ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев загуби битката с ЦСКА за Европа след загуба от Лудогорец
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:52 / 22.05.2013Коментари (96)10512
© Plovdiv24.bg
Ботев загуби битката с ЦСКА за Лига Европа. Това се случи след загуба на "канарчетата" с 0:2 от Лудогорец в предпоследния кръг на "А" група. Това на практика беше и последен двубой за "жълто-черните" през този сезон, тъй като в последния кръг печелят служебни 3 точки от прекратилия участието си тим на Етър.

Срещата на "Лудогорец Арена" не започна добре за пловдивчани, които още в самото начало получиха гол. Точен за шампионите бе Иван Стоянов от дузпа след доста спорна дузпа отсъдена от рефера Мартин Богдев за нарушение на Перейра срещу Марселиньо.

В 17-ата минута домакините получиха право на втори 11-метров наказателен удар за нарушение на Адам Стаховяк срещу срещу Станислав Генчев. Зад топката застана отново Иван Стоянов, който се опита ефективно да прехвърли Стаховяк с копване на коженото кълбо, но стражът внимава и успя да хване удара на нападателя. 

Само две минути след пропуска си Иван Стоянов се реваншира пред феновете на Лудогорец вкарвайки втори гол във вратата на Ботев. Нападателят получи хубав пас с пета в наказателното поле, пое си топката и с мощен удар в близкия ъгъл удвои преднината на шампионите.

"Канарите" бяха много близо да се върнат в мача в 30-ата минута, когато след центриране в наказателното поле Йордан Христов от трудна позиция реши да прехвърля Владислав Стоянов, който бе затруднен, а след неговата намеса, бранител в зелено изби от голлинията.

През втората част Ботев се опита да вкара поне почетно попадение в мача, но до чисто положение така и не успяха да достигнат възпитаниците на Станимир Стоилов.

В една от най-опасните си атаки "канарчетата" претендираха за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Светослав Дяков след удар на Боби Галчев, но рефера остана безмълвен и подмина ситуацията. 

След тази загуба днес Ботев няма вече никакви шансове за място в Европа. "Канарчетата" имат актив от 57 точки кръг преди края, а ЦСКА 63 след успеха днес над Пирин ГД.

Лудогорец - Ботев 2:0
1:0 Ив. Стоянов (д)
2:0 Ив. Стоянов

 

Още по темата: общо новини по темата: 13
23.05.2013
22.05.2013
22.05.2013
22.05.2013
22.05.2013
22.05.2013
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Дузпите бяха спорни, имаше отсъдени съмнителни засади. Но това не променя най-важния факт от вчерашния мач. Че все още нямаме необходимото ниво. И четвъртото място към настоящия момент е заслужено. През второто полувреме нашите дадоха всичко от себе си. Опитвахме атаки от всякъде. Неделев, подпомаган от Перейра от дясно, не успяваше да надделее над евентуално най-слабото звено на противника - лявата зона. Жуниор Кайсара се справи безапелационно. В нашата атака от ляво Дяков, след това Педро, подпомагани от Артур, нямаха шансове срещу Данчо Минев. Централната им двойка защитници беше безгрешна. Цветков даде всичко от себе си, Огнянов също. Но защитниците - Козмин Моци и Теро Мантула, устояха. Не така стояха нещата при тяхната атака. Имаше острота, а действията на нашите защитници бяха колебливи, включително, подхлъзвания, непредизвикани грешки. Според мен, Лудогорец продължава да е по-класен тим от нашия.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
0
 
 
Само Селския ще оправи БФС, като застане начело....след десетина години разбира се, а има и друг вариант-да стане президент на Левски,ЦСКА или Лудогорец например.....който си избере.....
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
0
 
 
Още като си скатахте половината титуляри в мача с чорбата стана ясно, че има нареждане от ръководството Ви да не се гони класиране в Европа.Искаха да ви замажат очите с една победа срещу нас, но не ви се получи.
+16
 
 
Вече можем да коментираме представянето ни за това първенство като цяло, както и работата на тренерското ръководство. Определено много успешна година за любимия ни клуб! Въпреки съдийските брадви и тесли завършихме на 4-то място, бихме Литекс и в двата мача,бихме говедата на Колежа, за Лудогорец есента съдията ни отне равния резултат, а вчера интрига нямаше за мача, нямаше за какво да играят. За чорбите и в двата мача яко съдийско подпиране ги отърва срещу нас. Паднахме и в двата мача срещу Берое - заслужено паднахме на Колежа, в Заарата съдиите пак ни удариха. Срещу Локо и двата мача с щастлив край за тях - равни резултати. За Феро мога само хубави думи да кажа, но не му е твърда ръката с футболистите. Мъри направи отбора ни определено по-силен, почти е изградил манталитета на победители в момчетата ни. Неговата цел бе да постави играта на отбора. Смятам, че е близко до крайната цел - лятото и първите мачове от новото първенство отборът ни вече ще си изгради окончателно стила и играта. Оптимист съм както обикновено и съм убеден, че ще гоним първото място нататък, пък каквото сабя покаже, и БФС - то , разбира се. Но по-важното е да имаме в края на новото първенство изграден, уверен в играта си, с манталитет на победител отбор, готов да играе в Европа! За Вандер ще кажа, че е много нестандартен, силен футболист, но от него си зависи дали ще си подобри дисциплината! Мисля си, че той получи много суров урок и дано всичко да се оправи за него, да заиграе отново в титулярния ни състав! За Тошко бе много успешна годината! Вярвам в него, че ще си подобри още повече физиката, с което и развитието му ще продължи нагоре! За базата нямам думи - прекрасна е! И стадионът ни ще е китка! Напред, мой Ботев!
+7
 
 
Видя се за пореден път,че без Вандер сме за никъде!
-14
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+6
 
 
Запомнете играхме както си искахме и Ботев ако няма собствена изгода никога не би направил говедата шампиони предсрочно без значение кой ни е треньор плюс това Мъри не може да ги понася за начина по който се отнеса със него а това какво казва пред медиите е друго.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Сложиха спорен съдия на Ботев - ЦСКА-София, пратиха допълнителен рефер на "Колежа"
Ботев с обичайна глоба от БФС, "черно-бял" любимец пропуска мача с ЦСКА-София
Керкез и Попето за мача с ЦСКА-София: Битка, като никоя друга!
Ботев оправи документите на нападател, карал проби през есента
Разкриха част от хореографията на бултрасите за мача с ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: