ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (16) | Вчера (21)
Литекс заплашен с изваждане от "А“ група
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:18 / 13.12.2015Коментари (4)3472
© Bulphoto
БФС ще мисли дали да извади "Литекс" от "А" група за напускането на терена в мача срещу "Левски" на стадион "Георги Аспарухов". Главният мениджър на гостите Стойчо Стоилов извади отбора в края на първото полувреме в протест срещу съдийството на екипа начело с Георги Йорданов. Дисциплинарната комисия на БФС ще нищи случая във вторник.

Член 28 от Дисциплинарния правилник на БФС описва санкции при подобни инциденти.

Според точка 1, когато напускането на терена води до прекратяване на мача, играчите се вадят за 1 година от футбола и им се налагат глоби по 2000 лв. Отборът се вади от групата и плаща 20 000 лв.

Следват още точки, които може би подлежат на тълкуване, но - експертите ще решават.

Т. 2 пояснява, че когато бойкотът е по нареждане на президента на клуба, следва глоба от 20 000, а по т. 3 ако е друг ръководител - 15 000 лв. В случая Стойчо Стоилов трябва да бъде наказан персонално.

Т. 5 фиксира - щом футболистите само изпълнят нареждане на ръководител, не се наказват.

Явно предстои и юридическа битка, нищо чудно историята да се проточи.

Стойчо Стоилов извади "Литекс" от мача

Главният мениджър на "Литекс" Стойчо Стоилов извади отбора от терена в 45-ата минута на мача срещу "Левски" на "Аспарухов" от ХХ кръг на "А" група. Към момента резултатът бе 1:0 за гостите, но "сините" ще получат служебна победа с 3:0 след решение на Спортно-техническата комисия.

Двама играчи на "Литекс" бяха изгонени от съдията Георги Йорданов за блъскания срещу Мигел Бедоя - Бьорн Маарс Йонсен и Рафаел Перес.

Преди това още в осмата минута при подобна ситуация за блъснат съперник в гръб Веселин Минев от "сините" получи жълт картон.

С 10 души на терена ловчанлии поведоха с гол на Асприля в 29-ата минута.

Мениджърът на "оранжевите": Трябваше да има още два червени картона

"Футболът вече не е само спорт - заяви главният мениджър на "Литекс" Стойчо Стоилов, след като извади отбора в мача с "Левски". - Очевидно има и друго нещо. Намесени са други фактори. Още от втората минута се видя различният критерий на съдиите. Не оправдавам нашите футболисти, които получиха червени картони, защото са заслужени. Дузпата също не я оспорвам, тъй като бе при игрова ситуация. Съдията трябваше да изгони Минев и Гаджев, тъй като единият бутна наш футболист без топка, а Гаджев нанесе удар с лакът."

Гонзо: "Литекс" извърши престъпление

"Това беше грозна постъпка спрямо хората, които дойдоха на мача, и тези пред телевизорите - коментира спортният директор на "Левски" напускането на терена от страна на ловешкия отбор. - В "Литекс" явно не знаят правилата. Дузпа категорично има, след като Перес блъсна Бедоя, а и двете ситуации са за червени картони за техни играчи. "Литекс" постъпи много некоректно. Говорих с Люпко Петрович, дори не знаеше какво става. Някои сами си измислят правилата, не може всеки, който иска, да изкарва отбора. Това не знам смешно ли е, трагично ли е. Ръководството на "Литекс" извърши престъпление."

Източник: в. „Труд”

Още по темата: общо новини по темата: 139
11.03.2016
10.03.2016
08.03.2016
07.03.2016
03.03.2016
01.03.2016
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Литекс много дразнят... а последните 10 години забравихте ли ги, как се свиреше от същите тези съдий????... Стойчо е един селянин, който е баш като собственика.... Не оправдавам Левски, но Литекс прекаляват.... все те са ощетените, все при тях нещо не е наред...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Юношите на Спартак бият с 6:0
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Важен играч на ЦСКА-София поднови тренировки, на линия е за Ботев
Ботев триумфира в "Битката за Тракия" при ветераните
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: