ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
ШХ "Пловдив“ с купи и медали от "Надеждите на света"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:39 / 16.07.2015Коментари (0)1245
Състезателите на Шахматен клуб "Пловдив" завоюваха четири златни и два сребърни медала на международният шахматен турнир "Надеждите на света", който се проведе в Гранд хотел Варна, под патронажа на г-н Красен Кралев - Министър на "Младежта и спорта". Към основният турнир се проведоха и два съпътстващи турнира - единият по блиц, а другият по правилата на легендарният Боби Фишер.

Невероятен успех постигна седемгодишният Симеон Тодев, който завоюва първото място във възрастовата група до 8 години, със сто процентов резултат 9 точки от 9 възможни. Той се наложи безапелационно над силната конкуренция от изявени шахматни сили като Русия и Азърбайджан. В класирането следват Фикрат Мустафазаде, Акиф Гоюслу от Азърбайджан, Егор Яров - Русия, а Драгомир Вълчев също от ШК Пловдив, се класира на престижното пето място.

Малкият Мони спечели златен медали и при осемгодишните в турнира по блиц, в който всички състезатели играха общ турнир, но класирането беше по възрастови групи. С последните си успехи Симеон се очертава като една от най-големите шахматни надежди на България.

Със злато и сребро се окичи и Иван Караджов /ШК Пловдив/при дванайсетгодишните, който стана първи на турнира по блиц и втори в класическият шах, а Виктор Боев /ШК Пловдив/ спечели второ място - сребърен медал при четиринайсетгодишните в класическият шахмат, като двамата състезатели отстъпиха само на представители от Азърбайджан.

Ивайло Кирилов /ШК Пловдив/ стана първи в генералното класиране и завоюва златен медал на провелият се турнир "Надеждите на света" по правилата на Боби Фишер. Различното в този шахмат е, че фигурите за всеки кръг се подреждат по произволен начин от компютър, така се избягва теоретичната подготовка и решаващо значение имат шахматните умения на състезателите.

Основна заслуга за успехите на малките пловдивски шахматисти има новото попълнение в треньорският екип на Шахматен клуб "Пловдив" - международният майстор Димитър Лалев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Сложиха спорен съдия на Ботев - ЦСКА-София, пратиха допълнителен рефер на "Колежа"
ФК Пловдив с победа над Спартак при юношите
ФИФА и БФС удариха здраво по клуб от Първа лига
Ботев с обичайна глоба от БФС, "черно-бял" любимец пропуска мача с ЦСКА-София
Благотворително картинг състезание в Пловдив в памет на Аертон Сена
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: