ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Иван Иванов: Срещу Вихрен може би изиграх последния си мач за Локо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:33 / 22.04.2008Коментари (0)4879
© Plovdiv24.com
Младежкият национал Иван Иванов направи много силен сезон в Локомотив (Пд) и от лятото се завръща в клуба, който държи правата му - ЦСКА. Централният бранител израсна много през изминалите 10 месеца, като се превърна в основен играч за своя отбор и младежкия национален тим. Вчера следобед Иванов даде интервю за "Меридиан Мач", в което говори за престоя си на "Лаута" и бъдещето, свързано с ЦСКА.

- Иване, от щаба на Локомотив (Пд) дадоха индикации, че няма да разчитат повече на теб предвид факта, че през лятото се връщаш в ЦСКА. Говорихте ли вече по този въпрос?

- Да, има такова нещо. Говорил съм с треньора по тази тема. Той ми каза, че ако в някои от оставащите мачове остана резерва, да не се учудвам. Треньорското ръководство на Локомотив ме уведоми, че в следващите срещи иска да даде шанс на Сечков, за да може той да се сработи с Данчо Милиев, с когото може би ще играят централна дойка защитници през следващия сезон. Така че мачът с Вихрен може и да ми е последният за Локомотив (Пд).

- През времето, в което си в Локомотив, обаждал ли ти се е някой от ЦСКА?

- Да, Емо Костадинов ми се обажда през зимата, за да ме уведоми за интерес от страна на Дарби (Каунти) към мен. Това е единственото обаждане от ЦСКА, откакто съм на "Лаута". Със Стойчо Младенов не сме говорили. Иначе се чувам от време на време с Кирчо Котев и с по-малките в отбора.

- С желание ли ще се върнеш на "Армията", или предпочиташ да играеш в по-малък клуб, но титулярното ти място да бъде гарантирано?

- Желанието ми е да бъда титуляр в ЦСКА. Това е истината. За мен най-важно е да съм на терена. Искам да ми се даде шанс да се докажа в ЦСКА. Вярвам, че ще се справя. Силно се надявам да играя, а ако това не стане, ще търся друг вариант за развитието си.

- Какво мислиш за конкурентите ти в ЦСКА - Тунчев, Котев, Вуядинович и Ландзаат?

- За мен Тунчев и Котев са много добри футболисти, те са сработени на високо ниво още от времето, в което бяха съотборници в Локомотив. Радвам се за тях двамата и им желая успех. Те заслужават да играят в голям отбор като ЦСКА.

- Кой според теб е най-добрият централен защитник в българското първенство?

- Безспорно това е Тунчев. Той откакто дойде в ЦСКА, си вдигна страшно много нивото. Тунчев се превърна в лидер на отбор, вкарва важни голове, в защита си върши работата перфектно. Възходът му е огромен. За мен Сашо е готов да заиграе в голям отбор в Западна Европа. Вече набра и необходимото самочувствие.

- Доколко важни са за теб парите?

- На моята възраст парите не са водещи. За един млад футболист е най-важно да играе редовно, парите ще дойдат. Има време да печеля добре. Първо трябва да направя име като футболист, след това всичко ще дойде от само себе си. Не е редно да си на 20 години и да мислиш на първо място за пари.

- Локомотив ли бе най-добрият избор за теб, след като стана ясно, че в ЦСКА няма да разчитат на теб за този сезон?

- Като отбор Локомотив бе най-добрият вариант за мен. Вихрен също ме искаше, както и още един отбор от "А" група. Локомотив е клуб с традиции, има великолепна публика и това, че преминах на "Лаута", бе най-правилният ход, който можеше да предприема. От ЦСКА ми казаха, че Локомотив ме иска, и аз веднага се съгласих. Престоят ми тук бе най-полезен относно трупането на игрови опит. Искам да благодаря на Локомотив, че ме привлякоха за една година, и се надявам да не съм ги разочаровал с игрите си. Те ми помогнаха много и се държаха коректно както с мен, така и с останалите момчета, които бяхме преотстъпени от ЦСКА.

- Знаеш ли за интерес към теб от страна на чуждестранни отбори?

- Знам, че има интерес на отбори от Германия и Англия. Мениджърът ми г-н Емил Данчев ми е казал, че съм под наблюдение и всичко зависи от мен.

- Смяташ ли, че след успешния ти сезон в Локомотив вече си готов за титулярно място в защитата на ЦСКА?

- Аз се чувствах готов още преди. Въпросът бе да получавам шанс. Трябваше ми един сезон, в който да играя постоянно, за да натрупам опит. Сега след престоя в Локомотив съм уверен, че мога да се справя в ЦСКА, което, разбира се, никак няма да е лесно. От всички отбори в България на "Армията", младите пробиват най-трудно. Поне така е в последните години. В другите отбори спокойствието е по-голямо, докато в ЦСКА всяка грешка се гледа под лупа - от фенове, медии, треньори. Привържениците на ЦСКА признават само победата и нищо друго. Дани Георгиев например за мен има качества да играе в ЦСКА, но не можа да се отпусне и това му попечи да се наложи. Това се отнася и за Миро Манолов. Изобщо има много футболисти с качества, които не могат да се наложат в ЦСКА заради голямото напрежение.

- Защо според теб в последните 8 години, или по-точно след Томаш, нито един юноша на ЦСКА не е успял да се наложи в първия отбор?

- По принцип на "Армията" никой не те чака, няма време, винаги се бърза. Напоследък ЦСКА много често сменя треньорите, те идват и си тръгват през няколко месеца и затова не може да се наложи една стратегия на работа в дългосрочен план. Всеки гони титлата и няма как да пусне юноша на 18 години. Направи ли юношата грешка, грабват не само него, но и треньора. Затова и на никого не му се рискува. За един юноша на ЦСКА в момента е невъзможно да се наложи в първия отбор. Трябва да има качествата на Роналдо. Но дори и при това положение се съмнявам, че щеше да пробие в представителния състав.

- Споделяш ли мнението, че чуждестранните футболисти в ЦСКА са по-слаби от българските?

- Не само в ЦСКА, но и в Локо (Пд) е така, и в много други български клубове. В Англия чужденците дърпат отборите си нагоре, а у нас не е така. Даксон Да Силва е едно от малкото изключения. Престъпление е да се вземат чужденци, които с нищо не превъзхождат българските играчи.

- В ЦСКА си играл под ръководството на четирима треньори - Ферарио Спасов, Йешич, Пламен Марков и Стойчо Младенов. Кой ти обръщаше най-голямо внимание и от чия работа си най-впечатлен?

- Йешич ми направи най-голямо впечатление. При него нямаше значение дали си на 18 или на 28 години. Ако показваш на тренировки, че можеш да играеш, че си готов, той ти гласува доверие. Той дори направи Сашо Бранеков капитан, даде му огромен шанс за изява, мен също ме пусна титуляр в няколко мача. С Ферарио съм работил два месеца, за Пламен Марков не мога да каже нищо по-специално. А що се отнася до Стойчо, той е много добър треньор, но според мен не ме харесваше и не се разбирахме добре. С две думи, Йешич даваше най-голям шанс на младите. Сега виждате, че и в Литекс е така, където налага в отбора 17-годишния Момчил Цветанов. Нещо, което малко треньори в България биха направили.

Източник: в. "Меридиан мач"

Още по темата: общо новини по темата: 15
06.05.2008
01.04.2008
25.02.2008
07.02.2008
06.02.2008
23.01.2008
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
От "Лаута": Очакваме всеки един локомотивец, за да подкрепим бъдещето на града ни
Ако ЦСКА-София има нов треньор, той ще е Александър Томаш
Дубълът на Локо удари Сливен в мач с 6 гола на стадион "Пловдив"
Сезонът за Локо приключи, оставащите мачове ще са само за престиж
Рекорд по внос на французи в Първа лига, Ботев и Локо с петима сънародници на Мбапе
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: