ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
ДИТ изхвърли Ботев от Купата на БФС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:16 / 18.03.2015Коментари (2)3691
Ботев загуби изключително злощастно от софийския ДИТ в полуфинален мач от турнира за Купата на БФС при набор 1999. Победното попадение за софиянци падна във втората минута на даденото от съдията продължение на втората част.

Двубоят се игра на естествен терен №1 на базата в "Коматево", а капацитетът му се оказа крайно недостатъчен да събере над 500-те ботевисти, които наблюдаваха мача. Секунди след първия съдийски сигнал бултрасите запалиха няколко факли и бомби, с които създадоха великолепна футболна атмосфера.

Двата тима изиграха две коренно противоположни полувремена. През първата част головите положения липсваха, а към вратите бе отправен едва един удар, отразен от стража на "жълто-черните" Симеон Симеонов. Играта се водеше предимно между двете наказателни полета и бе съпътствана от множество грешки от страна и на двата отбора.

След почивката оборотите бяха вдигнати и головите положения следваха едно след друго. В 43-ата минута Здравко Жилов проби отляво и центрира, а вратарят на гостите се намеси добре и спаси. 5 минути по-късно "жълто-черните" направиха невероятен пропуск. Милен Златков се отскубна по дясното крило и пусна топката към точката на дузпата, откъдето Мартин Татаров пропусна и прати топката в аут.

В 52-ата минута гостите бяха близо до откриване на резултата. "Синьо-белите" изпълниха корнер, получи се меле и след него играч на гостите стреля към вратата, а Симеон Симеонов със сетни усилия успя да спаси. В 59-ата минута "канарчетата" сбъркаха при изнасяне на топката, което позволи на футболист на ДИТ да остане на добра позиция, но ударът бе слаб и не затрудни Симеонов.

След 60 секунди столичани направиха нов пропуск, след като удар на играч от границата на наказателното поле профуча покрай десния страничен стълб. 120 секунди по-късно "канарчетата" изпуснаха най-чистото си голово положение. Здравко Жилов нахлу по лявото крило и пусна отличен пас към Здравко Кехайов, но крилото се размина с топката на метър от голлинията.

В 71-ата минута гостите за пореден път показаха, че изпълняват добре статични положения. Топката бе центрирана от ъглов удар в наказателното поле на Ботев, играч в "синьо-бяло" я засече на първа греда и след кратко разбъркване последва удар, но Симеон Симеонов за пореден път се намеси отлично и спаси. В 74-ата минута Васил Стоянов навлезе по лявото крило и пусна топката към дузпата, където Георги Стайков пробва шут, но той бе блокиран.

В първата минута на продължението гостите изпълниха корнер, при който "канарчетата" овладяха топката и се опитаха да направят контраатака, но главният съдия прецени, че има нарушение в атака на Георги Стайков. Решението бе прието с бурна реакция от феновете, според които нарушение категорично нямаше. При последвалото центриране бе отправен удар към вратата на "жълто-черните" и след спасяване на Симеонов топката излезе корнер. След изпълнението на ъгловия удар Димитър Богданов се извиси над всички и с глава вкара победното попадение за своя тим.

В другия полуфинален мач Берое загуби с 0:2 от Литекс. По този начин на 23 април във финала за Купата ще спорят отборите на ДИТ и Литекс.

Още по темата: общо новини по темата: 21
06.04.2015
25.03.2015
19.03.2015
19.03.2015
17.03.2015
16.03.2015
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Цъкам минуси на буферите :)
на 18.03.2015 г.
+4
 
 
Жалко! Вече се подготвях за дузпите,а шопчетата вкараха.Нистина нямаше никакъв фаул,след който дойде фаталния корнер. Ако имаше човек на задна греда- вероятно можеше да я изчисти.С риск да си навлеча гнева на останалите зрители - еми шопчетата стояха по-добре тактически.Най-вече подаваха си я повече!
+6
 
 
Накрая съдията обърка мача,и им подари победата.Точно преди гола вместо да отсъди препречване в наша полза свири фаул за тях,от там дойде и корнера от който падна гола.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Добра новина за Ботев! Най-опасният играч на ЦСКА пропуска реванша за Купата
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: