ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (8)
Арх. Николов откри Великденския турнир по петанк
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:06 / 12.04.2014Коментари (0)1604
Пловдив отново е домакин на традиционния Великденски турнир по петанк, който ще се състои днес и утре на специалните играща за петанк, които са в района на Гребна база. Организатор на събитието е Спортен клуб по петанк - Пловдив, който е един от над 10-те клуба в страната. 

Както и на предишното издание председателят на Общински съвет Пловдив арх. Илко Николов реши да премери сили в турнира, включвайки се в отбор "Култура", където е още и председателят на федерацията по петанк в България арх. Калин Панайотов. Председателят на пловдивските старейшини показа завидни умения, въпреки недоброто начало на отбора му. За участие в състезанието са записани общо 24 отбора, като имаше участници от цялата страна. Още в 9 часа всички започнаха да се събират около игрищата, очаквайки с нетърпение тегленето на жребия първия кръг.

Облечен в спорен екип арх. Николов също отработваше ударите си. При откриването на турнира арх. Николов предупреди другите участници, че е дошъл за крайната победа. За мен е удоволствие да бъда тук сред вас. Надявам се все повече хора да открият тръпката и насладата от Петанк, заяви шефът на съветниците. 

Тазгодишният турнир ще се проведе по т.нар. швейцарска система. За първи кръг се тегли жребий. Всяка игра е с времеви лимит от 45 минути, освен ако преди да изтече времето някой от отборите не успее да спечели 13 точки и да спечели победата. За следващият кръг се срещат победители с победители и загубили със загубили. Играят се 5 кръга, а ако не може да се определи най-добрия отбор, се играе допълнителен 6-ти кръг.

Петанката постепенно придобива все повече популярност и в България, като във федерацията членуват клубове от София,Варна, Бургас, Пловдие, Белене, Козлодуй, Разград, Шабла, Севлиево и др. Първото републиканско първенство се провежда през 2001 г. В БФП членуват 15 клуба, които излъчват свои представители за участие в световни и европейски първенства.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Дубълът на Ботев пак спря Спартак! Саяна излезе на върха в Трета лига
Григор Димитров преодоля квалификант и е на осминафинал в Рим
Бой в Хебър! Любо Пенев изгони двама
Прекрасно! Деца от Ботев (Враца) поздравиха Георги Николов
Дубълът на Ботев на пътя на Спартак към Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: