ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев загуби нервната Битка за Тракия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:53 / 22.09.2013Коментари (193)18278
© Beroe.eu
Ботев загуби с 0:1 от Берое в интригуващ и много нервен мач от 9-ия кръг на "А" група. Петър Хубчев и футболистите му спечелиха Битката за Тракия след гол на Давид Каядо в 21-ата минута.

По този начин Берое спря победната серия на "канарчетата", които записаха втора загуба от началото на родното ни първенство. Ботев остана със 17 точки на 2-о място във временното класиране, докато Берое вече е на 8-ата позиция с 12 точки.

Двубоят под Аязмото започна със здрава битка и равностойни първи минути.

В 14-ата минута се откри и първата възможност за гол пред Ботев. След много бързо изпълнен тъч Костадин Дяков изведе Ромарио Кортзор на стрелкова позиция, но ударът на холандеца попадна точно в ръцете на Иван Караджов.

Само 4 по-късно Берое създаде и първото си интересно положение пред вратата на Ботев. Давид Каядо получи топка отляво и без да се замисля центрира към близката греда, където Георги Андонов от много трудно позиция се опита да отклони коженото кълбо с глава, но то мина встрани от вратата.

С първия си точен удар в рамката на вратата пазена от Адам Стаховяк Берое поведе в резултата. Това се случи след много добра триходова комбинация Ронканто, Венци Христов и Каядо завършила с попадение на последния, който бе оставен непокрит в наказателното поле на гостуващия тим и останал сам срещу Стаховях не сгреши.

Само минути по-късно заралии бяха много близо до отбелязването на втори гол, но полския страж на "канарчетата" следеше много добре играта и излезе да пресече топка към Каядо.

В 36-ата минута пловдивчани пропуснаха отличен шанс за изравняване на резултата. Ромарио Кортзорг се възползва от грешка на Иво Иванов и навлезе в наказателното поле от където стреля от близка дистанция, но вратарят показа невероятен рефлекс и успя да парира удара на нападателя насочен над главата му.

До края на полувремето Ботев натисна своя противник, но до чисти голови положения така и не успяха да достигнат възпитаниците на Станимир Стоилов

Треньорът на "канарчетата" се опита да отговори на негативния резултат след почивката с пускането в игра на Вандер Виейра, който замени неубедителния Костадин Дяков.

В 67-ата минута Абел Анисе пропусна да вкара поредния си гол с екипа на Ботев. Мадагаскарецът бе изведен сам срещу Иван Караджов от Борис Галчев, но стреля право в тялото на вратаря, който улови.

Венцислав Христов пропусна да сложи точка на спора в 79-ата минута. Нападателят се възползва от грешка на Йордан Христов и Бобан Грънчаров, след което навлезе в наказателното поле сам срещу вратаря и стреля към далечната греда, но топката минава на сантиметри от целта.

В последните минути "канарчетата" се нанесоха в половината на домакините с търсене на изравняването на резултата. В 86-ата минута Ромарио с хубав пас зад защитата на Берое изведе Вандер, който бе притиснат от Пламен Крумов, все пак нападателят намери начин да стеля, но право във вратаря Караджов. 

Така Ботев продължи негативната си серия при гостуването си под Аязмото. Вече 15 години "канарчетата" нямат победа в Стара Загора. 

Берое - Ботев 1:0
1:0 Каядо 21

Берое: Караджов, Крумов, Стойчев, Иванов, Пенев, Елиаш, Джоман, Ронкато, Г. Андонов (Зафиров), Каядо (Илиев), В. Христов (Зехиров)

Ботев: Стаховях, Христов, Спрокел, Грънчаров, Минев, Иршак, Галчев (Сърмов), Анисе, Дяков (Вандер), Педро (Костов), Ромарио

 

Още по темата: общо новини по темата: 9
23.09.2013
23.09.2013
23.09.2013
22.09.2013
22.09.2013
21.09.2013
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
В наш`та Стара Загора, край Самарското знаме, зелено знаме ще се вей и за Берое ще се пей. Хайде давайте, "зелените", покажете тоз сезон как се става шампион на беройски стадион. Давид Каядо по крилото, 1:0 на таблото, цялата зелена чета смачка жълтите джуджета!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+1
 
 
"Сега мога да попитам Сашо Александров "днес имаше ли друг отбор на терена?". При нас нещата се получават, защото излизаме на 100 процента за победа", продължи стражът на заралии. "Битка имаше, просто ако си бяхме вкарали положенията, нямаше да се развие така мачът. Не казвам, че не са имали положения, но това е футбол - който вкара гол печели", завърши Иван Караджов.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
-1
 
 
Горе главата! Това е просто една загуба. Болезнено е, но се случва и на много по-силни и опитни отбори. Любовта към "Ботев" Пловдив никога не ще умре!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 23.09.2013 г.
+6
 
 
Марулите - на 11 място, дето предната седмица Локо Сф ги победи - да ни бият и то - безаперационно?! Ей това не мога да го разбера! За 9 мача - две срамни загуби от никакви отбори. Ай, стига бе! ..... Нищо няма да пиша повече..
-5
 
 
Абе не знам кой отбор е посредствен ама дето ви барнем все дръвцето гризвате.Бъдете мъже а не папагали и приемете с гордо вдигната глава че Берое не можете да биете.Само с мучене не става трябва и сърце.Бъдете мъже и кажете да по добър отбор са Беройци и това е.
+14
 
 
Болен съм днес.Само глупаците повтарят същите грешки два пъти.Толкова ли не можахме да разберем,че на този стадион Берое приемат играта в своята половина и на контри атакуват по двата фланга.Все едно гледах мача от пролетта.Тогава още докато влезем и два еднотипни гола през Даната и в 16 мин. 2:0.Снощи същата работа.Вкараха ни гол и се прибраха,лежаха,децата не подаваха топките отстрани,за съдията изобщо няма да коментирам-брутални балтии, които са за картон, той фаул не дава,а всяко падане на зелен футболист се свири.Така се играе на този стадион и само ние не го разбрахме. Тук пак започнаха глупаците да плюят Мъри и футболистите.Като изгоните Мъри кой ще вземем? Как не разбрахте,че няма по-добър треньор в България от Мъри Стоилов.Може би Херо, но той никога няма да дойде.А футболистите са такива каквито сме си ги взели-без пари на средно ниво и трябва да си ги подкрепяме.Дяков им бил виновен,а за Даната защо не плюете? Най-голямата дупка в отбора е, гола пак от неговата страна,второто полувреме безумно отиграване,не знам как не падна и втори гол.Какво вижда Любо Пенев в него да го пита човек, но каквито са такива! С тези футболисти шампиони няма как да станем, разберете го това! Левски взеха Гари Родригес, за който ние не дадохме 350 000 евро.Лудогорец купиха Мисиджан за 700 000 евро.Ние даваме пари за нещо много по-ценно, нещо което ще остане за поколенията,а именно база и стадион.Къща се гради от основите.За какво ви е тази тенекиена титла? Да ходим после пак в Бургас ли? Боли ме.Снощи ми се плачеше в Стара Загора, но подкрепям отбора и никога няма да тръгна да пиша против футболисти и треньор,защото "обичам,обичам,обичам любимия си Ботев"...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Строителите на стадион "Христо Ботев": Все по-близо до финала!
Попето е възстановен, повежда Ботев срещу ЦСКА-София
Пловдивското дерби се отдалечава… засега
Победи с 6:2 и 4:1 за Стамен Белчев в срещите с Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: