ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (9)
Ботев отстрани Локо от Купата на БФС при набор 99
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:11 / 10.09.2014Коментари (5)2706
© botevplovdiv.bg
Ботев победи с 2:0 Локомотив в дербито от първия кръг за Купата на БФС при набор 99. По този начин "канарчетата" изхвърлиха градския си съперник от надпреварата. Головете за "канарчетата" реализираха Васил Василев и Милен Златков през втората част.

Срещата започна равностойно, като в първите 15-ина минути нито един от двата отбора нямаше превес на естествения терен на базата в "Коматево". В 9-ата минута Рангел Костурски центрира отляво и Здравко Жилов засече, но топката мина над вратата. 60 секунди по-късно Мартин Татаров засече топката от движение, а коженото кълбо мина в опасна близост от напречната греда. След равностойното начало момчетата на Румен Байрев взеха инициативата и натикаха гостите в собствената им половина, а головите положения пред вратата на "смърфовете" летяха едно след друго. В 19-ата минута Мартин Татаров спря топката на гърди пред наказателното поле и шутира от въздуха, но вратарят на "черно-белите" със сетни усилия изби.

В 21-ата минута капитанът на "жълто-черните" Димитър Калчев проби остро по дясното крило, навлезе в наказателното поле и се опита да намери непокрития Татаров, но вратарят на "смърфовете" пресече подаването. Едва в 25-ата минута "железничарите" отправиха първия си удар по посока вратата на Симеон Симеонов, но шутът бе много неточен. В 28-ата минута, след центриране към пенала на Локомотив, Божидар Софков от воле разтресе напречната греда на вратата на "смърфовете". В 30-ата минута "жълто-черните" изпълниха късо ъглов удар, след което Димитър Калчев центрира към Мартин Татаров, който от непосредствена близост прати топката над вратата. В 33-ата минута Мартин Татаров получи пас зад защитата на "черно-белите" и останал очи в очи със стража на локомотивци стреля в тялото му. 2 минути по-късно удар на Божидар Софков от 18 метра мина над напречния стълб.

В първите минути след почивката доминацията на ботевистите продължи. В 41-ата минута Георги Стайков отправи топовен шут към вратата на "смърфовете" от 22 метра, но вратарят на "черно-белите" за пореден път се намеси добре и спаси. В 43-ата минута гредата за втори път се оказа преграда пред гола на "жълто-черните", след като центриране от ъглов удар бе засечено от Васил Василев, а стражът на "смърфовете" се опита да избие топката, но тя се удари в напречната греда. В 48-ата минута, при първата си сериозна атака, гостите имаха отлична възможност да поведат. Играч в "черно-бяло" бе изпуснат от защитата на "канарчетата" и останал очи в очи с вратаря на Ботев шутира, но Симеон Симеонов се намеси блестящо и спаси.

Само 2 минути по-късно "канарчетата" откриха резултата. Рангел Костурски центрира от ъглов удар, а Васко Василев с глава прати топката във вратата на "черно-белите", вдигайки на крака около 200 зрители, които наблюдаваха срещата. След попадението "смърфовете" се активизираха и създадоха няколко опасни атаки, които бяха предотвратени от "жълто-черната" защита. В 65-ата минута Мартин Татаров получи добър диагонален пас, преодоля защитник на "черно-белите" и навлезе в наказателното поле на Локомотив, след което пусна пас на празна врата към Милен Златков, а крилото на "канарчетата" без затруднения вкара топката в опразнената врата за 2:0. Това попадение успокои домакините и "канарчетата" търпеливо чакаха края на срещата. 2 минути преди последния съдийски сигнал Петър Главчев шутира от дъгата на наказателното поле, но над вратата на "смърфовете".

Още по темата: общо новини по темата: 21
06.04.2015
25.03.2015
19.03.2015
19.03.2015
18.03.2015
17.03.2015
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-15
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+17
 
 
Айде Жако, ела сега ми разказвай колко беше важна победата на ветераните ви!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: