ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Пламен Николов: Страх ме е за бъдещето на Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:20 / 04.04.2015Коментари (33)6747
© Plovdiv24.bg
Пламен Николов е в основата на изключително силната игра на Ботев в защита. Благодарение на нея момчетата на Пепо Пенчев все още нямат допуснат гол от началото на годината, успяха да се класират в топ 6, побеждавайки Локо (Пд) и ЦСКА, а скоро успяха да спрат и Лудогорец насред Разград. "Меридиан мач" потърси защитника в навечерието на мача с Литекс, който може да изстреля "канарчетата" още по-високо в класирането. С какви чувства Николов излиза срещу бившия си отбор, имаше ли договорка с ЦСКА и какво е финансовото състояние на Ботев четете в следващите редове.

Пламене, може ли Ботев да изненада и Литекс, след като го стори с Лудогорец?
- Настроението в нашия лагер е отлично. В момента се подготвяме за тежка битка, но всички сме спокойни и уверени, че можем да победим Литекс.

- Ти си дал много години от живота си за Литекс. Носталгия или реваншизъм чувстваш преди мача?
- Нито едното, нито другото. Нито съм обиден на някого, нито нещо друго. Разбира се, няма да излъжа, този мач не е като всеки друг. Има по-специално чувство и тръпка за мен, но в момента защитавам цветовете на Ботев и се надявам с всички сили да спечелим този мач.

- Чувствате ли се по-спокойни, след като изпълнихте първата си цел - да сте в Топ 6?
- Да, абсолютно. В никакъв случай Ботев няма да се отпусне, не искам хората да го приемат по този начин. Но със сигурност сме по-освободени.

- Сега какви са целите ви?
- Целите са всеки мач да играем максимално добре и да побеждаваме. Добър отбор сме, който е съставен предимно от млади футболисти, които се представят на сериозно ниво. Заслужаваме по-предно класиране, но не сме говорили на всяка цена за Европа или каквото и да било подобно.

- Като че ли намерихте точния синхрон в защита, след като от Нова година нямате допуснат гол...
- Това се дължи на работата на целия отбор. Тренираме сериозно, изпълняваме указанията на треньора и което е най-важно - всички работим във фаза защита. Надявам се да продължим да играем по същия начин.

- Опровергахте ли слуховете за уговорка с ЦСКА със силното представяне в Разград?
- Със сигурност. Който и да е говорил глупости по наш адрес, трябва да млъкне след мача в Разград. Играхме много силно и се противопоставихме успешно срещу отбор, който превъзхожда с класи всеки един съперник у нас.

- Имаше ли всъщност основания да се говори за уговорка с ЦСКА?
- Тези приказки идваха от болни мозъци, каквито у нас има много. Смятам, че имаше хора, които искат да оправдаят собствените си неуспехи с нас. Ботев игра много силно във всички мачове и с това доказа, че договорка няма как да е имало. ЦСКА все пак гонеше титла.

- ЦСКА имаше стимул да прецака Левски. Чуха се обаче слухове и за договорка с Локо (Пд), което вече звучи прекалено...
- Това вече са простотии! Изобщо не ми се иска да се коментират такива неща. Ако мачът с Локо (Пд) е бил уговорен, то тогава накъде отива футболът? И защо биха ни давали? Това са страшни глупости и се радвам, че с представянето си в мача с Лудогорец успяхме да опровергаем всички.

- Заговори се за скандал след мача на "Лаута". Имахте ли схватка с шефовете на Локо (Пд)?
- Не съм бил там на място, но от момчетата знам, че това което сте написали, е факт. Наистина част от шефовете на Локо (Пд) са налетели на съотборниците ми. Целили са ги с лед и такива неща. Общо взето са се държали просто като фенове, а не като ръководители на голям клуб. Това е недопустимо. Все пак атакуват футболисти. Трябва да има повече уважение. Не го разбирам това.

- Промяната в играта на Ботев е видима. Какво направи с вас Петър Пенчев?
- Промяната в играта ни наистина е голяма. Той ни подкрепя много и промени доста неща в тренировъчния цикъл. Не искам да прозвучи обидно по някакъв начин към бившия треньор, но Пепо Пенчев ни кара да си подаваме повече топката. Ние сме техничен отбор и това дава резултат. Не, че при Вили Вуцов само сме заритвали, но е факт, че не залагаше толкова на пасовете и контрола върху топката. Сега се чувстваме добре и играем силно.

- Знаем, че феновете в Пловдив приемат по-трудно външни хора. Помага ли ви фактът, че Пенчев е легенда и любимец в Ботев?
- Не мога да кажа, че има някаква разлика, феновете на Ботев приемат всеки, който работи или играе със сърце за клуба. Вили Вуцов също се радваше на огромна подкрепа. Имаше може би по-специално отношение към Станимир Стоилов, но там беше друг случаят. Феновете обичат и подкрепят отбора си.

- Феновете обаче ще трябва да управляват отбора си. Как гледаш на формулата привържениците да взимат властта?
- Не смятам, че това а е удачна схема у нас. В България има достатъчно кадърни и разбиращи от футбол хора. Нека феновете щом искат, ако могат да събират пари, да помагат, но да си изберат футболен човек, който да движи нещата в клуба. Иначе трудно ще стане.

- Заради това ли в Локо (Пд) и Левски моделът на фенско управление е пред провал?
- Смятам, че да. Във футбола са нужни пари и едва тогава могат да се правят нещата.

- Вие усещате ли някакви измерения на финансовата криза?
- Да, ако трябва да съм честен. Има забавяния на заплатите. При това не малко. Страх ме е за бъдещето на Ботев. Знам, че има проблеми и всички проявяваме огромно разбиране. Ние сме професионалисти и мислим само за тренировки и мачове. Има кой да се оправя с тези проблеми. Но е истина, че сме притеснени за всичко, което се случва в Ботев, защото всяко по-голямо забавяне е нормално да се отразява на концентрацията. Все пак футболът е до време, тези момчета, колкото и да обичат Ботев, играят и за пари. А и тук говорим за изработени суми. Не сме искали нещо даром. Така че би било хубаво да си получим парите, колкото се може по-скоро.

Още по темата: общо новини по темата: 37
09.04.2015
08.04.2015
08.04.2015
07.04.2015
07.04.2015
06.04.2015
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Това момче може би знае нещо повече от кухнята отколкото истерично-настроените жълти глисти.....и това ми подсказва че ЗАПОЧВА НАЧАЛОТО НА КРАЯ.....
0
 
 
Досега Ботев беше изряден платец, и неизплащането в срок на финансови ангажименти от страна на клуба е нещо необичайно. Прав е Николов да се притеснява, не трябва да го обвиняваме. Неизпълнението на договореностите от страна на Домусчиев е абсолютно неочаквано, и затова са тези проблеми. Лудогорец е може би единственият клуб в БГ без проблеми с финансите, взеха добри суми от УЕФА. Как да предвидиш подобно разтакаване на плащанията от един от най-коректните платци! Още повече, че досега Домусчиев е показвал уважение към Цветан Василев, и добронамереност към Ботев. Според мен трансферите на Анисе и Хамза бяха с цел както подсилване на техния тим, така и подпомагане на Ботев. За съжаление, Домусчиев се включи в хора на оплюващите Цветан Василев, и предполагам неизпълнението на договорките е част от новото му политическо амплоа. Но ще го преживеем, да е жив и здрав! Ще се справим, това е нашата съдба!
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 04.04.2015 г.
0
 
 
Навремето Митето поне им даваше зИлени ябълки. А сега - романа ''Глад'' . Това в кръга на шегата, истината е че футбол се прави ''со пари или со дупе'' Пари вече нямате, дупе да ви е яко.
+6
 
 
Чакайте малко бе хора. Сиренето е с пари ! Евала на момчета за труда , за успехите и за раздаването но пък без пари - работи ли се ? Всички знаем оная чисто българска поговорка - Те ни плащат ,колкото да не умрем , ние работим колкото да не заспим ! Виждаме го това в Локото и резултатите те си ги жънат ! Затова благодарим на момчетата ,че влизат в положение и ще се постараем да получават адекватно възнаграждение за труда си и никой няма да ги вини ,ако получават по-добри оферти и отиват и там . Ботев го е имало и ще го има - ама не може да обречем живота на едни спортисти ! Успех и аз вярвам,че нещатата ще се наредят с общи усилия и истината е ,че ми е мъчно и за отбора на Локомотив , защото е несправедливо това ,което се случва с пловдивските отбори !
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 04.04.2015 г.
-3
 
 
Ами, махай се бе страхливец, Радо Терзиев ще те замести изцяло! Какъв е тоя негативизъм, щото не взел премиите? Да беше играл в Реал, всяка седмица щяха да ти плащат!
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+4
 
 
Даааа, буферите повече при нас поглеждат, повече нашите теми четат...Дали ще се пребоядисват? Дали вече не се вясват в нашия фен магазин за това пребоядисване? Нямаме нужда от потниците, макар и да са пребоядисани. А по въпроса за бъдещето нашите момчета не се плашат. Знаят, че винаги ще ги подкрепим!
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: