ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
БФС прати списък на МВР с предстоящи рискови мачове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:21 / 13.05.2013Коментари (0)2211
© Plovdiv24.bg
БфС е пратил списък до МВР със съмнителни мачове, които предстоят да се изиграят в последните четири кръга. Това обясни за "7 дни спорт" пресаташето на футболния съюз Павел Колев.

- Изпратихме писмо от футболния съюз до МВР, т.е. до служебния вътрешен министър Петя Първанова, подписано от Борислав Михайлов - каза Павел Колев. - В това писмо има списък от мачове, които предстои да се играят. Тези двубои по преценка на футболния съюз са рискови от гледна точка на феърплея. С една дума - съмнителни. Идеята е такава, че в тези мачове играят отбор, който се бори за нещо, срещу такъв, който не се бори за нищо. Бройката на двубоите, които сме посочили, е сериозна, защото групата на отборите, които не играят за нищо, е солидна. Славия - Ботев Враца е вече минала среща, вдигна се много шум покрай нея. И за да се избегнат такива ситуации, пратихме писмото до МВР. В тези мачове ние ще изпращаме допълнителни длъжности лица.

Най-вероятно ще има втори делегат, които ще следи дали мачът е истински. Обмисля се той да ходи по-рано в града да чуе какво се говори. Реално обаче от юридическа гледна точка това няма никаква стойност. Затова ние молим МВР да окаже съдействие и да изпрати експерти и ако има нещо нередно, вторият делегат да се обърне към тях. Те пък веднага след мача да действат със законови процедури. Ако трябва да викат хора на разпит направо на място и да не им дават да напускат стадиона.

Това се прави, за да може да се реагира бързо, защото, като мине време, всичко се размива. БфС няма право да разследва, нито имаме право да викаме хора на разпит. Ние може да изискаме докладите на длъжностните лица. Давам следната ситуация: делегатът пише "мачът ми се стори съмнителен, хората в града говорят, че е уреден". И ние даваме този доклад на Дисциплинарната комисия, тя решава да накаже по правилника единия или двата клуба, примерно с парична глоба, отнемане на точки или вадене от групата. Този отбор отива в Гражданския съд завежда едно дело за пропуснати ползи срещу БфС и го печели с лекота, защото ние нямаме нищо реално, само един доклад на делегат. А и нямаме право да събираме доказателства. Затова искаме съдействие от МВР, ако може направо на място да се разнищи всичко. Ако разпитат 5-6 човека и съберат данни, това вече е съвсем различно. Тогава може да се води следствие, а ще ни развърже ръцете и на нас - обясни Колев.
Още по темата: общо новини по темата: 143
20.05.2013
16.05.2013
14.05.2013
10.05.2013
09.05.2013
07.05.2013
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Керкез: Голяма победа! На нашия стадион ще бъдем много силни
Ботев мечтае за финал! Драма, меле, червени картони и аванс за "канарчетата" преди реванша
Марица не даде гейм на ЦСКА в първия финален плейоф за титлата
Браво, гладиатори! Спартак с решителна крачка към Втора лига
Проливен дъжд в София! Каранга липсва, съставите на ЦСКА-София и Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: