът се изважда от групата, а на ФК се налага имуществена санкция в размер на двадесет хиляди ле­ва.

Първо се създаде погрешно мнение чрез личен коментар от заместник-председателя на дисципа Георги Камишев, че тази точка изобщо нямало да се разглежда, тъй като "тя се отнася само за случаите, когато състезателите или целият отбор тръгнат да напускат сами".

Всъщност според дисциплинарния правилник Литекс ще бъде изхвърлен от "А" група, отделно клубът ще понесе финансова санкция, а Стойчо Стоилов трябва да бъде санкциониран за период от 1 година да изпълнява ролята си на служебно лице, като отделно заплати глоба от 15 000 лева. Това гласи алинея 4 от правилника.

Именно на база член 28, ал. 1 през пролетта БФС изхвърли "Места" (Хаджидимово) от "В" група, след като треньорът им нареди на отбора да напусне терена.

Очаква се по време на утрешното заседание на дисципа сериозно наказание да отнесе и Левски. Първата причина е, че в доклада от прекратения мач на "Герена" е описано още, че делегатът е бил ударен с хвърлен предмет от сектора с фенове на домакините.

Отделно на заседанието ще бъдат разгледани и инцидентите от предходния мач между Литекс и Левски - 1/4-финала за купата на България в Ловеч. Решението бе отложено на предишната сбирка, която бе точно преди двубоя от 20-ия кръг на "А" група на "Герена". На 8 декември фенове на "Левски" влязоха в сблъсъци с ловешката полиция на стадиона, като имаше и пострадали.

Източник: в. "24 часа"

Още по темата: общо новини по темата: 139
11.03.2016
10.03.2016
08.03.2016
07.03.2016
03.03.2016
01.03.2016
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Отбора на Леевски е с последно предупреждение за изхвърляне заради вандалските им прояви. На този мач има удар с камък по длъжностно лице. ТЯХ ЩЕ ГИ ИЗХВЪРЛЯТ ЛИ или няма да е описано в доклада, както винаги, а и в Ловеч са били смирени като овчички по доклада на полицията който го чакат 5 дни. От неделя се зарекох, че повече от български футбол няма да се интересувам и ядосвам.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 15.12.2015 г.
+4
 
 
Гледах сайта на Литекс, но не видях Стойчо Стоилов да е някакво длъжностно лице. Може и да е...не знам. Но ако не е - тогава ще излезе, че футболистите самоволно са напуснали терена и тогава те ще бъдат наказани. Още повече - Люпко не ги призова за това действие.. Както и да се развие тоя скандал едно е ясно - Перуката излезе слаб ръководител и с него нямаме класиране на СП или ЕП. Той просто трябва да свърши в някой приют за плешиви алкохолици. Всички на Цар Асен около него си правят каквото искат - или сами или под негово влияние. От друга страна - определени президенти на клубове играят директно със съдиите и си ги поръчват, а от там идват и такива сблъсъци на терена. Просто - всички виждаме, че това не е правилното БФС, нито футболът ни е футбол, нито президентите ни са стока, а дълги години затъваме, затъваме.. Всеки вижда колко много пъти са порязвани пловдивските отбори - естествено за сметка на тия, които са си платили или оправили по втория начин..
+1
 
 
Ми те ги подкараха в УЕФА И ФИФА, да продължат и с нашите
+3
 
 
Защо в едни от най-големите и грозни скандали в бг. """про""" футбола са все замесени лееФски и цецка?!?!? Риторичен въпрос!!! Само да попитам много неуважаемите хрантутници в бфс ,преди години когато изкараха "сините" по време на мач,изхвърлиха ли ги от А гр?? Или тогава не е имало такава точка в правилника? А и какво стана с решения на съда,в които се казваше ,че предишното бфс (същите отайки като сега) ,са нелигитимни,че решенията ,които са взимали са нелигитимни и те?!?!? Не ,че ми е мн жал за Литекс,но се ядосвам на факта,че перуките си правят и въртят както искат правилника! То цялата държава ни е "мара втасала" ,та футбола ли,но все пак...Явно както беше казал преди няколко сезона ,онази мазна коса иво тонев "... Левски ще стане шампион,ако трябва с цената на всичко!! " Колко още капки трябват,за да прелее скапаната чаша и да се спре това недоразумение наречено А група?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Спартак гостува на отбор, който трудно победи в Пловдив
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Капитанът на младежите, който накара Пловдив да се гордее
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: